polecam koła pompowane, z tylu wieksze, z przodu mniejsze…sama taka spacerowke mam
Piankowe może ładnie wyglądaja ale do dłuższej jazdy na spacer się nie nadają.Też mam właśnie wózek na dużych kołach i trochę to mi się jak na początku nie bardzo podobało to wydawały mi się że są za duże,ale bardzo dobrze się takim wózkiem jeździ.Takim wózkiem można jeździć wszędzie,nawet po złych drogach i wszędzie się nimi wyjedzie bo są większe i pompowane.
piankowe są najlepsze:) pompowane często się przebijąją
Ja również jestem za kołami gumowymi,jak dla mnie są o wiele bardziej praktyczne niż plastikowe.
Jestem za pompowanymi kołami. Często się przebijają? To zależy gdzie się wózkiem jeździ. Nasz wózek użytkowany przez dwojke dzieci, ponad 2 lata, miał 2 razy kółko do wymiany, bo jechałam wózkiem koło placu budowy. Mogłam ominąć felerny chodnik…wtedy nic by się nie stało.
ja mam piankowe iżałuje bo stukają itp i się scierają, mimo że to podobno dobrej jakości pianka
Ja mam pompowane i są dobre na piankowe bym się nie zdecydowała właśnie ze względu na to że mogą się ścierać
Pompowane - sprawiają że wózek łatwiej się prowadzi.
Piankowe są lżejsze i idealne do prostych nawierzchni. Przy dziurawych chodnikach zdecydowalabym się na pompowane , łatwiej prowadzi się wózek na nierownym terenie .
W gondoli mieliśmy pompowane, w spacerówce piankowe. Zdecydowanie wolę pompowane.
Ja jestem powsinoga i dużo chodzę z wózkiem dlatego wybieram pompowane bo i schody łatwiej pokonać i amortyzacja fajna dla małego
spacerówka z pompowanymi kołami + dziecko będzie ważyć tonę!
Uważam że nie rodzaj kół a zawieszenia decyduje o tym czy spacerówka miękko się prowadzi, warto to sprawdzić przed kupnem wózka, niektóre mają niezłą amortyzację, niektóre hmm żadną
Najsłabszą amortyzację mają wózki-parasolki (my mamy Maclarena Techno XLR i na kamieniach czy bruku to nie da się jechać) a najlepszą większe spacerówki- mieliśmy Casualplaya Loop i ten miał sprytnie schowane sprężynowanie w tylnej osi, nie była to miękkość porównywalna z wózkiem o pompowanych kołach ale na pewno sto razy lepsza niż w “parasolce”
U mnie koła gumowe pompowane zostały wybrane. Do tego bardzo zwracam uwagę na amortyzatory muszą być porządne. Czy dobrze to się dopiero okaże,
Duże pompowane koła to podstawa, znacznie łatwiej prowadzić wózek.
Tez zdecydowanie wole pompowane kola.
ja mam piankowe, jaka to porażka jest! i na dodatek tylko z tyłu amortyzatory a z przodu nie i koła się tłuczą! jaka ja byłam głupia że go wzięłam ale fakt jest leciutki wiec wózek plus 9kilowe dziecko to w sumie nic nie waży i nie mam problemu z pchaniem
ale za to każdą dziurkę czuć :./
Dominika coś za coś. Nie czujesz że pchasz wózka i jest lekki ale te dziury. Nie na nasze drogi takie wózki niestety.
Wózka z piankowymi kołami nigdy nie miałam bo od razu byłam zdecydowana na pompowane i jak widać dobrze zrobiłam
Kasia dokładnie, jest leciutki ale każdą dziurkę czuje ja w rączce no i widze jak czasami trzęsie dzieckiem…
Zależy gdzie się chodzi ja mam pompowane i na każdych wybojach jeździmy nie boję się że coś się stanie bo piankowe wydawały mi się za słabe do mojego kolosa