Hej.Przegladajac internet w temacie zadławienia u dzieci natknęłam się na takie urządzenie https://www.lifevac.pl/
Czy któraś z was ma takowy sprzęt.Co sądzicie o jego zakupie na wszelki wypadek?Taki must have przy zadławieniach.
Witaj na forum #teamLOVI!
Hej.Przegladajac internet w temacie zadławienia u dzieci natknęłam się na takie urządzenie https://www.lifevac.pl/
Czy któraś z was ma takowy sprzęt.Co sądzicie o jego zakupie na wszelki wypadek?Taki must have przy zadławieniach.
Wolałabym nie mieć sytuacji dławienia się u dziecka, ale Fajnie ze jest coś takiego i że nic nie wprowadza się do dróg oddechowych. Patrzyłam opinie i jest godne polecenia. Troszkę drogie ale chyba warto mieć to w swoim domu oby nigdy się nie przydało ale różne wypadki chodzą po ludziach.
Ja nie mam takiego sprzętu ale faktycznie wygląda ciekawie i byc moze moze byc bardzo pomocny w takiej sytuacji ale jak wiadomo lepiej zeby sie nie zdarzały takie sytuacje
Nic nie zastąpi pierwszej pomocy, ale jak ktoś potrzebuje czuć się bezpiecznie to jak najbardziej spoko ;)
Pplatyna oczywiscie ze powinniśmy umieć udzielić pierwszej pomocy,to raczej jest sprzęt dodatkowy.Widzialam filmik jak dziecko zachlysnelo się zabawka i matka próbowała najpierw tradycyjnie pozbyć się ciała obcego z przełyku a jak to nie dało rezultatu użyła.wlasnie tego.
Nawet nie wiedziałam,że są takie cuda. Fajnie mieć cos takiego pod ręką choć no nie ukrywajmy trochę kosztuje. Jasne pierwsza pomoc trzeba znać i potrafić,ale też w sytuacji kryzysowej Często rodzic może nie myśleć logicznie i nie wykorzystać umiejętnie swojej wiedzy,a tak łatwiej będzie mu pomóc dziecku.
Niby urządzenie fajne, ale w sumie pewnie i tak jakby było potrzebne to sama bym wykonała pierwszą pomoc, bo mógłbby nie być pod ręką. Plus no dosyć drogie rozwiązanie ... Ciekawe czy faktycznie właśnie działa
Proponuję obejrzeć filmiki z pierwszej pomocy dziecku. Co z tego że będziemy mieć takie urządzenie? Może go nie być blisko Ciebie w tym momencie. I co wtedy jeśli nie będziemy udzielić pomocy inaczej.
Ja jednak wolałam wiedzieć jak to się robi.
Ja mam też plus taki ze mój jest po kursach pierwszej pomocy jako ratownik medyczny.
Ja pierwszy raz widzę taki sprzęt. Raczej bym go nie kupiła ze względu na cenę. Dodatkowo w mojej pracy co rok mamy szkolenie z pierwszej pomocy i dzięki temu czuję się pewniej, że dam radę jej udzielić również niemowlakowi.
Pierwszy raz takie coś widze. Cena zniechęca do zakupu
Monia.92 otóż to - najprawdopodobniej sprzętu nie byłoby w pobliżu i szybciej samemu by się udzieliło 1 pomocy ... no chyba, że ktos bedzie nosił to caly czas przy sobie, ale z tym raczej ciezko
Ja nie slyszalam o tym i tez pewnie bym nie kupila. W sytuscjach koniecznich pewnie i tsk nie bylo by tego pod ręką
Fajne urządzenie, ale byłam świadkiem jak córeczka mojej siostrzenicy zakrztusiła się ślina i myślę, że nikt w takiej chwili nie zastanawiałby się, że ma taki sprzęt tylko przeszedł do działania i udzielił sam pomocy.
Dokładnie. Lepiej umieć pierwsza pomoc.
Mamy pewność że to pomoże?
Teraz to i apikacje są z pierwszą pomocą np z Nestle
O tak. Ja pamiętam, że mi kiedys w szkole taki filmik do muzyki puszczali w jakim rytmie i jak udzielac 1 pomocy.
Nattalley, przy reanimacji podobno dobrze jest śpiewać w głowie "Stayin' alive" Bee Gees, bo to jest w idealnym rytmie i tempie ;)
Monia to zaden argument- bedąc w domu takie urzadzenie możemy trzymać w jednym miejscu i w razie potrzeby wyciągnąć....mąż tez może nie byc pod ręką by móc udzielic pierwszej pomocy mimo że jest przeszkolony...
Nattalley zawsze możemy miec ustalone miejsce na to wtedy bedzie pod ręką,no gorzej gdzies na wyjezdzie czy spacerze bo nie sadze by z tym jezdzi ktoś
Co oczywiscie nie zwalnia nas z nauki udzielenia pomocy...
Zakrztusić się nie trudno zwlaszcza maluchy maja takie pomysły biorąc cukierki lub żelki do buzi ze wówczas z radości zaczynaja skakac ;(
Ale podobnie winogrona rodzynki... nawet jak się uleje moze się zakrztusić taki maluszek.
Nauka to jedno a podejscie w takiej sytuacji to drugie czasami strach paraliżuje albo wręcz przeciwnie działamy pod wpływem impulsu;)
Anita, dokładnie, można znać teorię i znać zasady udzielenia pomocy na sucho, ale może być gorzej zastosowaniem, kiedy naprawdę chodzi o czyjeś życie.
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.