Leczenie padaczki

Szukam informacji o nowoczesnych sposobach leczenia padaczki u dzieci. 

Dokładnie, takich informacji trzeba szukać na specjalistycznych stronach, wsród rekomendacji dla środowiska medycznego, a nie na forum. Tutaj możemy co najwyżej napisać, kto o czymś słyszał, albo co stosował, ale i tak na to mała szansa, bo raczej nie jest to zbyt popularna choroba. Choroba ta jest zbyt poważna, by podawać, czy stosować coś niesprawdzonego.

To najlepiej zapytać specjalistę jakiegoś 

Wizyta u neurologa tylko specjalista jest w stanie zająć się tak ciężka choroba pamiętaj że im wcześniej ktoś zajmie się tym tym może być ładniejsza więc nie ma co zwlekać 

A o kogo chodzi? 

Leków jest mnóstwo, są też diety ketogenne ale to wszystko zależy od rodzaju padaczki i stadium jej zaawansowania. Najlepiej zorientowani są lekarze neurolodzy z większych, klinicznych ośrodków. Może warto udać siee na wizytę do poradni przyklinicznej? 

Przede wszystkim należy pamiętać że podłoża ataków mogą być różne.. nie powinno się porównywać swojego przypadku z innymi. Każdy szczegół jest ważny przy dobieraniu leków i sposobów leczenia. Tym bardziej jeśli chodzi o dziecko. Ja nie szukałabym odpowiedzi na forum tylko konsultowała bym się z kilkoma neurologami. W takiej sytuacji dobrze jest sprawdzić wszystkie możliwości.

Takie informacje tylko na specjalistycznych forach , ale dobrze jest pisać i w takich miejscach bo może akurat znajdzie się jakaś mama która zmaga się z takimi problemami i coś doradzi

Wlasnie każdy przypadek jest inny, mam znajomą, ktora w sytuacjach stresowych bardzo mocno ujawniała  znaczy miala ataki. Wiec tak jak dziewczyny radzą lepiej udać się i sięgnąć specjalistycznej wiedzy i porady

A ja polecam jeszcze zaczerpnąć informacji w fundacjach zajmujących się osobami chorującymi na epilepsję. Mój były partner chorował na epilepsję i w fundacjach znalazł nie tylko wsparcie ale też ogrom wiedzy na temat swojej choroby. 

Też myślę że najlepiej specjalista. Ja na ten temat  nic nie wiem...

Padaczek jest bardzo dużo  rodzai.wiec ciężko powiedzieć jak się nie zna przyczyny

nati masz rację i każda inaczej się objawia