Miód się podaje po roku, ale jak najbardziej czemu nie takie połączenie u dziecka powyżej roku, ale już ten miód i pewnie by z łyżeczki zjadł
Nie wiem czy miod może uczulać ale miodu nie podajemy do roku bo miod zawiera bakterie które wywołują botulizm u tak małych dzieci.
Ogólnie również nie widzę sensu podawania miodu z mm.
Ja osobiście miodu nie podawałam dopóki Hania nie skończyła roczku
Weronisia w wątku osoba chciała go podać bo dziecko było chore i tak jej polecono, a to naturalny antybiotyk, więc dlatego chciałam podać to z mlekiem
mazia oczywiscie dlatego napiałam ze nie powinno sie podawać a czy dana mama poda to już jej indywidualna sprawa...mimo ze miód jest zalecany jako naturalny antybiotyk tak niestety nie działa na malutkich dzieciach.
Weronisia ale po roku już można podawać przecież. W wątku w zasadzie nie ma napisane ile dziecko ma lat
Dokładnie
Miód dopiero po roku z powodu tych bakterii
Ostatnio się zdziwiłam jak kupowałam syrop A farmaceutka zapytała się czy nie ma uczulenia na miód... nawet nie sądziłam że może uczulac
Miód to częsty alergen
Mazia dokładnie. Ale dużo jest takich produktów po których nawet się nie będziemy spodziewać że alergia wyjdzie
Aneczka zgadzam sie z tobą , jednak miod jest wysoko na piramidzie produktow ktore uczulaja podobnie jak orzechy dlatego z tymi produktami należY podchodzić ostrozniej.
Nie ma co tez wpadac w panike i eliminowac wszystkie alergiczne produkty, jednak jesli mialo juz kidys predyspozycje do uczulen lub ktos z rodziny jest alergikiem, to juz bym uważała na te produkty.
Anita ja tak mam, że boję się córce podać nasiona chia . Ja jestem uczulona na nie, duszę się i choć to super foods i mało się słyszy by ktoś miał alergie na nie to ja zaczynam się dusić i po nasionach goji to samo. Z tego względu ani razu córce nie podałam choć moje duszności nie są jakieś ciężkie, ale się juz obawiam.
Kurcze teraz nasiona chia takie na czasie wszędzie o nich sie słyszy;/ ale jak masz alergie to pewnie bardziej uważasz na dziecko,
ja alergi nie mam maz tez nie a corka alergiczka i w zasadzie nigdy nie wiadomo po czym ja wywali, czasami wystarczy inny ketchup;/
Anita tak wiem zgodzę się z Tobą. Ale jak w małej ilości raz na jakiś czas to myślę że nie powinno się nic stać. Obserwacja na pierwszym miejscu i tyle.
no ja sie jej panicznie boje , aż podać, ale też nie kupuję tego bo ja tego nie zjem, mąż nie lubi więc tak wyszło ,ze nigdy jej tego w diecie nie wprowadziłam
Tak miód to alergen :/
Aneczka jeśli jestes na cos uxzulona to nawet maja ilość nie jest wskazana ;( moze roznie sie skończyć;(
Ale znowu zeby sie dowiedziec o alergi tez trzrba spróbować dany produkt, bp na qszystko tre testow nie zrobią.
Anita zależy jak bardzo jest się na coś uczulonym
Mazia jak napisałam juz wcześniej to do roku nie powinno się podawać,więc to logiczne ze po roku można.wydaje mi się ze dość zrozumiale napisalam...
Aneczka zgadzam się bo teraz to od.wszystkiego alergi można się nabawic
Mj sie wydaje ze te alerfie to przez konserwanty sie pojawiaja, teraz co 2 osoba uczulona na cos, niestety zdrową żywność to byla kiedys kiedy nic nie bylo pryskane a jesli bylo to nie w takich ilościach, mieso tez bylo o wiele lepsze
Weronisia pisalas,że nie widzisz snwsu podawania miodu z mlekiem to Co napisałam,że można podawać bo ona nie pisała kiedy chce go dać. Tak pisalas,że wiesz że do roku nie można,ale mi chodziło o co innego. Nie musisz się denerwować 😁