Małe ząbki

Myślę że tak że jeżeli mały ma 10 miesięcy to ząbki są już naprawdę blisko ale nie polecam go denerwować wkładać do buzi palców robić zdjęć bo dziecku to naprawdę nie pomaga jak zęby będą miały wyjść to po prostu wyjdą mojemu małemu pierwszy ząbek wyszedł na 9 miesięcy a potem jak ruszyły to teraz idą jeden za drugim Też na początku wypatrywałam tych zębów bo miesiące miały jeden za drugim pół roku 7 miesięcy 8 miesięcy zębów nie widać .Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazywaly na to że już za chwilę będą. Był niespokojny ślinił się marudził wkładał ręce do buzi i wszystko w koło co się dało natomiast zębów dalej widać nie było później nagle wybiły się z dnia na dzień i tak też będzie w waszym przypadku dużo dużo cierpliwości przytulania tak aby mały jakoś fajnie przez to przeszedł dla dziecka to nie jest nic przyjemnego takie ząbkowanie

Jak drogie mamy myślicie, ząbki są już blisko? Mały ma już 10 miesięcy od 6 strasznie marudzi nie chce spać w nocy z jedzeniem jest to samo a ząbków dalej nie widać :(

Mojemu też późno wyszły żeby co wizyta u pediatry słyszałam, że mu idą, strasznie się ślinił i wyszły późno, ale wyszły :) pewnie u twojego dziecka też zaraz się pojawia i są tego obawy. Ja nie czekałam, aż wyjdą więc jak mu wyszły kolejne to się zorientowaliśmy jak już były wystające nad dziąsło ;) Obecnie 3 miesięczny synek tak wkłada do buzi palce i ręce, że pewnie też munids a kiedy wyjdą to wyjdą ;)! Na spokojnie. Może kup jakiś żel do złagodzenia ząbkowania ;)

Mój ma takie dziąsła od 1,5 miesiąca (teraz ma 6,5) i ząbki do tej pory się nie przebiły.

Pplatyna, wkładanie raczej do buzi w wieku 3 miesięcy to normalny etap rozwoju i prawdopodobnie to nie ząbki. Mogą być, bo i takie małe dzieci już ząbkują. Ale pewnie nie jest. Mój też tak pchał paluszki do buzi w tym wieku, a ząbków nie ma jeszcze.

Moja córka ma ponad 12 miesięcy a ząbków ani widu ani słychu. A jak było u ciebie i partnera? To jest sprawa genetyczna i ja przestałam czekać jak się dowiedziałam że mojemu bardzo późno wyszły chyba w 16 miesiącu życia. Ale to nie jest takie złe przynajmniej nie będą się tak psuły

Nie wiem, bo moja ma 2 mc i dopiero wkłada sobie rączki do buzi i poznaje świat. 

Moja ma 7 miesięcy i ząbków nie widać. Nie wiem kiedy się pojawia jak narazie nie panikuje. 

Ale jeśli już narodzi to może coś jest na rzeczy. 

Ja właśnie też wiele razy Słyszałam takie stwierdzenie że im później zęby wyjdą to tym lepiej bo nie będą się tak psuć czy coś w tym jest to nie wiem natomiast jeśli faktycznie to może i lepiej że wychodzą później powiem wam że tak właśnie w 10 11 miesiącu maksymalnie spotkałam się z wychodzącymi zębami ale ponad roczek i ani jednego ząbka to jeszcze się nie spotkałam natomiast no to nie ma się czym stresować bo mówiaz że u was tak to wygląda genetycznie to pewnie będa troszeczkę później

U nas pierwsze zabki w 7 miesiacu sie pojawiły, ale poziej długo nic. Kazde dziecko ma swoj wlasny cykl i nie ma co sie martwic.  Z tego co slyszalam to do 12 miesiaca jest czas na pierwsze. Jesli nie wyjda to nalezaloby sie skonsultowac z lekarzem

U nas u córki chyba 9/10 miesiącu wyszły i to 4 na raz 

No to triche jeszcze poczekam nie ma co się martwić skoro tak mówicie 

Monia nie przejmuj się, ja podobno pierwsze zęby miałam jak skończyłam roczek. Także tak jak piszą dziewczyny każde dziecko jest inne i jednemu wychodzą wcześniej a innemu później. U mnie była ostatnio znajoma i opowiadała że jej znajoma urodziła dziecko już z ząbkami... 3 razy jej pytałam czy se jaja robi ale mówiła że podobno tak się może stać. Słyszałyście o takim przypadku? 

Słyszałam właśnie też o takich przypadkach że dzieci rodza się z ząbkami :D

Ale to na pewno mało jest takich dzieciaczków, ake jednak istnieją :D ciekawe czy dają czadu mamusi w łonie przez to 

Magda i lena nie słyszalam o takim przypadku, czy to jest normalne? Nie ma później żadnych problemów z tego powodu?

Idziemka no właśnie nie wiem jak później czy są jakieś problemy czy nie. Tak mnie ta koleżanka zaskoczyła że do teraz w szoku jestem. 

Zaciekawiłaś mnie tym tematem:P

Też od kogoś słyszałam że są przypadki ze dzieci rodzą się z ząbkami albo bardzo wcześnie wychodzą 

Też gdzieś słyszałam,że niektóre dzieci rodzą się z ząbkami już. Ciekawe jak to jest. Ale wiem,że są dzieci,które długi nie mają ,a później na raz wychodzą 4 ząbki. I lecą już jak rakieta. Albo wychodzą powoli i bardzo ciężkie to jest...

Waltormistka tak to jest, już nie wiem co lepsze, czy męczyć się powoli czy szybko:p

To u każdego jest inaczej i nic na to nie poradzimy