Mleko mm przy alergii na BMK

Dziecko zdrowe to i mama szczęśliwa;)

Aniss ja nie słyszałam o takim odczulaniu.. ciekawe 

u nas na szczęście syn nie jest alergikiem. Ale mamy w domu oczyszcz powietrza i powiem , ze dużo daje , bo jak go wyłącze to wiecznie jakieś katary mamy , pewnie przez kurz , nie sądziłam wgl ze tyle kurzu się unosi w domu w powietrzu :o

znajomych syn no moze za dużo powiedziane znajomych;) był w ten sposób odczulany i z tego co opowiadali to dużo mu to dało bo uczulony był na sporo rzeczy głównie własnie w produktach nie tyle alergie wziewne co pokarmowe

Pewnie musi być starsze dziecko bo nasza alergolog narazie nie wspomniała o odczuleniu. Kolejna wizyta dopiero w październiku. 

Często jest tak że alergie, głównie pokarmowe, szczególnie te z wczesnego etapu życia zanikają. Dla tego też nie od razu się odczula, a i testy alergiczne są uznawane za wiarygodne dopiero po 3 roku życia...

Prawda, często w późniejszym okresie alergie zanikają. Testy skórne alergiczne najbardziej wskazane są koło 4 r.ż. Ale np. na alergie na mleko krowie mozna zrobić przeciwciał IgE przeciwko białkom mleka krowiego, ake chyba dopiero od pół roku, wcześniej mało wiarygodne jest.

Możliwe,  że dziecko musi być starsze. Oby te alergie minęły.

bylam z synem ostatnio u pediatry, ktora po analizie jego skory skierowala nas do poradni alergologicznej.

synowi zaostrza sie azs w okresie letnim, jak robi sie cieplo.

ma niecale dwa lata, i uslyszalam ze testy alergologiczne okolo 4 roku zycia to stary mit.

ja pierwsze testy robilam kiedy mlody mial 1 rok. nie zaluje :)

Anabanana nie chodzi że nie można robić wcześniej. Można. Chodzi o to, że te alergię wczesnodziecoece często same znikają i takie wyniki nie będą przesłanką do odczulnia. Natomiast na pewno pomogą w doraźnym leczeniu...

ja pamietam ze starszej córce też robiłam wczesniej testy z krwi a było to na tyle wczesnie ze pamietam ze diete rozszerzałyśmy;) bo na takie zeby jak seler czy ryż też miała a pamietam ze juz to jadła, pewnie zalezy od lekarza który prowadzi i jego zaleceń

Ja robiłam synowi testy po roku to nic nie wykazały. Za to po 2 latach już tak.

z tymi testami to pokarmowe mogą nie wyjsc a beda alergie wziewne wiec tez nie wykarza;( 

A to takie testy maluchowi robicie z krwi, czy są to takie testy skórne ?

Ja robiłam z krwi.

Moja córka miała z krwi. Są z resztą podobno pewniejsze niż te skórne...

z krwi

U dziecka z krwi :) 

Jmja na szczęście nie miałam takiej potrzeby robienia badań bo u nas wszystko w porzadku

Tzn syn miał robione badanie z krwi. Ja osobiście miałam robione testy skórne.

Mamuska skorne robilam vorce pierwszy raz jak byla albo w przedszkolu albo juz w qieku szkolnym jak byla malutka tylko z krwi podobnie mlodszej tylko z krwi poki co ;)