Locoid

Czy któraś z Mamu uzywala u swojego maluszka krem locoid?

Ja używałam i czasami używam do tej pory. Syn ma 2 latka i jak wyskoczy mu jakas krostka czy krostki od smoka, czy teraz jak się robi gorąco i tylek ma czerwony czy w okolicach siusiaka po operacji, wystarczy że raz cieniutką warstwę nałożę i po problemie. Ale z tego co wiem jest na receptę.

Madziu ten krem stosuje się na zmiany skórne. Jest to masc z hydrokortyzonem i jest dostepna na receptę. W jakim celu chcesz ja stosować u dziecka. Masc działa na zmiany na skorze o podlozy alergicznym takie jak wysypka po pieluszkach czy po proszku do prania itp. Stosowac go trzeba w bardzo małych ilościach gdyż jest to masc sterydowa. Nie powinno się jej stosować na twarzy dluzej niż trzech dni chyba ze lekarz zaleci inaczej.

Locoid to steryd. On nie leczy a tylko łagodzi objawy. Jak można uniknąć jej stosowania to lepiej to zrobić. Szczególnie u dziecka.
A na co chcesz ją stosować ?

Bardzo ważne jest żeby nakładać ją baaaardzo cieniutko. Z tego co mi mówił lekarz na twarzy można smarować jeśli trzeba ale cieniej niż cieniutko. W okolicach intymnych tak samo. Jak już mówiłam wcześniej po operacji syna w okolicy operowanej części ciała czyli obok siusiaka musieliśmy jej używać i krzywdy nie wyrządziła. Oczywiście jak wszystko trzeba stosować ja z umiarem.
Siostra natomiast używała tej maści u córki gdy miała wysypke na całym ciele jednak wtedy dostała też syrop
… Sama maść w takim przypadku pomoże ale nie wiele.
Zresztą jeśli chcesz jej używać to i tak musisz się skonsultować z lekarzem, tylko on stwierdzi czy maść jest potrzebna i wpisze receptę… Inaczej się jej nie zdobędzie.

Dziewczyny! Ta masc przepisala mi pediatra na wysypke ktora Alicja dostala nie wiemy od czego(podejrzewam marchew albp brzoskwinie) nie wykupiłam jej,bo wyczytalam ze jest ze sterydem. Na wizyte u alergologa czekamy a wysypka nadal jest pomimo odstawienia wszystkiego i podawania wapna;(