Leki do wykorzystania

Hej dziewczyny , 

czy orientujecie się co się robi z lekami po terminie ? Gdzie mogę je wyrzucić ? .

i co w przypadku np. Gdy mam lek w terminie a dokładnie limetic tabletki anty . Nieststy przeszłam na inne ktos to przyjmie wiem ze na olx i vinted leków nie można wystawiac . A trochę szkoda 30 zł wyrzucić w smietnik , może jest tu ktoś kto używa i chce za koszt przesyłki ? 

Leki po terminie najlepiej odnieść do apteki. Może spróbuj na grupie FB się ogłosić.

Leki po terminie jak i w terminie najlepiej do apteki. 

Ja oddawałam leki do apteki. Lepiej przed zaniesieniem zadzwonić ponieważ nie każda apteka przyjmuje. 

Niestety z ważnymi lekami nie ma co zrobic. Legalnie sprzedać nie można a nie ma oficjalnych miejsc zbierających takie leki.

Przeterminowane do apteki,  są specjalne pojemniki  na to , swoją drogą sama muszę zrobić segregację w swojej apteczce:)

Leki w dacie ,może do DPS , czy noclegownie, domy samotnej matki ? Może tam podzwoń popytaj? 

No dzięki w takim razie trudno

U mnie w mieście można zanieść do apteki ale wrzuca się je poprostu do pojemnika na przeterminowane, więc i tak nikt nie skorzysta. Tyle tylko, że bezpieczniej niż wyrzucić do kosza (bo generalnie nie wolno wyrzucać tak leków). 

Wiem też, że leki w terminie przyjmują w DPS i hospicjach.

Przeterminowane to najlepiej wyrzucić do apteki właśnie. Co do leków w terminie to nie mam pomysłu. 

Ja wrzucam do apteki do kubła , ale tych w terminie raczej nikomu bym nie dawała bo balabym sie ze potem ktoś do mnie będzie mieć pretensje 

Hmm wiecie co póki maja termin je zostawiam a może akurat ktoś coś gdziec wspomin i będzie można oddac :)

Takie leki Można w aptece zostawić jest na to odpowiedni pojemnik :) 

Też mam leki w terminie ale boję się zanieść nawet do apteki żeby ktoś wziął bo dla mnie niezużyte leki nawet nie otwarte lepiej już zostawić. Jakoś sama bym nie wziela wolałabym kupic

Może na forum poszukaj gdzieś w google albo na FB, może tam ktoś takich używa i przygarnie. :)

Już oddane :)

Najlepiej przeterminowane leki oddać do apteki, żeby mogli je zutylizować :blush: