Mam taki problem, że cokolwiek bym nie zjadła to mnie zaraz zemdli i biegne do łazienki. odrzuca mnie na wszystko. Mleko, pomidory, zapiekanka, chleb, mieso, herbata, woda, soki, plyn do naczyń, troche lżej jest z kawą, Ale nic nie pobije zapachu pampersa mojego rocznego synka. Fakt w ciazy z moim małym łobuzem tez mnie odrzucało na wiekszosc tego co napisałam ale dało sie przeżyć. Przynajmniej tyle nie wymiotowałam. dziennie rano przy myciu zębów pozbyłam si etego co trzeba z zołądka i było ok a teraz porażka na początku miałam ochote na owoce. jadłam banany, ananasa, mandarynki, pomarańcze, jabłka , a teraz nic
juz nawet sie zastanawiam czy brać kwas foliowy bo jak go biore to najchetniej albo bym spała albo siedziała w łazience
a wiadomo starszemu dziecku trzeba dać jest, położyć spać i przebrać. Nie mam juz pomysłu
w czwartek ide do lekarza na kontrole. boje sie ze mnie zostawi na oddziale bo sie okaze ze jestem odwodniona. Wogole mało pije
jak wypije jedna s zklanke dziennie 0,5 litra to jest sukces.
dodam że melisa tez nie działa a wrecz pogarsza
niestety artykuł jest za bardzo ogolny a to juz czytałam. i to sie ma nijak do tego jak ja sie czuje.
Rozumiem, Cię bo miałam podobnie. Mi pomagało częste mycie zębów, i niestety ale coca cola po każdym posiłku była zbawienna, pół szklanki mi wystarczało małymi łyczkami. Wiem, że nie jest to zdrowy napój jednak to było jedyne co mi pomagało na mdłości i niestrawność. Niestety każdy organizm jest inny tak jak i ciąża, więc chyba metodą prób i błędów musisz szukać złotego środka.
to ja bym musiała chyba jesc tylko chipsy niestety z cola nawet nie próbuje bo po wodzie gazowanej było strasznie. a tylko usta zmoczyłam
Ja mam odwrotnie przestaje mnie mdlić jak zjem, w pierwszej ciąży nie wymiotowałam więc mam nadzieję że teraz uniknę wprawdzie mnie mdli i oby na tym pozostało
Bardzo współczuję tez początkiem ciąży z moim synkiem mdlilo i męczyło mnie strasznie brak apetytu jedzenie na sile powodowało wymioty… zamiast przytyć jak to w ciazy to schudłam. … anemia i odwodnienie ale to też przez te tegoroczne upały. Musisz pić dużo wody. … każda kobieta w ciąży musi pić dziennie ok 2,5litra wody. Moja koleżanka miała bardzo podobne objawy będąc wciazy do twoich męczyła się cała ciążę kilka razy pobyt w szpitalu i na wizycie lekarz powiedział ze takie objawy utrzymywać się niestety będą bo taki urok tej ciąży. Ale ty kobieto nie stresUJ się idź do lekarza powie ci co i jak … nie ma co się stresować bo to źle na dzieciątko wpływa. Mam nadzieje ze te objawy ci ustąpia… a który to miasta ciąży ???
A próbowałaś herbatę z dodatkiem odrobiny imbiru? Mi pomagała.
Kwas foliowy jest ważny dla prawidłowego rozwoju płodu, jeśli chcesz go przestać brać to musisz wzbogacić dietę , aby przyjąć jego właściwa ilość. Przy częstych wymiotach musisz dużo pić , mi najpewniej było po wodzie nie gazowanej , natomiast na mdłość wielu kobieta pomaga cola.
Rozumiem ,że nie masz apetytu ale jeść coś musisz. Warto spróbować jeść coś lekkostrawnego ,
Dobrze ,że idziesz na kontrole . Jak nadal będziesz mało piła to kroplówka raczej Cie nie minie. Spotkałam się też z tym ,że kobiety dostawały tabletki na mdłości.
mnie położna zalecała herbatki imbirowe(te 100% są tak ostre, że nie da się tego pić niestety) i krakersy. Ani jedno ani drugie nie pomagało