Łóżko piętro

Dziewczyny , macie łóżko piętrowe u siebie ? Czy jakieś dodatkowe zabezpieczenie robiliście na górne piętro ?:wink:

My mamy lozko na antresoli. Ku mojemu zdziwienu po zlozeniu okazalo sie ze jest wyzsze o 30 cm niz mialo byc. Bylam przerazona ze syn 5lat spadnie. Nic takiego nie mialo miejsca, jednak na kilka nocu zostawilismy na podlodze przy drabince materac. Ogolnie uwazam ze takie łóżka antresole czy łóżka piętrowe są naprawdę świetnym rozwiązaniem nie tylko dla małych pokoi ale dzieci po prostu lubią się bawić na tych łóżkach, robią z nich domy, namioty. Ja wiem jak mój syn Już się nie mógł doczekać żeby tylko przyszedł materac i prześcieradła bo on już chce mieć to łóżko. Wszystko oczywiście też zależy od temperamentu dziecka ale my mamy to łóżko dokręcona grubymi śrubami do ściany, A mój syn aż tak się w łóżku nie wierci

2 polubienia

Wow, piękne!

Znalazłam w internecie taki pomysł ze sznurami , mały do góry ma bazę , na dole spanie .

Czekam za sznurem bo mi oczywiście zabrakło ale syn jest zachwycony !:wink:

2 polubienia

Sznurek super sprawa tylko chyba trzeba gęsto go dać żeby się dziecko w nocy nie zaplątało

Nie śpi na górze więc bez problemu :wink:

1 polubienie

No to jak nie śpi to problem znika ale jednak gdyby spało to raczej dobrze zabezpieczyć. Przypomniał mi się taki głupi trochę kawał. Ciocia przychodzi do domu i pyta rodziców dlaczego ich dziecko śpi na szafie na co ojciec odpowiada że wczoraj jak wypadło z łóżeczka to nie słyszeli haha