Mocny Ból spojenia łonowego

Hej . Jestem w 3 miesiącu ciąży od jakiegoś czasu boli mnie na dole w spojeniu łonowym lekarz uspokaja że to normalne tylko mówi że jeśli się pogorszy to trzeba będzie coś z tym robić . Miał ktoś podobnie ze ból był mocny co było później przeszło czy było gorzej ?

1 polubienie

Spojenie powinno Cie martiwic przy końcówce to jest bol mocny ,tak miałam w 1szej ciąży ,chodzilam jak kaczka, mialam isc do ortopedy na usg , ale nie poszłam finalnie z tym w ciąży ,zdziwiło mnie ze lekarka swoim usg nie sprawdzila.
A jak gin Cię zapewnia ze jest dobrze to mu uwierz :slight_smile:

1 polubienie

Miałam na początku ale też usylszalsm ze to nic niepokojącego , ciało przygotowuje się całej ciąży i porodu

W pierwszej ciazy mialam ogromne bole. Nie moglam lezec na boku bo bol jakby mi ktos mlotkiem walil w te kosci. Niestety ale po ciazy okazalo sie ze moje biodra sa dwa razy szersze :rofl: bardzo balam sie rozejscia spojenia ale caly czas bylam monitorowana przez ginekolog.
W drugiej ciazy za pozwoleniem lekarza zaczelam chodzic na zajecia dla kobiet w ciazy. To takie polaczenie lekkiej jogi i lekkiego pilatesu. Nie czulam prawie w ogole bolu ani bioder ani kregoslupa. Choc tez dziecko bylo o polowe mniejsze no i cialo juz po jednej ciazy tez jest bardziej przygotowane na kolejna

Spojenie łonowe się rozchodzi to normalne ale jeżeli będzie cię bolało na początku bardzo to kontroluj to z lekarzem

1 polubienie

Mnie bolało, ale nie był to ból nie do wytrzymania. Do przeżycia

To się naturalnie wtedy schodzi to spojenie ?

Po porodzie wszystko wróci do normy. Czasem trwa to tydzień czasem 4 różnie bywa. Ale schodzi się. Jeżeli masz bardzo silne objawy idź do fizjoterapeuty niech ci trochę ulży w bólu. Pokaże ci jak wstawać. Możesz sobie wkładać poduszkę między kolana leżąc na boku. Nie zakładaj nogi na nogę

Mnie boli, ale bardziej w obrębie stawów biodrowych. Przy leżeniu na bokach ból się nasila.

To była najgorsza dolegliwość jaką miałam prawie całą ciążę. W pewnym momencie nie mogłam nic przesunąć nogą tak bolało. Potem zainwestowałam w poduszkę do spania i ostrożnie wstawałam żeby nogi nie były szeroko. Trochę było lepiej