Jaki laktator z Państwa oferty polecacie?
czy m różni się 3D soft od 3D expert pro?
Sposobem ładowania?
Witaj na forum #teamLOVI!
Jaki laktator z Państwa oferty polecacie?
czy m różni się 3D soft od 3D expert pro?
Sposobem ładowania?
Ja mam tylko jeden i to jeszcze czeka na testy. Jednak najlepiej będzie jak wejdziesz w opisy i porównasz punkt po punkcie. Na pierwszy rzut oka są bardzo podobne. Na pewno mają inne torby, a co więcej to trzeba analizować.
Ja też mam 3D exprt pro i dopiero need będę go testować. Ale z tego co dziewczyny pisały na forum mając porównanie kilku laktatorow to właśnie ten jest najlepszy ;)
Ona są podobne jednak pod względem zastosowania postawiłbym na pro przede wszystkim ze względu na to że pomaga rozkręcić laktację taka jak po cesarce , można ściągać pokarm w pozycji pół leżącej :) ma zdecydowanie więcej plusów
Ja od drugiego porodu używałam wersji Expert 3D pro i jestem bardzo zadowolona. Uważam go za najlepszy.
Na swoim blogu robiłam porównanie obu i wrzucam fragment:
Szczerze przyznaję, że mimo wszystko pozostaję wierna Expertowi. Już całą jego otoczkę (sposób zapakowania i torbę) uważam za lepsze i świadczące o wyższym standardzie. Expert ma dodatkowo możliwość rozłożenia lejka na więcej elementów, choć jeśli chodzi o czyszczenie to wg mnie jest to tak samo łatwe w obu przypadkach. Natomiast uważam, że trzymanie korpusu laktatora z lejkiem i butelką w wersji Expert jest wygodniejsze. Ogromną zaletą dla mnie jest też możliwość wyłączenia dźwięku towarzyszącego zmianie mocy czy trybu pracy, czego w wersji Prolactis niestety brakuje. Wszystko to jednak ma swoje odbicie w cenie produktu. Na ten moment, według oficjalnego sklepu marki na Allegro, wersja Expert jest 150 zł droższa od wersji Prolactis.
A tu link do zdjęć obu laktatorow https://kawauzolzy.blogspot.com/2022/02/laktator-elektryczny-lovi-prolactis-3d.html
ja miałam pro expert 3d i jak dlamnie wyczes;) sam laktator wyglad jak i jego funkcjionalnosc ułatwia życie świeżo upieczonej mamy;) jedyne o czym trzeba pamietać to o ładowaniu;) bo inaczej bedziemy podłączone na kablu;) a nie zawsze jednak ten kontakt jest w pobliżu i sie kabel plącze pod nogami;) jak dla mnie mega ułatwienie
Na pierwszy rzut oka są bardzo podobne, ale analizowałam kiedyś oba i ten pro ma więcej plusów. Główny plus to jak jak ktoś wspomniał że można go używać w pozycji półleżącej, po cesarce to mega ważne.
3D exprt pro jest jest nowszy, a jak nowszy to zawsze coś dobrego i nowego dodadzą do takiej wersji. Ja juz się nie mogę doczekac kiedy bede mogla go wytestować :D
MałaZołza - super porównanie i super blog ;)
tak, nawet po cenie widać, że 3d expert pro powinien mieć jakieś lepsze parametry. Jednak myślę, że i ten drugi jest świetnym wyborem.
Kupiłam 3D soty i jestem zadowolona , trochę parametry się różnią i cena 😅
Czytałam o nich opinie i prawie tak samo świetne są ale ten pro trochę lepszy
teraz te laktatory to są wypasione;) pamietam jak za czasów pierwszej córki elektryczny to było coś z bardzo wysokiej półki;) dobry ręczny był wystarczjaący;) teraz to bajka;) chociaz wszystko idzie do przodu;) moze za kilka lat to bedą z pozytywkami od razu dla maluchow;)
Aniska ja ponad 3 lata temu miałam pierwszy laktator i takich bajerów jak teraz to nie miały te na rynku z tego co kojarzę. Teraz to sa wypasione
to prawda wszystko idzie mocno do przodu;) to co kiedyś było na wyższych półkach teraz jest w standardzie ;)
Ja znalazłam na strychu laktator mojej mamy powiem ze tragedia
Teraz jest z czego wybierać i każdy moim zdaniem będzie super byleby był elektryczny oczywiście :)
Moja siostra 5 lat temu używała laktatora canpol i teraz jak urodziło jej się drugie dziecko to używa ten sam i według niej jest wystarczający :)
bo jak ktos sie do czegos przyzwyczail to ciezko przejsc na inny lepszy model :)
Teraz jesli miałabym kupować to chciałabym wypróbować ten laktator którego nie trzeba trzymać jestem ciekawa jak on dopasowuje się do piersi :) uzywalam 3 laktatorów lovi i każdy uwzam ze super;)
Super, że i takie cuda są na rynku, myślę, że taki laktator, którego trzymać nie trzeba to też jest super rozwiązanie i bardzo pomocne. Ja dużo się męczyłam z laktatorem i rzeczywiscie teraz myślę, że taki laktator bez trzymania byłby w tym czasie dla mnie mega pomocny
Też mi się wydaje, że ten którego nie trzeba trzymać to już w ogóle bajka. Pewnie i teraz się będą pojawiać częściej takie, to jednak udogodnienie.
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.