Małe ząbki

Liwia, zastanawiałam się przez chwilę, co to są zęby oczne, jakieś dodatkowe czy co? :D A to o boczne chodzi :D

Moim dzieciom szybko zaczęły wychodzić zęby w 4msc, 5 i 6, ale zanim się przerznely to długo wcześniej były ciężkie dni i noce. Teraz jesteśmy na etapie wychodzenia trójek, synek 1,5roku. A drugi synek jak zabkowal to była tragedia, na dodatek przy jedynkach tak jakby wisiało mu dziąsło, nadrywalo się.

Też jestem ciekawa co to te zęby oczne 

Zęby oczne to inaczej "kły" hehehe :D 3 ząbki :)  CHyba że się mylę niech mnie ktoś poprawi.

Ojej, ja myślałam, że to literówka i chodzi o zęby boczne, a nie oczne, a rzeczywiście na kły mówi się zęby "oczne" :D Pierwszy raz się z tym spotykam, szczerze mówiąc :)

Tak to są kły ułożone w linii prostej do oka z najdłuższym korzeniem. I są to tylko kły w szczęce:d

Hehe też myślałam, że to może literówka, nie spotkałam się jeszcze z taką nazwa. Dzięki za wyjaśnienie :) 

Fajerka zęby oczne to kły, podobno najbardziej boli ich wyrzynanie choć mi się wydaje, że u nas 4 były gorsze.

No ja właśnie też słyszałam że 3 są najgorsze. 

U nas to nawet 1 jeszcze nie ma 

Czasem w innych kolejnością h te ząbki też potrafią wychodzić 

Warto zobaczyc na blog lub instagram "tata stomatolog" tam porusza kwestie zębów ocznych, czyli 3 oraz ogólnie ząbkowania itp. Podobno ten ból związany z 3 nie jest całkowitą prawdą i wszystko zależy od dziecka. 

My jesteśmy na etapie wyrzynania 3 i rzeczywiście źle synek znosi, chyba najgorzej że wszystkich ząbków.

Oliwejra to prawda. U nas najpierw szły 1 na dole, 2 na górze, potem 1 na górze i 2 na dole, 4, 3 i 5 na dole. Czekamy na górne 5.

MałaZołza to już sporo tych ząbków u Was :) 

U nas również zęby idą teraz na potęgę wyszły trójki widać jakieś czwórki i też muszę powiedzieć że syn wcale tego dobrze nie znosi może nie ma jakiś dużych temperatur i tego typu objawów natomiast bardzo marudny Widać że taki nieswój

U mojej córy nie szły w kolejności :) teraz ma 2,5 r i ma piękne perełki ♥

u nas na razie slinienie się i wkladanie rączek do buzi;p

Hehe ja to już nawet się nie wypowiadam na ten temat haha no moja już ponad 10 miesięcy i ząbków nie ma.. Już się zaczynam denerwować 

Oj na pewno się pojawią Monia :) 

Monia może im później tym lepiej?