Lato - pielęgnacja kremy balsamy

Jak pielęgnujecie latem skórę maluszka i starszego dziecka oraz siebie. Jakie polecacie balsamy, kremy dla maluszkow? Jakie balsamy kremy uczulily Wasze maluszki? Czy Wy kremu jecie się tymi samymi kremami co dzieci? Mamy wodę na wsi która mocno wysusza skore obecnie dodaje ziajke mocno natłuszczającą do kąpieli i balsam z nivei ale już się kończy i zastanawiam się na co zmienić by nie robić cały czas jednym. 

Przede wszystkim fotoprotekcja, u wszystkich (malych i duzych) właściwie już się zaleca SPF50+. 

Latem preferuje kremy z filtrem plus 50 dla maluszków. Ja używałam kolastyna  lub lirene . Po kąpieli kiedyś stosowałam oliwki bambino  bo nie było wiele specyfików ale ona jest b tłusta jak to oliwka. Super sprawdzał się balsam Johnson & Johnson szampon do włosów też tej firmy używamy. Teraz kupiłam stary szampon bambino z żółta kaczuszka po 1r z. I też fajniutki. Włoski są miękkie. 

Ogólnie dodatku codziennego mam balsam do twarzy i ciała firmy Cetaphil, którego może używać każdy z członków mojej rodziny. Nie kupuję nic innego z kremów. Bardzo lubię takie uniwersalne rozwiązania. 

Jeśli chodzi o kremy z filtrem to.tutaj już stosuje podział na dzieci i dorosłych. Dla.synka mam krem spf 50 z Rossmanna. 

Sama używam coś bardziej dla skóry problematycznej, czyli krem do twarzy firmy Iwostin. 

Dodam zdjęcia

1

1

Ja wieczorem smaruje córeczkę olejem kokosowym. Ale kupiłam płyn do kąpieli baby dream i po nim skórę jest ładnie nawilżona. 

Mamy oliwkę z Hippa i krem żółwika z tej serii... jak mój starszy syn miał problemy ze skórą to używaliśmy Cetaphilu, bo szybko się wchłaniał i nie zostawiał tłustej warstwy, na słońce oczywiście mleczko 50+ obowiązkowo przed każdym wyjściem na dwór, mamy taką w spreyu, ale firmę musiałabym sprawdzić 

Ja na słońce oczywiście krem 50 z pharmaceris  bodajże, nie polecam iwostin... jeżeli chodzi o smarowanie po kąpieli, to juz raczej nie praktykuje u dzieci żeby się skura nie przyzwyczajala do takich specyfików. Ale one mają już 3 i 5 lat... Córka jest alergikiem i jak narzeka że ją skura swędzi to wtedy używam balsamu z emotopic. Z tej samej firmy używałam kremu na słońce jak były niemowlakami. 

Do kąpieli używam żelu bobini, w zasadzie po każdej kąpieli nakladam synkowi emulsję emolium. Nie ma oznak wysuszonej skóry. Na słoneczko używamy kremu z filtrem 50 Pharmaceris.

Ja mam kupiony krem z wysokim filtrem 50 zolty z babydream bardzo fajna cena i wysoko oceniany w internecie glownie na stronie sokao. 
Do codziennej pielegnacji mam zakupione dwa kremy z firmy mustela oraz derma gdzie mozna je stosowac zaraz po kapieli jak i przed wyjsciem na dwor ;) 

1

Kasia ja też używam kremu z baby dream i polecam :) używam go do buźki, do ciała kupiłam spray z tej samej firmy, łatwiej się rozprowadza :) 

Teraz były dni LifeStyle w Superpharm to kupiłam preparat p/słoneczny dla dzieci z Biodermy w sprayu żeby była łatwiejsza aplikacja.

Trzeba pamiętać że jak na słońcu przebywamy to co 3-4h powtórzyć kremowanie.

My mamy ziajke mocno natłuszczającą i dodatkowo jeszcze kremujemy jonhona tym nowym osobny krem do paznokci z wit a i e oraz krem na otarcia kolan bo krew tryska każdego dnia. Milion upadków nie wiem czy na codzień nie kupić mu nakolannikow jakiś bo on co chwilę się potyka o  wszystko a uwielbia biegać więc to zawsze jest z rozpędem 

Ja tez fajny zakupilam letni kocyk bambusowy ktory latem chlodzi organizm natomiast w chlodniejsze dni zatrzymuje to cieplo ;)

Kasia ja miałam pieluchę bambusową i na lato była idealna dla noworodka :) teraz nie potrzebuje, córeczka nie śpi na zewnątrz. 

Też miałam pieluchy bambusowe. Świetna sprawa...

Tez mam kilka pieluszek bambusowych i jedna flanelowa jestem ciekawa jej funcjonalnosci ;) 

Kasia też słyszałam że ten filtr z babydream z rossmanna jest dobry no i cenowo fajny . Nam flanelowe pieluchy służyły jako podkład na wyjściach . Bardzo sobie chwaliłam też za czasów noworodkowych pieluchy muślinowe jak i bambusowe , tetry nie używałam w ogóle . 

Jeżeli chodzi o krem to mój syn ma problem ze skórą i używamy z biodermy lepszego nie stosowałam jest bardzo wydajny my mamy już go 2 miesiąc i jeszcze jest . Cenowo trochę drogo 

U nas flanelowe służyły do podłożenia od główkę w wózku :) 

Ooo dobrze wiedziec ze flanelka moze miec inne bardziej sensowne zastosowanie ;) 

Flanelowa u nas była po całości w wózku rozłożona. Jest o wiele przyjemniejsza niż tetra. Ale niektórzy też bambusowe podkładają w przypadku kiedy dziecko bardzo się poci