mi nie bardzo podobają te wózki z kinderkraft piękne sa te gondole
laktator ze szpitala jakoś bym nie chiala używać
zawsze miałam swój
Witaj na forum #teamLOVI!
mi nie bardzo podobają te wózki z kinderkraft piękne sa te gondole
laktator ze szpitala jakoś bym nie chiala używać
zawsze miałam swój
Przy pierwszym porodzie pamiętam jak dziś że pogoniłam męża po laktator do apteki będąc już po wszystkim, ale wiadomo mężczyzna jest jeszcze bardziej zielony w tym temacie niż my, więc kupił ręczny laktator, który okazał się niepraktyczny. Przy drugim dziecku byłam już wyposażona w elektryczny, który oczywiście zabrałam z sobą do szpitala. A przy trzecim mam nadzieję że zdążę zaopatrzyć się w odpowiedni sprzęt�
No w tym szpitalu co ja byłam (Madurowicz) to można było wypozyczacz laktstory z medeli- te na dwie piersi ale lejki i buteleczki trzeba było kupić swoje nowe :)
Sama nie wypozyczalam ale dziewczyna ktora lezala ze mną na sali go miala- wielka krowa swoją drogą z tego laktatora .
Dobrze ze szpitale dają możliwość wypożyczenia laktatorow. Ponieważ nie oszukujmy się nie każdego stać na laktator lepszej generacji.
Niby szpital ma do wypożyczenia ale co później jak już wracasz do domu? Też bywają sytuację gdzie ten laktator jest bard, o potrzebny. Ja używałam laktatora przez ponad miesiąc aż wszystko mi się ustabilizowalo
Oczywiście w domu po powrocie też jest on praktyczny, ale dla kobiet które rodzą Poraż pierwszy laktator w wyprawie do szpitala czasem nie jest tak oczywisty. A możliwość skorzystania z wypożyczenia wiele ułatwia. W tych pierwszych dniach. Zawsze też możemy przekonać się w tych dniach czy warto inwestować w droższy sprzęt.
Teraz to chyba standard, że w szpitalu jest dostępny laktator. Tylko podobno często są do niego kolejki. Dobrze mieć swój w razie czego. Jednak ja uważam, że raczej w domu, bo mi szkoda miejsca, a po pierwszym porodzie mimo cc nie potrzebowałam go w szpitalu.
Dziewczyny jak uzywalyscie laktatora w szpitalu to od razu leciało wam mleko? Ja nie zabrałam ze sobą laktatora teraz, we wcześniejszych ciążach też nie. Coś tam leciało, na początku kilka kropelek tej siary starczało, tak położna mówiła że to wystarczy dla dziecka. A takie większe ilości to dopiero na trzeci dzień. Jak to było u was? Wzielyscie go żeby więcej ściągnąć i dziecko lepiej się najadło czy żeby brodawki nie bolały? Ja już sama nie wiem czy mąż jeszcze dowieźć do szpitala.
Lena na początku mleko nie leci tak jak w późniejszym etapie gdzie laktacja jest bardziej rozkręcona wiec na spokojnie. Zawsze lepiej mieć laktator ze sobą w razie W (gdybyś jednak miała za dużo mleka a dziecko by tego nie przejadało) bo w sumie aż tak dużo miejsca nie zajmuje. Może nie ucz od razu na butelkę dziecko tylko żeby jadło z piersi i laktacja sama się rozkręci i będzie to takie naturalne ;) Z piersi leci inaczej niż z butelki więc jeśli je dobrze z piersi to ja bym nie kombinowała na początku z tym laktatorem ;)
zgadzam się z olaleksandra, jeśli maluch nie masz problemu z karmieniem, jest wszystko o, mały przybywa prawidłowo i widzisz, że się najada to też bym nie kombinowała z laktatorem, no chyba, że masz w planach np. jakieś wyjście, to warto odciągnąć pokarm,
Ja musiałam odciągać miałam bardzo dużo pokarmu dlatego osobiście polecam mieć
Lena ja za pierwszym razem tez nie wzięłam
i miałam duże problemy z laktacja bo późno się do tego zabrałam
w szpitalu karmili ja MM
wiec my w domu tez
jak zaczęłam pobudzać laktacje laktatorem trwało to dobre kilka tygodni zanim w pelni mialam tyle żeby córka sie najadala bez dokarmiania
wiec w drugiej ciszy spakowałam jak tylko dostalam od lovi
i już w pierwszej dobie po cc leciało mleko
Ja już sama nie wiem - brać czy nie brać laktator do szpitala. Słyszę różne opinie i generalnie to mam już mętlik w głowie. Chyba ostatecznie wolę go wziąć niż potem żałować, że nie mam. Pytanie tylko, jaki laktator elektryczny w dobrej cenie kupić.
No właśnie. Halmanowa mam ten sam problem. Nie wiem czy jak będę przystawiać do piersi to córce to wystarczy. Czy może szybciej rozkrece laktację. A może odciagne tą siarę i podam w butli żeby była najedzona, ale wtedy może lepiej zaakceptować butlę niż pierś. Nic nie wiem. Jeszcze nie urodziłam, kilka dni mam to tego porodu i w każdej chwili mąż może kupić i dowieźć.
Lena u mnie był problem z przystawieniem dziecka w szpitalu, mała była bardzo ospała i nie dawała rady jeść sama z piersi więc laktator u mnie był mega potrzebny. Pierwszego dnia położna pomogła mi ściągnąć siarę ręcznie do strzykawki ale skoro mała nie chciała ssać piersi to musiałam i tak działać z laktatorem, żeby rozkręcić laktacje. Dopiero koło 2/3 doby zaczęło coś lecieć więc jeśli bym nie miała laktatora ze sobą to by było ciężko. Oczywiście w szpitalu musiałam dokarmiać mm ale dzięki temu, że na czas rozkręciłam laktacje jeszcze w szpitalu to w domu już korzystałam tylko z mojego mleka :)
Ja miałam podobnie bo też w szpitalu laktatorem pracowałam . A jak zabrali mi córkę na naświetlanie bo miała żółtaczkę to laktator był nieoceniony bo co trzy godziny odciagalam i zanosiłam córce . Jednak też była dokarmiana mm bo tego pokarmu dużo nie udawało mi się odciągać
Ja wzięłam laktator a później oddałam go do doku nk zajmował miejsce w walizce . Później miałam taki nawał ze musiałam korzystać ze szpitalnego żeby truche ulżyć
Lena a jak miałaś w poprzednich ciążach? Były problemy z laktacją? Musiałaś dokarmiać w szpitalu mm, bo nie miałaś mleka?
Halmanowa laktator warto mieć i zaopatrzyć się wcześniej, by potem na szybko nie kupować byle czego w nie koniecznie dobrej cenie. Może uda Ci się w tym miesiącu dostać do testów :)
I tak prędzej czy później się przydaje, bo nawet jak nie będzie problemów z laktacją, przystawianiem to zapewne będziesz chciała gdzieś wyjść bez dziecka i wtedy dobrze jest mieć ściągnięte mleko. Albo i z dzieckiem, ale wiadomo że nie zawsze jest gdzie nakarmić bąbla i takie mleko w butelce ratuje sytuację.
Jeżeli jest miejsce w walizce to uważam, że warto go mieć. Przyda się lub nie ale będzie.
Też jestem zdania że lepiej mieć niż nie. No chyba że mąż szybko może donieść, ale czasami różne są sytuacje więc jak masz w domu to lepiej zapakuj ;)
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.