Łóżeczko dziecięce - jakie polecacie

Ja raczej wybiorę drewniane, turystyczne może być u babci raz na jakiś czas. Przeważnie te turystyczne mają gorszej jakości materace, źle małe dziecko wyciągać i tak jak dziewczyny pisały jest trudne w czyszczeniu.Turystyczne może służyć dla trochę starszego dziecka jako kojec. Mi się spodobały łóżeczka firmy klupś (na zdjęciu) miałyście może z nimi jakieś doświadczenia?

1

Ja mam model z żyrafką w ciemnym brązie. kupowane w necie z kompletem mebelków szafa i komoda, które po dwóch latach się rozpadły. Łóżkeczko przetrwało jednak jest niedokładnie polakierowane :(. Widać jasne plamy

Angie ta tzw seria klupś?? zawsze mi się bardzo podobały… ale widzisz,koniec końców zdecydowałam się na odkupienie od koleżanki zwykłego,jasnego sosnowego i bardzo mocnego łóżeczka! a w sumie tylko dlatego,że klupś nie pasowałby mi do mebli w pokoju :slight_smile: ale widzisz,musiałaś pechowo trafić! a mimo to cieszę się z mojej decyzji! :slight_smile: proste,solidne,drewniane łóżeczko :slight_smile:

My mamy drewniane Klupsia. Przezyło wybryki Marysi i teraz będzie służyć drugiej malutkiej. A potem to i pewnie sprzedamy, bo ogólnie jest w bardzo dobrym stanie (co nieco trzeba by papierem ściernym przejechać tam, gdzie M. próbowałam uskuteczniać ostrzenie pierwszych zębów :P).

Tak Magda te same ;). To tylko jedno z wielu niedociągnięć i przebarwień. Fatk jednak, że łóżeczko jest wytrzymałe i stabilne. Polecam jednak zakup w sklepie stacjonarym aby uniknąć takiej sytuacji jak u mnie. To od dołu to nie żaden odprysk. Po prostu tak polakierowane…

1

I teraz nie wiem co robić z mebelkami, widziałam też podobne do Klupsia mebelki Jaredrew, ale nie wiem gdzie je kupić, na stronie internetowej jest bardzo mało informacji. Ciekawe jakiej są jakości, słyszałyście jakieś opinie na temat tej drugiej firmy?

Kupiliśmy łóżeczko klupś z żyrafą, bardzo mis ie podobało jednak cena w sklepie mnie odstraszyła nieco, za to na allegro były ceny dużo niższe i z tamtąd zamówiłam, zależało mi również na szufladzie i to jest naprawdę praktyczna rzecz jeśli ma się małe mieszkanie, co do jakości… posłużyło małej ale czy wystało by w piwnicy w oczekiwaniu na kolejne dziecko nie wiem bo jest to chyba sklejka część szczebelków przy łączeniu jak by napuchła, łożeczko fajne kolorem i wzronictwem ale trwałość taka sobie, teraz kupiłabym łóżeczko zwykłe drewniane z ikea a szuflady mozna zastąpić pojemnikami plastikowymi które również są dostępne w różnych wielkościach, podobny pomysł był gdzies wklejony przez jedną z mam :wink:
Nie wiem ile teraz kosztuje łóżeczko w ikea ale jakiś czas temu widziałam za niespełna 100zł zwykłe sosnowe, nie zapominajmy ze uroku dodają głównie kolorowe kołderki i ochraniacze na łóżeczko;) a takie dodatkowe wyposażenie jak płozy, nie zawsze są wykorzystywane;)

To nieźle Angie! Coś masz pecha! bo rzeczywiście widać niedociągnięcia! człowiek tyle pieniędzy płaci,a tu zobacz…

Magda jak to mówią nie można mieć szczęścia we wszystkim ;). Trochę wstyd, bo kupowaliśmy dla szwagierki w prezencie…

Moze w necie sprzedają jakieś outletowe stad też niższe ceny a o tym nie piszą myślicie że mogłoby top być możliwe?
Basiu czy elementy łączące patyczki od łóżeczka dolne i górne listwy poprzeczne są z drewna czy listwy? w necie widząc te łóżeczka wyglądały na prawdziwe drewno jednak zdecydowałam się na inny rodzaj łóżeczka również tej firmy jednak listwy yły chyba ze sklejki bo szybko się wyrobiły i nie rozeszły w miejscach, gdzie były wkręty

Być może, ale w necie powinno być taniej, bo odchodzą choćby koszty za sklep stacjonarny

Angie niekoniecznie, czasami producent ustala cenę jaka może być minimalna do sprzedaży detalicznej. Dlatego np niektóre łóżeczka czy wózki u różnych sprzedawców kosztują tyle samo co bezpośrednio u producenta :wink:

