Majtusie treningowe

Korzystała któraś z was? Polecacie takie majtusie czy to raczej strata pieniędzy? Jeżeli polecacie to jakiś konkretnie? Zastanawiam się nad zakupem ale wolę zasięgnąć opinii sprawdzonych mam :smiling_face:

Ja nie miałam okazji ich używać. Ale też chętnie poczytam jakieś opinie

Mialam 1 sztuke przy starszym synu. A potem przeczytalam ze to nie jest polecane bo dziecko juz nie wie kiedy i gdzie moze sikac i ze jak odpieluchowywanie to bez pampersa a takie majtki maja wklad ceratowy i sa mega podobne do pampersa. Nie uzylam.

Ja też właśnie gdzieś o tym czytałam, że takie majtki mogą utrudnić odpieluchowanie dziecka

Nie miałam ich ale wymyśliłam sobie prosty patent żeby zachęcić syna siusiania do nocnika , zakładałam mu zwykłe majtki a na te majtki pampers . Zadziałało w moment mimo tego że siku nie wyleciało to było nieprzyjemnie zimno i mokro . Dwa razy posikał się w taki sposób i tak zakończyła się nasza przygoda z pieluszkami

ja nie używałam , więc nie pomogę , ale ogólnie to o takich tez pierwsze słyszę :crazy_face: :crazy_face:

A słyszałyscie o takich z wkładem ale bez ceratki? Czyli materiałowe ale w miejscu gdzie jest siusiu jest dodatkowy wkład który nie za bardzo chłonie. W sensie mocz tam wnika ale dziecko czuje mokro

Ooo niezły patent

1 polubienie

My nie korzystaliśmy, nawet nie słyszałam o czymś takim . Raczej tradycyjnie latem , i bez niczego

Ooo super pomysł! My odpieluchowywalismy w wakacje, wiec jak się posiusiala w majtusie, to nie przebierałam od razu, pozwalałam jej kilka minut chodzić w nich, żeby poczuła,że jak się posiusia to jest mokro i niemiło. Po kilku razach zadziałało :slight_smile:

1 polubienie

Ja nie uzywalam, z tego wlasnie powodu - uwazam, ze one dezorientuja dziecko. Dla mnie to taki twor marketingowy. Kiedys je widzialam w sklepie i nie podobal mi sie tez ten sztuczny, sztywny, nieprzewiewny material😔

Tak my robiliśmy dokładnie tak samo bardzo szybko załapał . :slight_smile:

Hmm kupiłam na początek jednak to nie dla mnie hahah

1 polubienie