Mam pytanie do Dariimamy, jezeli to Pani przeczyta to czy mogę prosić o kontakt prywatny, ewentualnie instagram albo facebook
Czytałam kiedyś artykuł o małopłytkowości u noworodków:) Lubie czasem dowiedzieć się wszystkiego vo mnie interesuje.
Małopłytkowość u noworodków jest tez czasami spowodowna takimi czynnikami matyczynmi można powiedzieć . Cos na zasadzie nadciśnienia ciążowego, cukrzycy bądź też niewydolności łożyska. :) Infekcje wirusowe itp. A niedokrwistość do sprawy związane z tą witamina K chyba.
Ale super jak podali antybiotyk i wszytsko było okej.:*
Buziaki;*
Dariamama - najważniejsze , że z dzidziusiem jest wszystko wporzadku :) Zdrówka życzę 😍 u mnie pierwszy syn w 39tc 3600 a drugi w 38tc 3700
Czasami w ciąży wszystko jest ok a przy porodzie zdarzają się komplikacje. Najważniejsze że dziecko było objęte odrazu opieką. Chyba każda mama w ciąży przechodzi to samo i powtarza sobie aby dziecko było zdrowe. Bo jak choruje moje dziecko to tak jakby choruje cały świat. Zdrowka dla was
Ja mam cukrzycę ciążową, to moja druga ciąża z cukrzycą i ciągle mam jakieś obawy, mimo że badania prenatalne w porządku. Jakoś w tej 4 ciąży najbardziej się przejmuje, jakoś ciągle mam złe myśli, czy wszystko w porządku będzie, czy poród bez komplikacji, dzidzia już duża jest czy się nie zaklinuje itp.
lena004 niepotrzebnie nie stresuj się.. bo to tylko pogarsza sprawę, niedługo maluch będzie już z tobą :)
Mojej przyjaciółki dziecko miało dużą małopłytkowośc leżała 2 tygodniw na Neonatologii przyczyny nie znaleźli miesiąc po porodzie wyniki były lepsze a dzisiaj chłopczyk 1.5 roku i wszystko ok
Dobrze jest wykryć taką Małopłytkowość bo wtedy można wziąć dzidziusia pod większą obserwację, ale uważam też że nie ma co się stresować na zapas