Silje, teoretycznie tak, a w praktyce każdy chce sprzedać jak najwięcej

Ja kupiłam zwykłe drewniane łóżeczko z szufladą na Allegro i jestem zadowolona. Łóżeczko wykonane starannie, dokładnie polakierowane, kompletne dodatkowo zapas śrub i nakrętek.
Bardzo mi się podobało łóżeczko z żyrafą ale cena trochę wysoka, wolałam więcej wydać na materacyk bo on najważniejszy.Przed wyborem obejrzałam łóżeczka w sklepie zaczerpnęłam uwagi sprzedających a później zamówiłam. Przy wyborze warto zwrócić uwagę na ilość wyciąganych szczebelków dobrze jak wyciągają się trzy przez dwa dziecko ma ciężko przejść, oraz na stelaż żeby był ze szczebelek w tedy lepiej przechodzi powietrze.

ja mam ody dwa . turystyczne bardziej pasowalo pierwszej z córek bo miała b, duże ciemiączko…baliśmy się ze w drewniane uderzy i cos sobie zrobi. druga woli drewniane:).

Magdalenamsl w łóżeczku drewnianym warto założyć ochraniacz na szczebelki

Przy wyborze łóżeczka kierowałam się takimi aspektami jak:

• żeby miało wysuwaną szufladę (można do niej schować drugi komplet pościeli, śpiworki itp.)
  • regulację (gdy dziecko rośnie regulujemy wysokość)
  • wyciągane szczebelki (jak dziecko będzie większe można wyciągnąć szczebelki i dziecko będzie mogło samo “wdrapywać się” do łóżeczka, najlepiej żeby były 3 wyciągane)
  • łóżeczko z funkcją kołyski (fajnie się usypia dziecko kołysząc łóżeczkiem, oczywiście z funkcją blokady kołyski)
  • żeby miało moskitierę (w lecie bardzo przydatna rzecz- dużo komarów, much itp., a zawsze to ochrona)

Wybraliśmy łóżeczko z firmy Klupś :slight_smile: wraz z wyposażeniem. Jeśli chodzi o łóżeczko to jest bardzo ładne, jedynym problemem było jego złożenie- instrukcja jest nie za dobrze napisana. Wszystko trzeba robić na “czuja”.

Warto zwrócić też uwagę:

• z czego wykonane jest łóżeczko i czy ma ostre/łagodne zakończenia
  • czy jest stabilne
  • jakiej jest wielkości

Oczywiście zwracamy też uwagę na kolor i cenę :slight_smile: warto porównać łóżeczka i ceny w różnych sklepach oraz na Allegro. Zdecydowanie polecam Allegro. Jest tam duży wybór i można bez problemu porównać ceny.

Oglądając w sklepach różne łóżeczka zauważyłam, że są łóżeczka, które mają w swoim wyposażeniu specjalne silikonowe nakładki na ramy i szczebelki- tak żeby dziecko ich nie “obgryzało”. My jednak nie zdecydowaliśmy się na takie nakładki. Może w przyszłości- jeśli będzie taka potrzeba- to po prostu dokupimy osobno.

Wg mnie łóżeczko drewniane idealnie nadaje się do pokoiku dziecięcego. Natomiast łóżeczko turystyczne jest bardzo fajne jeśli chodzi o różne wyjazdy- można je łatwo rozłożyć i złożyć i nie zajmuje dużo miejsca :slight_smile: jest też dobre np. w zastosowaniu u teściów :wink: gdy zostawiamy dziecko pod ich opieką na dłużej :slight_smile:

Myslę że odpowiedź BeatyP86 jest tu jak najbardziej rozsądna i racjonalna i nie będę się powtarzać .My jesteśmy posiadaczami 2 łóżeczek i turystycznego i drewnianego. I mogę powiedzieć że z obu korzystamy dość często a teraz w lato turystyczne na pewno będzie częściej eksploatowane ponieważ mamy je nad jeziorkiem a większość wakacji tam spędzimy

Ja w sobotę wybrałam się do sklepu pooglądać łóżeczka i spodobało mi się tym razem łóżeczko klupś rafał białe z elementami ciemniejszymi, jest fajne bo ma wyjmowane szczebelki, trzy poziomy regulacji wysokości, możliwość przerobienia na tapczanik i jest drewniane także stabilne. Miałyście może takie łóżeczko?

Wg mnie łóżeczka z firmy Klupś są fajne :slight_smile: a jak jest jeszcze możliwość przerobienia na tapczanik to tym bardziej :slight_smile: Ja mam łóżeczko z firmy Klupś Radek II z kołyską :slight_smile: i jestem zadowolona :slight_smile: fakt- jeszcze maluszek siedzi w brzuszku, ale myślę, że łóżeczko się sprawdzi :slight_smile: