Lunatykowanie, mówienie przez sen

mój 5latek często gada przez sen, a rano nic nie pamięta, ostatnio zaczął w nocy poplakiwał, i zacząl wolać, że chce zjesc ananasa…jak mu powiedziałam, że rano zje to si usmiechnął i zasnął, a rano nic nie pamiętał…
Mraczek myślę, że nie ma się co martwić, synek napewno odreagowywał w ten sposób emocje, które mu towarzyszyły w ciągu dnia:-) jeśli nie zrywa się z płaczem, to wszystko jest ok:-)

Moja siostra dlugo lunatykowala chyba do 11 roku zycia. jak mieszkala w szkole w internacie to nauczycielka jej opowiadala ze w nocy zabrala swoje rzeczy czyli koldre i poduszke i poszla do starszych dziewczyn do pokoju i przez sen poscielila tam sobie lozko i zasnela a rano byla w szoku co ona tam robi. raz bylo tak ze nawet wyszla w domu na klatke przez sen a raz szukala w koldrze znakow zapytania . ale samoistnie jej to przeszlo za to gadanie przez sen zostalo jej do teraz a ma juz 20 lat.

Karol czasami wolą pieska i komplikuje przez sen. Córka lunatykowala, chodziła, prznosiła przedmioty i mówiła