Do tej pory chodziłam regularnie na koloryzację, żeby pozbyć się łuszczycy. Zawsze po rozjaśnianiu miałam kilka tygodni spokoju - ani jednej plamki. Od roku, czyli w zasadzie od zajścia w drugą ciążę, wszystko się zmieniło. Nie mogę rozjaśniać włosów, w sumie to nawet nie mogę ich pofarbować bez rozjaśniacza. Próbowałam 3 razy u fryzjera (za każdym razem innym produktem) i raz w domu. Ból i pieczenie porównywalne do ostrego oparzenia. Kilka dni po koloryzacji nie mogłam dotknąć skóry głowy, a łuszczyca zaostrzyła się i wysypała na całej głowie.
Ja w ogóle nie jestem w temacie bardzo współczuję ci takiego problemu. Natomiast mam takie spostrzeżenie jak idziemka że ja chyba byłabym sie sobie przy łuszczycy farbować i rozjaśniać włosy czy to aby nie daje efektu odwrotnego że wręcz może podrażnić skórę?
Idziemka ale to też pewnie zalezy ja wlosow nie farbuje ale raz na jakiś tam czas zdarzyło mi sie ze zrobiłam sobie szamponetke i bywało ze szczypala mnie skora glowy bo najwidoczniej mam tak wrazliwa a inne dziewczyny farby rozne koloryzacje itp i nic je nie rusza ale tu dodarkowo jest uszkodzona skóra glowy wiec ja tym bardziej na sobie bym nie probowala bo wiem ze by sie nie sprawdziło
Moja skóra glowy napewno jest bardzo wrażliwa na takie rzeczy kolezanke mam ktora średnio raz w miesiącu farbuje wlosy co rusz to ma inny kolor na głowie mowi ze nawet jak ja szczypac skóra glowy zaczyna to to przetrzyma i nic jej nie jest nie przejmuje się ja bym sie zaraz bala ze dostane jakiejs wysypki i zmywala to z glowy
Polecam na łupież, na bardzo suchą skórę głowy, łuszczyce głowy i nie tylko maseczkę na włosy przed myciem : żółtko, kilka kropel oleju konopnego , kilka kropel cytryny. Maseczkę o konsystencji majonezu wetrzeć w skórę głowy na pół godziny przed myciem, owinąć głowę ręcznikiem. umyć czeskim szamponem Capillus saborea nie używać odżywki.Kurację stosować w miarę potrzeby także na inne problemy z włosami i skóra głową jak łuszczyca ...szampon jak i olejek znajdziecie w konopnej farmacji w Poznaniu ale mają też sklep online na łuszczycę skóry nie tylko głowy pomoże maść konopna retter za 36,90 zł tylko szukajcie tą z hologramem oryginalna receptura bo ta bez jest jakaś inna ... od środka 3 x 5 kropel dzienie pod język i do maści dodawać olej cbd 5 % decarboxylated firmy essenz ......mam wszystko sprawdzone polecam !!!
jak farbuję włosy dodaję 2 krople oleju z nasion konopi do farby i dokładnie mieszam przed nałożeniem jej na włosy niesamowicie chroni to przed uszkodzeniami ... mam to sprawdzone musicie tego spróbować !! % fajny tani i bardzo wydajny jest olej konopny editt za 30ml oleju konopnego zapłaciłam 29,90 zł ) dodaje go myciu na włosy znacznie poprawił kondycję moich wiecznie zniszczonych niczym końcówek, nie puszą mi się tak bardzo. Nie używam go regularnie, bo z systematycznością miewam problemy, ale myślę, że jeśli ktoś będzie asertywny, to jeszcze więcej zdziała :) Poza tym używam go do twarzy na wieczór. Wchłania się długo, ale z niego nie zeezygnuję nigdy. Wszystko podrażniało moją skórę, nic nie pomagało na zaczerwienienia. Skórę miałam suchą, a czasem czułam, że otarcie skóry o poduszkę już mi ją przeciera i to było niemile uczucie
kup sobie szampon konopny z cutishelp https://www.notino.pl/cutishelp/health-care-ls/ nie jest drogi, dosc wydajny i dziala cuda i wstrzymaj sie z farbowaniem do czasu pozbycia sie problemu ze skórą
ma rację. też mam ten produkt a w sumie to cały zestaw w który wchodzi emulsja, płyn i szampon. bardzo w porządku jest. na łuszczycę szukać dobrego kosmetyku to jak ze świecą. tutaj wszystko się zgadza. mniej swędzi, mniej drapie, mniej łusek jest i mniej przebarwień. to czego oczekiwałam to dostałam. chwile to trwało by to osiągnąć, ale jednak to było na prawdę u mnie działa. osobiście psorisel mogę polecić.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.