A to jeszcze pytanie - jak dbacie o materace dziecięce?
My mamy materac gryczano kokosowy taki był w zestawie z łóżeczkiem, już nie pamiętam kiedy należało go przekrecić czy po 3 czy po 6miesiącu, jednak kiedy to zrobiłam mała nie chciała na nim spać śpi ciągle na stronie kokosowej nie wiem jak można spać na stronie gryczanej jest strasznie twarda.
W tym momencie mała śpi w dzień na wersalce a w nocy w łóżeczku w którym też potrafi ostatnio nieźle płakać, nie wie czy to nie jest dobry moment na zmianę łóżeczka na większe, skoro chętnie zmieniła spanie dzienne na kanapę, wieczorem tez na kanapie usypia potem ją przenoszę (wszystko oczywiście w jej pokoju)
Ja również mam materac Havea Baby i jestem bardzo zadowolona, ma 5 lat gwarancji i jest bardzo wygodny, fakt, że koszt dość duży w porównaniu z innymi ale moim zdaniem warto.
Kaajka wydaje mi się, że jeśli podajesz, że widziałaś w necie materace za 200 złotych to piszesz właśnie o lateksowym, on nie ma nic wspólnego ze zwykłą pianką jedynie wygląda podobnie ten materiał ale zupełnie inaczej się zachowuje.
ja sie nie znam nic a nic, i nawet nie szukałam nic by swa wiedze pogłebic bo dziecko spi ze mna. napisałam jedynie, ze ciesze sie, ze nie kupiłam bo 200 zł albo i wiecej poszło by do smieci bo i tak łózeczko słuzy tylko jako “kojec”. a 600 zł to juz w ogóle jak dla mnie za drogo. wiem, ze za swój do wyra daje tysiac ale on słuzy mi latami a nie na rok czy mniej bo dziecko i tak nie spi do 5 roku zycia w łózeczku. wole za te pieniadze kupic mu cos innego (podkreslam, ze mam takie zdanie dlatego, ze syn spi ze mna i materac do łozeczka to strata pieniedzy)
Kaajaa zgadzam sie z tobą, ale gdybyś wiedziała ze mały bedzie z wami spał, to zapewne nie kupowałabyś również łóżeczka bo i po co Nasza mała przez tygodnie spała w gondoli gdyż nie tolerowała łóżeczka materac kupiliśmy w zestawie z łóżeczkiem, nie jest to drogi materac ale i tak mała wiecznie nie będzie na nim spała, myślę ze jest to kwestia kilku miesięcy (jak nie tygodni) obecnie ma półtora roku i po mału zaczyna mieć za ciasno, poza tym w dzień śpi na wersalce.
łózeczka tez nie kupowałam , pozyczylam od znajomej bo kojec jednak sie zawsze przyda tylko po to mi lozeczko
ale nawet gdyby słuzylo malemu do sni to chyba 600 zł i tak bym nie dała za materac. moze dlatego ze mam krawcowa w rodzinie i nie musze. bo pewnie gdyby nie to to po prostu musialabym kupic i tyle.
My zakupiliśmy gryczano-kokosowy - antyalergiczny i właściwy dla kręgosłupa Maluszka: )
My mamy Havea Baby , dla mnie wydaje super. Jesteśmy z niego bardzo zadowoleni.
Ja kupiłam zwykły piankowy. Z tego względu, że jest tani (około 30-40zł), jak się wyleży to zmiana nie zaboli portfela. Dla porównania koleżanka miała kokos, gryka, coś tam i po pół roku już musiała wymienić, a jak dziecko jej się w nocy przelało to i drugi taki za większą kasę poszedł do śmieci. Piankowy łatwo wysuszyć jak się zamoczy. U nas zdaje egzamin,
I powiem wam, że czasami jak patrzę na te wszystkie rzeczy dla dzieci to wydaje mi się, że producenci prześcigają się w wymyślaniu, aby zarobić jak najwięcej, a naiwnym rodzicom wcisnąć wszystko. Ze wszystkim tak jest, z przewijakami, z zabezpieczeniami do szafek, z butelkami, smoczkami, ciuszkami, wózkami. A potem się okazuje, że rzeczy “niezbędne” dla dziecka okazują się zbędne, ale to już po zakupie i wypróbowaniu.
Kupowałam materac gryczano -kokosowy Jest przynajmniej gruby, bo same piankowe to najczęściej bardzo miękkie i cienkie materace. Posiada dobre opinie i właściwości antyalergiczne, antypotowe, przeciwodleżynowe, wspomagające leczenie wad kręgosłupa i płaskostopia. Taki materac dobrej jakości można kupić za ok. 70 zł więc wydaje mi się ,że przyzwoita cena. Materacyk jest firmy danpol.
ja u rodziców wyciełam z grubego materaca odpowiedni do łóżeczka turystycznego, a u nas w mieszkaniu mamy gryka-kokos ale wydaje mi się, że chyba za cienki wybrałam i nie wiem czy nie zabiorę jeszcze tego dodatkowego od rodziców, boję się że dlatego maluch nie lubi łóżeczka. Jakiej grubości macie materace? My z siostrą razem mamy 4 łóżeczka każda po 2 i w każdym inny materać i inna grubość i każdy jakąs wadę ma przynajmniej jak sobie tak oceniałayśmy
Mała teraz śpi więc nie zmierzę,ale też bardzo gruby nie jest.W tamtym tygodniu oglądałam Pytanie na Śniadanie i była pani,która kupiła materac piankowy na allegro po kilku dniach użytkowania okazało się,że wychodzą z niego robaki.Normalnie się przerazilam nie wiedziałam że coś takiego jest możliwe.Firma sprzedająca nie czuje się winna,najgorsze jest to że w zeszłym roku mieli 10 takich przypadków i nic sobie z tego nie robią sprzedając dalej.Bardzo szkoda,ze nie podała nicku sprzedającego,ale chyba takie prawo że nie można tego na wizji podawać.
no to mnie teraz nastraszyłaś pewnie będę zaraz oglądać materac z każdej strony brrrr
Myślę, ze te robaki to brak przestrzegania higieny w danym zakładzie o robactwo nie trudno gozej z wytępieniem, czy to szczury czy też karaluchy… br…
Jednak myślę ze przez taki program w tv powinny być natężone kontrole w takich zakładach zwłaszcza ze to są materace dla noworodków,
mamunia aż mi nie dobrze się zrobiło ;(
może to jakieś wstrętne mole były
Kurka zapomniałam jak się te robaki nazywają były to małe robaczki i chodziły po materacu,próbowałam to znaleść ale wyskakuje mi tylko robaki w materacach gryka kokos…czyli to jest możliwe tez w innych materacach.nie lubię robaków więc trochę mnie to przeraziło.Nie były to mole na pewno.
Wiecie co, w gryce i kokosie latwiej o robale. Pianka to sztuczny material, a gryka to zboze, wiec latwo o zbozowe robaczki. A robaki w piance to na pewno kwestia przechowywania, a nie produkcji.
mamunia ale mnie nastraszyłaś ;(
jak tylko Madzia wstanie to materac przejdzie bardzo dokładny przegląd
tak na wszelki wypadek
u nas materac sprawdzony bardzo dokładnie
nawet mój mąż się w to włóczył jak mu powiedziałam
Normalnie masakra… Wszystkiego trzeba sie spodziewać. U nas cale szczęście czysto… Teraz trzeba tak z wszystkim uważać, bo ludzie tylko aby zarobić, a bezpieczeństwo i zdrowie klienta jest. Na końcu.