Mleko kozie

Ja kiedys czytalam, ze niemowlętom do pierwszego roku nie powinno podawać się żadnego mleka oprócz mleka kobiecego lub mleka modyfikowanego.
Niektórzy rodzice wolą podawać modyfikowane mleko kozie, jest łatwiej strawne od krowiego. Natomiast mleka „prosto od kozy” maluchowi poniżej 1 roku nie powinno sie podawac, jak juz to, zmodyfikowane mleko krowie lub kozie ale lepiej proozmawiaj jesscze z pediatra

aniusia, kiedyś nie było mlek modyfikowanych i mleko rozcieńczało się z wodą. I dzieci żyły :smiley: :slight_smile:

No to racja, kozie mleko ( Jego białko ) jest łatwiej strawne niż krowie. A wynika to z tego, iż posiada więcej aminokwasów które sa łatwiej przyswajalne dla organizmu.

Ja bym chciała mieć dużo mleka w piersiach. Tez sobie myślę, że będę karmiła piersią długo, długo… Ale co z tego wyniknie? Nie mam pojęcia, moje marzenia mogą się przebić na drogę mlek modyfikowanych, a tego bym nie chciała.

Asiu czasami pozytywne nastawienie działa cuda. Grunt to się nie poddawać i nie załamywac niepowodzeniami ( bo na pewno pojawia się napoczątku)a najlepszy sposób na większą ilośc mleka to przystawiać malucha do piersi jak najczęściej :slight_smile: Dasz radę ty twarda sztuka jesteś :slight_smile:

różnie z tymi karmieniami wychodzi, pierwszego synka karmiłam rok i miesiąc piersią, zero mm, po odstawieniu piersi niestety też go do ust nie wzięło, zaś drugiego synka odkąd skończył 7,5 msc, muszę dokarmiać, bo mego mleka jest coraz mniej i mniej i nie wiem z czego to wynika, choć mi smutno, że ta laktacja tak mi się osłabiła i pewnie do roku nie uda mi się pociągnąć :confused:

kroppka dzięki za mobilizujące słowa !! :slight_smile: Cały czas sobie powtarzam, że ja to jestem babica xD :))

aasik nie wiem czy słyszałaś o takich saszetkach jak Femaltiker podobno działają cuda:) W pudełku jest około 12 sztuk koszt coś koło 20 zł :slight_smile: Że pobudza się laktacja, to jest zrobione na bazie słodu jęczmiennego w pełni naturalne:) Może warto spróbować, i laktacja poprawi sie u Ciebie? Popytaj pediatrę, jak się nie spotkałaś tym, bądź nie próbowałaś:) Myślę , że warto ratować pokarm za wszelką cenę :slight_smile:

Można,ale tak jak z krowim należy przestrzegać dawki 500ml dziennie  i nie może to być główne źródło pokarmu

No i najlepiej obserwować czy nie występuje alergia lub uczulenie. Bo słyszałam że po kozim mleku też się może zdarzyć

Moje dziecko nie pije koziego mleka, ale moi rodzice dali mi kozie mleko.

My mieliśmy Capri care skład super :) jakość super gdyby nie fakt że ja wysypało po tym mleku pewnie piła by je do dziś zamawialam je online :) przede wszystkim nie ma w składzie tyle olejów lekarka sama nam mówiła że one mają lepszy sklad od innych mlek dostępnych na rynku 

Moja córka je pije i wszystko jest okej

ale.wszystko zależy od dziecka a raczej jego tolerancji na dany rodzaj mleka :) 

dokładnie tak jak pisze MamaLaurusa. kuzynka właśnie trafiła z miesieczna córką do szpitala, straszna wysypka, odwodnienie.. prawdopodobnie aleria na białko mleka kroweigo...