Mleka roślinne

Dwarazy ja no doskonale to wiem alr jskos tak czasami zdarzy mi sie nazwać napój mlekiem 

Pewnie, że spróbować można. 

Zawsze to po prostu urozmaicenie diety, tak samego smaku jak i składników odżywczych :)

Dzisiaj będę robiła już sobie namoczylam migdałki 

Monia, i jak? Wyszło dobre?

Całkiem spoko ale wydaje mi się że trochę za mało dałam tych migdałów bo jest tylko taki lekki posmak 

Alpro mleko kokosowe piję sama ale dziecku bym póki co nie podala przynajmniej przed ukończeniem 1szego roku życia 

Ja też lubię to mleko nawet robiłam kiedyś migdałowe z polecenia kogoś tutaj z forum 

Osobiście wole zrobić sama, tylko jednak trochę z tym jest zachodu. Mleko migdałowe jest moim ulubionym i tylko te robię. Te kupne nie przekonują mnie skladem

ja próbowałam mleko sojowe to do mnie nie przemawia 

Mleko kokosowe ma dużo tłuszczy nasyconych, nie polecałabym nawet po 1 roku życia, chyba, że to jakieś niewielkie ilości. 

Mi w ogóle jakoś te mleka roślinne nie pasują. Jedynie kokosowe jest dobre ale też nie podałabym tego małemu dziecku. 

Dobre są mleka roślinne do sporządzania koktajlów. Według mnie smak jest dużo lepszy niż ze zwykłego krowiego. 

Ale to chyba zależy z czym zrobisz p

Ja jak robię koktajle nie dodaje mleka... 🤔 

Owocowe, czy warzywne na wodzie robisz?

A robisz koktajle z mrożonych owoców? Trzeba dodać mleka bo to za gęste wychodzi.

Ja najczęściej robię ze szpinaku baby, banana i mleka i bez mleka by to się nie udało 

Koktajle na mleku roślinnym w sumie brzmi dobrze. Muszę spróbować.

Monia może Ty robisz takie smoothie czyli same zblendowane owoce i ciut wody. Też czasami tak robimy głównie latem. 

Ja robię na jogurcie naturalnym :D

To trzeba było tak od razu :) Też pycha

Na jogurcie to robię koktajl truskawkowy ale to w sezonie.

Hehe nie zczailam. Wolę zdecydiwanie taki