Mleko na diecie

Jak to jest z tym mlekiem na diecie? MOżna pić czy jednak lepiej sobie odpuścić? 

Można pić bo mleko jest źródłem wapnia, tylko też nie kartonami.. Bardziej bym szła w kierunku dodatku np do kawy lub owsianki. 

Mleko jest bogate w Wapń i wzmacnia kości. Natomiast u nas jest tylko dodatkiem do dań lub potraw. Często do owsianki lub jakiegoś koktajlu. Chociaż dużo zależy od diety więc tam powinny być informacje co do składników, które ograniczyć, a które są podstawą. 

Diety są różne, zależy jala stosujesz. Mleka też są różne, zarówno roślinne jak i zwierzęce. Te roślinne zdrowsze, ale zwierzęce można też kupić o niskiej zawartości tłuszczu, 0,5%.

Ja mleko to sporadyczne za to jogurty naturalne w bardzo dużych ilościach 

Nati ja to mam fazę na maślankę :D 

Ja mleko tylko do kawy, jogurty naturalne wolę albo aktimel ;))

zawiola zbyt duzo info to nam nie podalaś,jaka dieta,czy jestes uczulona na laktoze...napisz cos wiecej....jak dziewczyny pisały mozna pic rosslinne bez laktozyczy mało procentowe i nie trzeba rezygnowac z mleka

Dla mnie mleko mogłoby nie istnieć nie zjem i nie wypije w żadnej postaci, i nie mam ani żadnej nietolerancji ani nic.  Raz wypiłam jak byłam mała mleko prosto od krowy to zwymiotowałam i od tamtej pory mam wstręt. 

Mazia u mnie też Maslanka naturalna wchodzi mąż się śmieje ze nie nadazy robić zakopow 😂

Hahah NATi no my też już po dwa karoteny kupujemy bo codzienne szklanka idzie ,ale moje dziecko choć nie wypiło ani razu to bardzo,że niedobre niby 

Nati ja kefir w ciąży piłam litrami.tetaz wole mleko.

Liwia a mowia ze od krowy najsmaczniejsze 🤣

Weronisia no innym może smakuje, tak samo jak i od kozy, ja na samą myśl mam ciarki :pp

Od krowy mleko dla mnie najlepsze. To jest mój smak dzieciństwa. Dziadkowie mieli krowę i jak przynieśli odrazu takie ciepłe pyszne było aj biło powspominać

Ja lubię mleko, na początkach obu ciąż mnie ratowało, gdy nic innego mi nie podchodziło to piłam szklankę mleka na śniadanie lub na kolację, albo z płatkami, czy robiłam kakao. I kożuch uwielbiam :D hihi.

Takie od krowy też uwielbiałam jak byłam mała, sąsiadka miała to z babcią dziennie chodziłyśmy :)

Maślanki i kiferów nie jadam i nie ma ich w mojej lodówce praktycznie wcale. Maślanka to jedynie jak mi się zachce chleb upiec.

Mazia ja zawsze ta śmietankę z góry lubiłam spijac ☺

Nati to ja chyba tego nie brałam,ale takie mleko to było coś pysznego 😀od kozy to też było coś. Dziadek też kozy hodował 

Uważam, tak jak wielu lekarzy i naukowców, że mleko nie jest zdrowe dla człowieka. Co innego przetwory z mleka takie, jak: kefir, sery, czy zsiadłe mleko. 

Moj mąż pije codziennie jedno mleko od zawsze i zdrow jak kon ☺