Mieszkanie w stylu glamour

Na pewno jeśli bym miała możliwość skontaktowałabym się z jakimś fachowcem w tej dziedzinie, wiadomo to są koszty więc nie każdy może sobie na to pozwolić ale najpierw poszłabym do architekta wnętrz, oni na prawdę mają świetną wiedzę i jeszcze jak ktoś robi to z pasją i zaangażowaniem to wychodzą na prawdę cuda.  Taka osoba nie tylko wykonana projekt od A do Z ale również doradzi w pewnych kwestiach, doda coś od siebie, oczywiście za naszą zgodę, co później może okazać się strzałem w dziesiątkę, a my byśmy nawet o tym nie pomyśleli. Jeśli nie fachowiec to polecam różne konta osób które lubią taki styl, bądź architektów którzy dzielą się swoimi projektami w Internecie. Przeglądaj pinteresta, instagram, zapisz się do grup na facebooku i na pewno znajdziesz jakieś inspirację dotyczące urządzenia swojego mieszkania w stylu glamour. 

Bo wizja architekta to koszmar budowlańca haha :P

Piękny i trudny czas jednocześnie.

Czasami można wykorzystać tyko jakieś małe elementy które nadadzą styl. Nie zawsze trzeba wydać majątek na aranżację. Czasami wystarczy lifting. Bez większej demolki. 

Wiadomo, że im większe zaplecze finansowe tym lepszy efekt finalny. 

Ja osobiście chyba nie dogadała bym się z architektem wnętrz;) lubię zrobić wszystko sama więc też zależy od osoby dzisiaj w internecie jest tyle inspiracji że tak naprawdę nie wiadomo co wybrać 

Ja gdybym mogła to oddałabym projektowanie jakieś innej osobie. Szczerze nie umiem ozdabiać i wymyślać jak coś ma wyglądać. I najgorzej to się na coś zdecydować ! :D 

A ja wam powiem że często jak oglądam jakieś filmiki czy programy gdzie ogarniają mieszkania, może fajnie to wygląda ale ja myślę że wystarczy 30 minut gdzie wchodzą dzieci i jest pięknie inaczej;)  zauważcie że często te dekoracje są naprawdę skromne fajnie to wygląda ok;) ale czy praktyczne przy dzieciach ? Jak się wprowadzałam nie mieliśmy dzieci i były same meble jakąś lampka tam kwiatek  to też fajnie to wyglądało ale zaraz dochodza jeszcze dodatkowe rzeczy które też gdzieś trzeba położyć ;) i nie wsyztsko da się schować w meble ;) 

Aniss oj tak z dziećmi to inna bajka :D 

my teraz mamy robić kuchnię i tak jest nam ciężko to dobrze zagospodarować. COs nam się podoba, ale nie zawsze znajduję to w sklepie, albo moja wizja nie jest do zrobienia 

No dokładnie. Przy dzieciach trzeba szukać rozwiązań bardziej praktycznych i bezpiecznych jednocześnie. U nas syn zaczyna przemieszczać się po mieszkaniu i tylko patrzę ile rzeczy muszę usunąć przynajmniej do metra w górę od podłogi. 

Kurcze pisze już 3raz od wczoraj i cały czas mi cos pisze że muszą moja wiadomośc zaakceptować bo ona zawiera jakiś adres URL miał ktoś tak?

I jak tylko pisze długie wiadomości to piszei o tym adresie nie wiem czemu i już pisze 5raz wiadomość o cały czas mi pisze o tym i nie mogę nic napisać;(

Mazia1 właśnie o ty pisałam napisze w skrócie bo nie mogę wysyłać długich wiadomości bo pisze mi o tym URL. Dobrze było patrzeć na zdjęcia z Instagrama albo z internetu. Ale jak juz przyszło to znaleźć w sklepach to niestety nie byk tego i musiałam już wybierac coś na szybkiego i na już bo już po 3dniqxh każdy po sklepach musiałam coś wybrać 

Ewcia nie mam tak. Ale może spróbuj się wylogować odświeżyć stronę i zalogować na nowo. Może to pomoże. 

