Miesiączka po porodzie

Witam . Jeżeli ten temat był to najmocniej przepraszam…mam pytanie otóż jestem już prawie 6 miesięcy po porodzie i okresu jak nie było tak nie ma. Co prawda lekarz mówił, że nawet do roku może go nie być jednak po pierwszym porodzie, 5 lat temu, okresu dostałam jakoś 3-4 miesiące po porodzie…w ciąży nie jestem :slight_smile: A i rodziłam naturalnie i karmię piersią. Jak było u Was ? Kiedy się pojawił ?

ja miałam tylko krwawienie po porodzie i na wizycie u lekarza powiedział że do póki karmie piersią nie powinnam mieć miesiączki, twoje krwawienie powiem że dziwne skonsultowałabym to z lekarzem.

Jestem 7 miesięcy po porodzie i miesiączki nadal nie mam, kp. Moja gin powiedziała ze najczęściej występuje po 3 miesiącach jeśli nie to po 8 a jak nie to potem już różnie . U niektórych dopiero po zakończeniu karmienia 

Przy karmieniu piersią późno pojawia się miesiączka chociaż pewnie różnie się zdarza. Ja dostałam jak tylko przestałam kp i były to w miarę regularne ale na początku obfite krwawienia. 

Ja dostałam 4 miesiące po porodzie.krwawienia były obfite i trwały do 5 dni.pozniej już regularnie dostaję co do dnia.natomiast z Twojego opisu to nie wiem czy to miesiączka.moze warto skontaktować się z innym ginekologiem .poród i ciąża to niestety zmiany w naszym organizmie i lepiej gdy nie ma.sie pewności warto skonsultować gdzie indziej by mieć pewność.

Koniecznie skonsultuj z lekarzem lepiej niech ktoś fachowym okiem.spojrzy .. ciąża to zmiany duże w organizmie. Ale ja też miałam.miesiaczke szybciej A niby karmiła.piersia więc nie.ms reguły jak że wszystkim;)

Karmię piersią i dostałam miesiączkę 7 miesięcy po porodzie, choć z tego co pamiętam to zdążyło  mi się lekkie plamienie chyba 2 miesiące po porodzie. W Twoim przypadku udałam bym się do ginekologa. Najlepiej jak lekarz sprawdzi czy wszystko jest ok.

Tak jak piszą dziewczyny przy karmieniu piersią , miesiączki bardzo rzadko się pojawiają . Jednak nie każda kobieta jest taka sama . Jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości to ja bym poszła do innego lekarza zapytać jakie ma zdanie na ten temat . Trochę często masz te miesiączki . 

Zdecydowanie udałabym się w takiej sytuacji do ginekologa. U mnie miesiączka wystąpiła po 6 miesiącach od porodu, caly czas karmiłam tylko i wyłącznie piersią.

Jeśli masz jakieś wątpliwości to idź do ginekologa. Sprawdzi czy wszystko w porządku. 

Każda kobieta jest inna, niby mówią, że jak się karmi piersią to nie ma okresu, ale jednak to nie jest regułą. Ja po pierwszym porodzie dostałam okres miesiąc po połogu i od tamtego momentu miałam regularnie, mimo karmienia tylko piersią dziecka. Myślałam, że będę miała chociaż trochę spokoju, a tu jednak się nie udało;)

Natomiast po drugim porodzie dostałam okres jak syn miał jakieś 8 albo 9 miesięcy, mimo również karmienia piersią i później też już miałam regularnie co miesiąc. 

Także myślę, że to normalne, że już zaczęłaś miesiączkować, tylko pytanie czy nie za często? Zależy też co ile dni miałaś wcześniej, mam koleżankę, która całe życie ma co 20 dni i u niej to normalne. 

Po porodzie nasz organizm potrzebuje czasu żeby wszystko się unormowało, jednak jeśli coś będzie Cię niepokoiło myślę, że ginekolog rozwieje Twoje wątpliwości. 

Ja dostałam pierwszą miesiączkę 2,5 miesiąca po porodzie. Tydzień wcześniej byłam na wizycie u ginekologa, który powiedział, że widzi, że endometrium macicy już jest gotowe do miesiączkowania i mam się spodziewać lada moment. Powiedział eż zeby uważać, ponieważ po porodzie owulacja może być każdego dnia, a jestem po cc więc blizna w macicy jeszcze się nie zagoiła. 

Mój Maluch kp/mm.

Ja karmię piersią i 3 miesiące po porodzie cc dostałam miesiączkę.

Ja przez cały okres karmienia piersią nie dostałam miesiączki ale przyjmowałam zastrzyki antykoncepcyjne więc może i to miało wpływ. Miesiączkę dostałam dopiero kiedy zaczęłam brać tabletki, chociaż w sumie nie była to miesiączka tylko krwawienie z odstawienia.

Syna urodziłam w październiku 2013 i przy karmieniu piersią dostałam w styczniu 2014.

Córcię urodziłam w lipcu 2019 i karmiłam tylko 3 tygodnie (dostałam żółtaczki) i miesiączkę dostałam w październiku 2019

Synek urodzony styczeń 2018, miesiączkę dostałam w sierpniu 2018 (karmiony piersią). 

Synek urodziny lipiec 2020 okresu/plamienia brak. 

Ja okres dostałam po 14 miesiącach, karmiąc cały czas. Jednak przez ten czas nie miałam żadnych plamień, czy innych krwawień.

A czy Wasze miesiączki po porodzie są takie same jak przed? Mnie np. dużo mniej boli ale za to okres jest bardzo obfity. 

U mnie zaraz 9 miesięcy i nadal nie mam miesiączki 

Moje są znacznie dłuższe bo trwają nawet 7 dni i bardziej bolesne szczegolnie te pierwsze dni, ale może to dlatego że ja przed ciąża długo byłam na antykoncepcji a wówczas te miesiączki byly sztuczne i niebolesne.