Odwodnienie organizmu daje nam o sobie znać w pierwszej kolejności bólami głowy, więc tak jak dziewczyny sugerują warto dobrze się nawadniać, bo w ciąży jest to szczególnie ważne... mnie też często bolała głowa kiedy miałam zatkane zatoki i ten ból nieco przypominał ataki migreny, może sezon alergiczny też ma na to wpływ, masz może uczulenie na jakieś pyłki?
Kverve mój neurolog do którego chodziłam w ciąży był beznadziejny. Niczego bym się od niego nie dowiedziała i niczego by mi nie dobrał na pewno. Te wizyt były bez sensu.
Paulinek możliwe ale u mnie akurat o odwodnieniu nie było mowy bo piłam bardzo dużo.
Kochani pomóżcie proszę moja 10 letnia córka odziedziczyła migreny po mnie. Badania w normie. Nic nie pomaga.. neurolog zmienia leki a i tak bóle są prawie codziennie.. czy Wasze dzieci też odziedziczyły migreny? Co pomagało ?
ja mam migreny po mamie i co mi pomaga tylko tabletki, czasem bardzo mocne no i aurę mam.
Te migreny z auta są najgorsze;( ja najgorsze migreny miałam przed 2 ciąża ;( pamiętam nie raz że przeszkadzało mi światło czy chociażby szum opon jak jechałam samochodem ;( kilka dni wyjętych z życia ;( głównie przed miesiaczka, po porodzie miałam trochę spokoju ale znowu wracają;( kiedyś słyszałam że kiedy kobieta już nie miesiaczkuje to te migreny też znikają ;) zobaczymy czy tak będzie po menopauzie;D
wlasnie co ciekawe, po ciazy mi migreny mineły
W pierwszej ciazy raz mi się zdarzyło. w drugiej notorycznie, raz w tygodniu.. zamykam żaluzje, pije dużo wody i biorę Apap, bo w zasadzie tylko to można i… czekam
Sama na szczęście nie borykałam się w ciąży z tym problemem, ale z tego co wiem, nie można brać żadnych leków na migreny w ciąży :( pozostaje leżenie w zacienionym miejscu i przeżycie tego. Natomiast to co zapobiega migrenom to duże ilości wody i suplementacja magnezu. Na pewno dobrze też czasem wyjść na spacer i się przewietrzyć.
Tak, jest to dosć popularne. Często dzieci mogą odziedziczyć migrenę po mamie. Jeśli dotychczasowe leczenie nie dało rezultatu, może warto byłoby jednak zmienić neurologa na innego? Bywa, że leki nie są odpowiednio dobrane
Daję namiar na przychodnię neurologiczna w Skawinie https://rcmskawina.pl/zakres-uslug/
Nie wiedziałam, że migreny są dziedziczne :o też zależy na jakiego lekarza się trafi, bo wielu po prostu rozkłada ręce. Ja tylko słyszałam, że duże dawki magnezu potrafią pomóc, ale nie wiem na ile to prawda, bo sama migren nie mam.
OMG DZIEDZICZNE? co wy mowicie :|
mi po ciązy nie minęły własnie jakby w ciązy było łatwiej bo trzy miesiące i potem luz , ale w tej ciągle je miewam. Pierwszy trymestr i połowa drugiego koniec bo praktycznie codziennie miałam bóle głowy lub migreny ;/
mi to nie przechodzi po porodzie 3 miesiące było luzu, a potem hardcore od nowa
Migreny to może za mocne słowo, pojawia się nagły ból , tępy, aż się oczy same zamykają. Ratuje się wodą, nie biorę leków, ponoć nawodnienie wiele wiele bóli eliminuje
Dokładnie woda naprawdę potrafi wyeliminować ból. Choć wiem jaka migrena jest okropna. Często 3 dniowe miałam. Aż na wymioty się zbierało, światło raziło. I musiał wjechać paracetamol.
i woda Ci pomaga w takich bólach ?
Ogólnie przy migrenach polecane jest nawadnianie organizmu ale codziennie. Ja przy migrenie bez ketonalu i olejku narcyzowego nie jestem w stanie funkcjonować
Ja mialam 2tyg napad migreny. Ja mam tak raz w roku ale wtedy jest silny i doprowadza mnie do wymiotów. A teraz karmie. Wykończyłam nogi w ciepłej wodzie wzielam ibuprofen zrobiłam oklad i się położyłam. Dzięki bogu mi przeszło.
z leków zostaje paracetamol, poza tym zimne okłady na czoło, słodka herbata, melisa i odpoczynek
Anet. Ka miałam podobne bóle głowy. Przeszły dopiero jak wyrwałam ósemki. Ale to chwilkę przed ciążą.