Masaż krocza, a olejek

Ja mimo masażu, miałam nacięte krocze, ale chyba bardziej z tego powodu że nie umiałam przec i bardzo bałam się wypróżnienia i wstydu, choć wiem że to naturalna rzecz i zdarza się bardzo dużo kobietą.

Moja regeneracja krocza po nacięciu była tak szybką, że aż moja położna była w szoku. Bardzo ładnie szycie się goiło i myślę że przez masaż tkanki byly przygotowane do takiego procesu 

Ja też byłam nacinana ale ze względu na to że dziecko było duże i była podobno szansa że pekne, racja najlepiej naturalne olejki najlepiej jeszcze te stosowane przed ciążą bo nowy zakup może nas uczulić albo podrażnić 

ja tez byłam nacinana, no jak mus to mus, wolałam byc nacięta niż pęknieta, dzieci tez miałam duże bo wszystkie ponad 4 kg takze było co rodzic. 

Tez miałam nacięcie wolałam to niż pęknąć 

Ja mam teraz w brzuszku duże dziecko, ale tak jak mówicie lepiej być nacientym niż popękać 

Jak się wszytsko ładnie goi i dba się o to nacięcie to na pewno się dojdzie do pełnej sprawności szybciej niż po pęknięciu przynajmniej ja mam takie wrażenie oczywiście o ile nacięcie też zostało dobrze zrobione bo nie raz tna na oślep 

Ja miałam dwa pęknięcia bo poród u mnie odbywał się bardzo szybko, i mimo, że dziecko było maleńkie to pękła mi szyjka macicy i ścianka. Wiecie, że nie znam nikogo ktomu udałoby się urodzić bez nacięcia lub pęknięcia w ostatnim czasie... 

Oliwejra i długo dochodziłas do siebie ? Miałaś potem jakieś problemy z tym związane ? Czy raczej szybko wróciłaś do normalnego funkcjonowania?

U mnie po nacięciu też się wszystko ładnie goiło, szybko dochodziłam do siebie i jak wydawało mi się że już jest wszystko ładnie zagojone to w 9 dobie po porodzie peklo mi jakieś naczynko między szwami i dostałam obfitego krwawienia i musieli mi zakładać dodatkowe szwy  pod narkozą :/ W zasadzie do dziś nie wiem co było tego przyczyną, czy źle mnie zszyli czy co :/

U mnie tez szybko Się zagoiło 

u mnie na szczęście też szybko ładnie się goiło. przede mną teraz drugi poród i po cichu liczę, że też będzie okej.

Oby tak było! Trzymam kciuki  i sama też mam taką nadzieję :)

trzymam kciuki i pozdrawiam! :)