Hejka mamuśki czy u was też problem z butelka z lovi po ok 2 miesiącach użytkowania zaczęło odchodzic na gorze i dole porobiły sie pęcherzyk troche lupa z wykonaniem
Może trafił Ci się jakoś gorszy egzemplarz? Ja co prawda nie korzystałam z tych butelek się w sumie 2 miesiące to i tak nie jest źle bo pamiętam że ja wymieniałam butelki co 3 miesiące
2 miesiace to długo ja wymieniam częsciej ale jak widac pierwsze oznaki zużycia to powinno sie juz wyżucić butelkę bo tam gromadza sie bakterie ;/ może częściej była używana?
no takie nadruki to niestety czasami schodzą i nie ma się co dziwić też
Jak sam nadruk to długo wytrzymał, 2 miesiące :)
Miałam taką butelkę już jakiś czas temu i nie miałam czegoś takiego.
niestety takie nadruki się krótko trzymają
Chyba pora na wymianę, myślę że nie jest to gorszy egzemplarz tylko tak się dzieję z większymi nadrukami. Jeżeli nie była dużo używana to może warto napisać do Lovi.
Ja wymieniam butelki co 2-3 miesiące no chyba że mam szklaną to mam ja dłużej (choć ostatnio nie mogę nigdzie dostać w aptece ) wydaje mi się że czas już na wymianę butelki one potrafią szybko niszczyć nawet podczas mycia bo przecież po każdym mleku się myje butelkę
Szklane butelki dlatego są fajne, ja bardzo polecam. Oczywiście wszystko ma swoje wady i zalety, plastikowe butelki szybciej się niszczą i szybciej je trzeba wymieniać, myślę, że rozsądnie byłoby je wymieniać co 2 miesiące.
Może butelka była myta w zmywarce I dlatego została uszkodzona.
ja uważam ze nie ma takiej konkretnej daty na wymiany butelek, trzeba patrzec jak wyglada i tyle. jak nadaje sie do wyrzucenia to trzeba zmienić i już
Wlasnie te butelki w zmywarkach się szybciej niszczą, ja np. Nie lubię zapachu butelki że zmywarki i zawsze myje ręcznie mam gąbeczkę osobno tylko do mycia butelek i żadne inne zarazki jedzeniowe mi tam nie wchodzą no i jeszcze używam sterylizator
Jedyna butelka którą myje w zmywarce to szklana Lovi. Przeważnie myję ręcznie. Nadruki nie schodzą.
Ja mam wrażenie że ręcznie też się tak nie domyje dobrze tych butelek jak jednak w zmywarce
Ja myślę, że im więcej butelki się eksploatuje, tym częściej się wymienia. Co innego, gdy butelka jest używana raz na kilka dni, a co innego, gdy jest używana kilka razy dziennie.
Czytałam, ze butelki powinno się wymieniać jak tylko pojawiają się rysy
czesto pojawia Się temat szklanych butelek, są w jakims stopniu szczególnie lepsze? Trwalsze?
Szklana butelka jest właśnie lepsza w utrzymaniu czystości dla mnie bardziej eko, nie muszę kupować tak często jak plastikową , nie pojawia się brzydki zapach tak jak w plastikowej.
Muszę spróbować bo z tym zapachem macie rację plastikowa zaraz niefajnie pachnie
zapach zapachem, ale przebarwienia w plastikowej też są niefajne, np. od herbaty.