Materacyk Lifenest lub Cocoonababy

Drogie mamy proszę o radę. Jeśli któraś z Was używała/używa materacyka Lifenest dla noworodków i niemowlaków lub Coconababy, proszę o opinię, który Waszym zdaniem lepszy?

Ja tez nie używałam i nie używam dlatego że one były dla mnie za drogie i kupiłam też lepszy ale piankowo-grykowo-kokosowy i jestem bardzo zadowolona , nic w nim się nie odkształca, jedna strona jest na lato a druga z przeznaczeniem na zime i jestem zadowolona

My kupiliśmy materac pianka-gryka-kokos i psrawdza się bardzo dobrze:) Twardość ma odpowiednią. A dzecko po porstu się przekłada raz na jedna raz na druga stronę:)

Ja za swój dałam coś ok 120 zł ale nie narzekam choć wiem że można kupić i tańszy ale ja akurat miaąłm dobra opinię od mojej koleżanki więc kupiłam taki.

Nie używałam żadnego z nich, ale widziałam je na żywo, dotykałam, macałam itp :wink: myślałam o zakupie, dla wcześniaka mojej siostry. Mmo odmiennej budowy, oba są podobnej jakości i generalnie zapewniają taką samą pozycję, jednak cena Cooconbaby jest jak dla mnie poprostu zaporowa, więc nie widząc soecjalnych różnic, również w opiniach, które wtedy udało mi się wyszukać w internecie, byłam bliższa zakupu Lifenest.
Na zakup finalnie się nie zdecydowałam ze względu na to że niestety, ani z pod jednego, ani z pod drugiego monitor oddechu nie wyłapywał drgań, a wtedy to był priorytet.

Ja tez uważam że jak kogos stać to i owszem można sobie pozwolić na taki komfort i na taką jakośc choć ja słowa złego nie powiem na materac za który dałam 120 zł i sprawuje się bardzo dobrze po 7 miesiącach użytkowania nie ma żadnych śladów odkształceń, super się sprawdza i twardość jak dla mnie odpowiednia.

Może już czytałaś opinie na temat materacyków, o których wspomniałas, ale może warto abyś poczytała jak najwięcej opinii http://www.bangla.pl/opinie/p21197/ubimed-lifenest-sleeping-system. Ja często korzystam z opinii face to face oraz z portali za nim zakupię coś na co trzeba przeznaczyć znaczącą kwotę.