Maść a wysypka

To w końcu syn, czy córka dostał/a wysypki? 

Generalnie jest to możliwe. Wystarczy, że syn/córka ma uczulenie na dany składnik maści i wysypka może wystąpić. Co prawda nie dziecko, ale moja mama ma uczulenie na otoczki większości leków przeciwbólowych, te co są w kapsułkach. Więc naprawdę nie zdziwiloby mnie to.

Koleżanki synek miał na karku czerwone plamki. Dla pediatry wyglądały jak alergiczne ale nietypowe trochę miejsce więc przypisała maść cholesterolową z Wit A. Po paru dniach czerwone plamki zmienili się w czerwone kropeczki które rozsiały się najpierw na pół plecy a następnie na całe. Czy to jest możliwe żeby od maści dostała wysypki ? 

Syn. Na końcu wkradła się literka "a" w słowie dostał.

Tylko czy to jest możliwe żeby Wit A lub maść chlosterolowa uczuliła? Ona była robiona na zamówienie

aneczkaa006 to już jest pytanie do lekarza,czy uczulenie prawidopodobnie jest od maści. Aczkolwiek jest to możliwe.

Magicznypazur napewno trzeba zapytac lekarza. Choć mnie już nic nie zdziwi jak pojawiła się wysypka po syropie ziołowym 

Może warto zapytać o maść robioną, mają dobre składy, u nas w przypadku uczulenia właśnie taka się sprawdziła, receptę zrealizowaliśmy w doz, bardzo szybko wyrobili leki. 

Angela mój przypadek został dawno rozwiązany. Dostała uczulenie na robiona maść cholesterolowa z Wit A. Po odstawieniu maści problem znikł