Dziewczyny kiedyś pisałam Wam tutaj, iż testuje z córciom kosmetyki firmy MomMe - są to kosmetyki ekologiczne, skład jest zachwycający - na pewno odbiega od tego co znajdziemy w składzie kosmetyków dla dzieci na sklepowych półkach, brak w nich silikonów, parabenów, SLS, SLES, PEG, syntetycznych barwników, syntetycznych kompozycji zapachowych, itp… Czy któraś z Was miała może do czynienia z tymi kosmetykami? Jak Wasze wrażenia?
Pierwszy raz słyszę o tej firmie , nigdy nie widziałam tych kosmetyków w drogeriach lub były a nie zwracałam na nie uwagi.
Na telefonie nie wyświetliło mi zdjęcia. Gdy będę korzystała z komputera to zobaczę. Myślę , że jak są w Rossmann to pewnie je widziałam tylko nie zwróciłam uwagi .
zgłosiłam się kiedyś do testowania i mnie nie wybrali a teraz to jedynie mi kupony promocyjne wysyłają ale i tak ich jeszcze nie kupowałam. musze popatrzeć jak będe w galerii na zakupach jak te kosmetyki cenowo wychodzą
Dominika1990 w styczniu będzie II nabór do grona Ambasadorek, więc zachęcam do spróbowania wówczas, a kosmetyki u nas sprawdzają się rewelacyjnie, sama przyznam podkradam Zosi i spacerowy krem na każdą pogodę do moich spierzchniętych dłoni i delikatne mleczko pielęgnacyjne poratowało moje poparzone palce :), dla Rossmana z tego co mi wiadomo wyprodukowano trochę inne opakowania - w środku te same produkty, tylko w lekko innej szacie graficznej, cenowo chyba nie na każdą kieszeń - ale kosmetyki są naturalne, a więc bezpieczne ogromnie dla dzieci i mocno wydajne - szczególnie krem spacerowy i mleczko
Kupilam oliwke w żelu jest nie pachnie cudownie ale za to ma cudowny skład i czasem po kąpieli swojej gwiazdce nakładam i skórka jest super mięciutka fajna jestem zadowolona szkoda ze dość drogie są te kosmetyki innych nie próbowałam tylko oliwki
kumpela oliwka ma super konsystencje idealnie nawilża każdą część ciała, po nałożeniu delikatnie się wchłania, pozostawia skórę ciała idealnie gładką, nawilżą i jędrną. Szybko się wchłania, nie pozostawia tłustego filtru na skórze. Po użyciu delikatnie natłuszcza skórę nie dając uczucia ciężkości.
Od kilkunastu tygodni mam przyjemność testowania kosmetyków MomMe w ramach akcji ambasadorskiej. Już pierwsze wrażenie po zobaczeniu zamkniętej paczki było ogromnie pozytywne - paczuszka pięknie przyozdobiona, a w środku same w wspaniałości - kosmetyki same w sobie są opakowane w ozdobne kartonowe opakowania, mają urocze nazwy a w środku kosmetyki w 100% naturalne. Zestaw jaki otrzymałyśmy to:
- magiczny olejek pielęgnacyjny,
- łagodny żel do mycia 2w1,
- odżywcza śmietanka do kąpieli.
odróżnieniu od innych “ekologicznych”( tylko z nazwy!) produktów, te są rzeczywiście wyprodukowane z wyłącznie naturalnych surowców roślinnych. Nie znajdziemy tu parafiny, parabenów, SLS, silikonów czy chemicznych filtrów UV. Nie znajdziemy też żadnej substancji chemicznej która mogłaby mieć negatywny wpływ na skórę przyszłej mamy albo dziecka.
Osobiście polecam Magiczny Olejek Pielęgnacyjny, który w swoim składzie zawiera aż 10 aktywnych składników. Olejek świetnie pachnie, szybko się wchłania a na skórze mojej córki działa cuda.
Z czystym sumieniem polecam kosmetyki MomMe dla każdego maluszka, a także dla rodziców
Kosmetyki MomMe mają bardzo dobrą opinię, jak się poczyta w internecie. Ale wiadomo, w internecie można napisać wszystko. w sumie widziałam je tylko w aptekach, ale nigdy jakoś nie miałam potrzeby ich kupna Może też przez to, że mało kosmetyków używam
One mają na prawdę świetny i naturalny skład Obecnie jest promocja w Rossmannie (z kartą rosnę) na mleczko do ciała, więc można wypróbować
Też jestem zadowolona z kosmetyków MomMe. Dla mnie liczy się to co jest w składzie, dlatego się na nie zdecydowałam. Zapachy są ok, niektóre delikatne a niektóre przepiękne! Dobrze dbają o skórę dziecka. Niektóre nawet podkradam
Powiem szczerze, że wcześniej nie zwróciłam na nią uwagi, ale faktycznie mają fajny skład, następnym razem będziemy próbować, bo córcia wymagającą ma skórę, a te się nieźle zapowiadają.
Te kosmetyki mają bardzo fajne składy, ale i…bardzo 'fajną 'cenę Uważam, że można znaleźć porządne kosmetyki dla dzieci w cenach o wiele bardziej przyjaznych, np babydream czy hipp.
Nie wiedziałam o takich dobrych kosmetykach i to w sieci Rossmann na pewno zwrócę na nie uwagę przy kolejnych zakupach bo skład produktów dla dzieci jest dla mnie bardzo ważny.
Niestety wszystko co eko jest drozsze, a to dlatego, ze jesli firma kosmetyczna chce uzyskac certyfikat na dany pordukt, to sam certyfikat koszuje mega krocie. Ja polecam firme Sylveco i produkty dla dzieci. wszystkie kosmetyki są przebadane i sa dla dzieci nawet z AZS, a sa troche tansze ze wzgledu na to ze nie wykupowali wlasnie tych certyfikatów tylko po to zeby byc frma konkurencyjna cenowo. A produkty naprawde rewelacja
Testowałam, są ok. Ale lepsze były OnlyBio dla mnie i dla synka. Mają fajny składnik z którym spotkałam się pierwszy raz - biorafinowana surfaktyna z rzepaku. Trudna nazwa ale poczyta tutaj https://www.kalendarzrolnikow.pl/10402/onlybio-i-rzepak-co-maja-wspolnego
Polecam krem zimowy bez zawartości wody idealny na minusowe temperatury.
Nigdy nie korzystaliśmy z kosmetyków tej firmy ale też jesteśmy pasjonatami naturalnych kosmetyków jak słyszę że ktoś używa na dzieciach j&j to coś mi się dzieje
Te kosmetyki mają super składy trzeba to przyznać muszę rozejrzeć się za kremem na zimę zobaczę jak to u nich wygląda
Gdzie można takie kosmetyki kupić?