Lody z mrozonego mleka matki

Czytałam już bardzo dużo o alternatywach zastosowania mleka matki, ale o lodach do tej pory nie. Ale myślę, że opcja bardzo dobra i chyba tak do końca nie zależy od wieku dziecka, przecież nie podajemy mu w ten sposób żadnych cukrów i sztucznych barwników, tylko to co je na co dzień aczkolwiek w innej postaci. A czy dziecko to zaakceptuje, to już indywidualna sprawa każdego malucha.

To jaki sens ma dawanie lodów z mleka matki one też są zamrożone skoro są takie złe gryzaki z zamrażalnika to nie logiczne.

Aisa można dawać lody a jak będzie dla dziecka za zimne to będzie to Wypychać językiem i nie będzie chciało jeść więc spokojnje.

Wiem że można choć jest odradzane tylko ktoś pisal wcześniej że nigdy z zamrazalki gryzaków więc to nie logiczne skoro lody można a gryzaka nie o to mi chodziło :wink:

Pomysł niezły niekoniecznie nawet przy ząbkowaniu tylko tak dla odmiany w gorące dni :slight_smile:

To na pewno o ile dziecko lubi choć szczerze z tego co pamiętam uczono mnie ze lody lepiej zima niż latem w sumie nie pamiętam dokładnie dlaczego ale ze zdrowiej zima jeść bo zimne .

Nie ma takich radykalnych skoków temperatury, ciepłe ciało i gardło latem a tu nagle taki zimny lód.

Lody zima lepiej bo właśnie nie ma takiej różnicy temperatur. :slight_smile:

Właśnie wiem że są badania nawet gdzieś czytałam w każdym razie że zima lepiej jeść zimne a latem ciepłe

czytałam kiedyś ten artykuł ale nie jestem przekonana zeby cos mrozonego dawac maluszkowi

Różnie to bywa ale generalnie jeśli będzie za zimne dla malucha to dziecko tego nie weźmie.