Hej dziewczyny, zastanawiam sie nad zakupem laktatora z gorsetem. Mialyscie moze, sprawdzil sie? A moze polecacie jakis inny do czestego uzytku?
To może muszlowy?
Oo nawet nie wiedziałam że można mieć taki gorset. Może to być przydatne jak się ma laktator z lejkiem i butelką. Wydaje mi się ze na to samo wyjdzie jak się kupi laktator muszlowy i biustonosz, w którym on się zmieści.
Jeżeli chce się odciągać więcej mleka to chyba lepiej taki laktator z butelką mieć bo butelki mamy do 250 ml a laktatory muszlowe są raczej do 150 ml. Ale wątpię żeby się odciągnęło z jednej piersi więcej niż 150 ml.
Moja koleżanka zakupiła ostatnio laktator CANPOL BABIES Hands-free Podwójny i jest bardzo zadowolona. Sama zastanawiam się czy nie dokupić takiego.
Dla mnie trochę bez sensu, lepiej muszlowy i biustonosz materialowy do karmienia. Wtedy zmieści się laktator. Ja mam canpol muszlowy i czekamy na październik do testowania.
Właśnie dużo dziewczyn poleca ten z canpol, sama sie zastanawiam, ale najszybciej jak kupię to właśnie w październiku przed porodem
A muszlowy jak wam sie sprawdzil?
One wyglądają na super wygodne. Jestem ciekawa czy mają jakie wbudowane programy do ustawiania czasu odciągania czy trzeba tego pilnować.
Nie mogę sobie wyobrazić tego laktatora z gorsetem. Chyba nie byłby to mój typ
To chyba takie wyjście dla tradycyjnych laktatorow, żeby mieć wolne ręce o ile jest na akumulator i nie trzeba siedzieć przy kontakcie. Ale muszlowy ostatnio robią szał, bo to jednak wygoda.
Muszlowe przechodzą renesans obecnie. Wiele firm decyduje sie na wypust bezprzewodowych
Wczoraj byłam u znajomych i właśnie przyjrzałam się temu z Canpol. Rewelacja. Znajoma jest na KPI i twierdzi że zasysa tak samo jak tradycyjny lejkowy. Nie próbowałam wiec nie wiem a wczesniej spotkałam się z opinią że muszlowe słabiej odciągają. Laktacja jej nie zanika, już prawie 3 miesiąc KPI, więc raczej te opinie dotyczą innych modeli lub starszych egzemplarzy a może źle dobranego lejka. Znajoma akurat dokupowala większy lejek.
Laktator z gorsetem ? Kurcze nawet nie wiedziałam że takie są ale to chyba mega wygodne. Chociaż muszlowe też są fajne tyle że mają małą pojemność
Też o tym nienslyszalam, ale dobrze wiedzieć. Jak już ktoś ma zwykły laktator to może uwolnić ręce
Hmmm gorset też ma neno, i ręce są wolne. Ja nie wiem ale ja musiałam trzymać laktator w ręce odciągając mleczko, niby się przyssal ale po chwili i tak się odklejał przez mleko
Aa to dobrze, że piszesz. Czyli jednak lepiej muszlowy
Spoko, ciekawe czy serio się trzyma
o wow może być fajne
Widziałam laktator z gorsetem ale nawet nie wiedziałam, ze tak to się nazywa;)).
Ja polecam muszlowy, najlepiej na dwie piersi na raz, ręce wolne;)
Też to widziałam, ale boję się że i tu laktator może się odessać