Cena za maszyna z Lidla i maszynę Łucznik podobna a patrząc na parametry wydaje mi się że Łucznik jest lepszy.
Wiecie , wolała bym dostać maszynę wtedy nie musiała bym wybierać bo cieszyła bym się z tego co mam . a jak kupię coś z czego nie będę zadowolona to będę zła na siebie:/
Mi maszynę podarował mąż - najpierw zwykłą, teraz Overlocka.
Mojej siostrze pod choinkę też mąż zafundował maszynę.
Kombinuj może w tym kierunku
ja kupując maszynę zastanawiałam się nad łucznikiem i tą z lidla, poczytałam opinie i wybrałam z lidla
hmm widzę, że nie tylko mnie na nowy rok ciągnie do szycia
moja teściowa jest krawcową i szyje na Łucznikach - ze względu na dostępność części i ona je lubi- choć w pracowni jest stary Singer ma dla niej wartość sentymentalna i mimo iż nie używany jakiś czas to pewnie by jeszcze coś nią szło uszyć
ja szyje tylko ręcznie - moja miłość książeczki filcowe dla dzieci małych i nieco większych - szyje dla znajomych dzieci, dla mojej panny książki z zadaniami, filcowe przebieranki
strasznie to lubię ale obiecałam sobie, że kiedyś się nauczę szyć na maszynie
Jutii pochwal się taką książeczką jestem ciekawa jak wygląda.
Ja chcę uszyć spiworek do fotelika samochodowego. Taki żeby miał wycięcie na pasy i zamek po obu stronach. Mala nie lubi kombinezonu , klimatyzacja szwankuje więc mam taki plan . w czwartek teściowa ma mi przywieźć swoją maszynę , mam nadzieję że będzie działać.
Chyba wybiorę Łucznika tylko teraz muszę znaleźć odpowiedni model.
A.Zazulak trzymam mocno kciuki za maszynę i Twoje dzieło.
Czekam na zdjęcia efektów
I życzę duuużo cierpliwości
A. Zezulak pochwal się koniecznie jak uszyjesz to cudeńko
a to moje książeczki robię takie dla maluszków z metkami a dla starszaków z zadaniami z przypasowywaniem kształtów, uczeniem się kolorów itp. - teraz robię właśnie taką dla starszej dziewczynki
piękne te książeczki:)
Zgadzam się cudowne ja nie przepadam za ręcznym szyciem. Tobie pięknie to wychodzi:)
jutii zauroczyłam się tymi książeczkami - są przepiękne!
Dziękuję Dziewczyny ja zobaczyłam te książeczki na blogu Haart i mnie zaciekawiły
pierwszą zrobiłam będąc w ciąży z córciom dla niej i tak się robią od czasu do czasu
lubię filc i szycie ich
dziękuję Wam za miłe słowa na ich temat
bardzo mi miło
A można by taką zamówić?
Manuela oczywiście :):)
jutii a jak mogę się z Tobą skontaktować w celu ustalenia szczegółów?
Dzisiaj był męczący dzień. Przygotowałam wykrój jutro będę w mieście ( przynajmniej taki jest plan) zobaczę na materiały.
Macie jakieś sprawdzone strony gdzie zamawiacie materiały? Duży wybór fajne ceny? Chciała bym zamówić kilka tkanin, owate , tasiemki i kilka detali ale ciężko mi na allegro znaleźć jednego sprzedającego który miał by ładne tkaniny i inne rzeczy które mnie interesują a wolała bym zrobić jedno zamówienie.
A.Zazulak ja polecam https://otula.pl/
Może akurat?
Mają tanio i dużo
Dziękuję:*
Mam na imię Agata:)
Miło mi Agato W końcu znalazłam na jakimś forum “bratnią duszę”
Ja mam starą ,zabytkową maszynę do szycia Singer.Z ręczną korba.W rodzinie od ok 60 lat,tak,że z duszą.Ciągle sprawna,niezawodna.Polecam takie antyki,dla mnie rzecz niezniszczalna i piękna
Miło mi jejku wybór tkanin jest naprawdę duży i prawie wszystkie mi się podobają , patrzę i myślę sobie " o ten fajny na spodenki" “z tego była by super opaska albo komin” . Chyba będę musia losować
A tak w ogóle to nie udało mi się dzisiaj nic kupić w mieście nawet spożywki. Byłam z córeczką u lekarza , było ślisko mała płakała nie mogła zasnąć prze te zęby( to kwestia kilku dni ale już by mogły się przebić) i w tym stresie zapomniałam o moich zakupowych planach.
Najlepsza informacja to , że z bioderkami już dobrze tylko pozostają nam ćwiczenia.
Ah i jestem wściekła bo teściowa niby "zapomniała"maszyny i tylko niepotrzebnie przyjechała suszyć mi głowę. Kurde ją o coś prosić… Oj już nie zaśmiecam wątku. Miłego wieczoru:*