Namawia mam tak samo. Już nawet kupiliśmy takie szafy tanie na olx żeby wszystko co było na ziemi pochować w te szafy żeby mała nie grzebała. To teraz najbardziej ją interesują te szafy co tam jest i jak to wyjąć hehe

Mazia1 właśnie o tym pisałam ale coś nie chce mi wysłać bo pisze mi ciągle że muszą moja wiadomośc zaakceptować bo zwiera jakieś URL. Ale wracając do tematu właśnie tak miałam , łatwo powiedzieć że mogę wypatrzeć sobie na Insta czy na internecie. Gorzej już było coś znalesc w sklepie coś co mi się podobało i chciałam, czy wannę, czy płytki, ubikacje itd czy coś do salonu . Objechaliśmy nieraz z mężem wszystkie sklepy z łazienkami czy z meblami i naprawdę było ciężko znaleźć to co chciałam. A jeszcze jak już było trzeba już coś wybrać a byliśmy jeszcze z dziećmi ja nie zadowolna a mąż już zły żebym w końcu coś wybrała i czasem musiałam już coś wybrać w miarę ok ale nie takie jak chciałam. Mimo że nie patrzyliśmy na ceny i braliśmy z średniej lub wyższej półki to i tak nie było w czym wybierać niestety. 

Inspiracje inspiracjami ale czasem ciężko samemu dopasować wszystko bez programów, czy też wyobraźni 3d, przestrzeni. Każde wnętrze jest inne, ma inne układy, okna, strony świata. To wszystko ma znaczenie. 

Markety widział że też projektują wnętrza. Nie wiem czy tylko kuchnie i łazienki ale widział że Leroy ma w ofercie takie coś, stanowiska projektowe w sklepie a cena usługi wliczona jest gdy kupujemy tam produkty. Nie korzystałam natomiast wiem że jest taka opcja. 

Mnie w Obi robili projekt lazienki bo kupował większość wyposażenia u nich. Ale z tego co pamiętam tam projektują tylko kuchnie i lazienki ale zawsze coś.

Ja akurat jak chciałam mniej więcej zobaczyć układ mebli w domu to odkopałam sims 4, w które grałam jako nastolatka i powiem Wam ze po ściągnięciu modów z podobnymi meblami nawet udało mi się to tam super zaprojektować:D

Programy na pewno ułatwiają robotę dwa jeśli zamawiamy u kogoś jest ta szansa podpowiedzi co może ułatwić nam codzienne funkcjonowanie ale niestety to też nie raz wiąże się z dodatkowymi kosztami;( 

Czasami też warto spojrzeć na naszą kuchnię czy łazienkę zwłaszcza w starych budownictwachi zastanowić się czy aby nie postawić  na zmiany radykalne czyli zmiany miejsca sprzętów jak kuchenki czy zlewu lodówki;)w przypadku łazienek podobnie

W internecie są też wersje demo, bezpłatne takich programów. Warto pobrać i zrobić symulacje. Oczywiście są dość okrojone ale można zobaczyć układ mebli 3D czy zestawienie kolorystyki.

Mimo mojego zamiłowania do stylu Boho, styl Glamour ma dla mnie również w sobie wiele uroku. Uwielbiam pikowania na wielkich pufach, wezgłowia w stylu romantyczno-glamour i stonowane kolory tego stylu ;) każda kobieta ma w sobie coś z eklektyzmu. Uwielbia łączyć rzeczy na pozór niepasujące do siebie�

Oj ja też lubię  jasne kolory i zamsze ale już widze jak to wygląda wsyztsko po tygodniu;) hehe 

Obecnie w mieszkaniu też kanapa przykryta ciągle kocem a on co chwila prany;) myślę że o takim wystroju mogę pomyśleć jak córcia podrośnie;)

W necie fajnie takie pokoiki wyglądają zarówno salony jak i dziecięce jak są świeżo wystylizowane oo remoncie;)

Prawda jest taka, że wszystko wygląda super na zdjęciach albo na insta, ale jak już się mieszka i normalnie żyje to już to nie wygląda tak jak z katalogu:))..