Czy uważacie ze laktator elektryczny czy ręczny który nie jest wcale taki tani jest najważniejszy w wyprawce każdej mamy? Jaki używałyście i co was skłoniło do zakupu. Czy jest to bardziej gadzet ułatwiający życie czy niezbędnik?
Przy pierwszej ciąży kupiłam laktator pzred pójściem do szpitala,powiem szczerze,że przydał się bardzo szybko.Przy kolejnej ciąży kupiłam dopiero po porodzie ,chyba po tygodniu od powrotu do domu.Powiem szczerze ,że nie żałuję i polecam każdej mamie mieć w pogotowiu .ja używałam ręcznych lovi oraz chico ,dobry stosunek jakości do ceny.Przy sporadycznym odciąganiu ręczny w zupełności powinien spełnić oczekiwania.
A czy jeśli chodzi o laktator ręczny jest on ciężki w obsłudze? Dokładnie mam na myśli czy trzeba się napocić żeby napełnić butelkę mlekiem :) nie ukrywam po porodzie czuje ze moje siły będą na wyczerpaniu :)
I tu to samo. Najpierw lupka później wątek.
https://lovi.pl/forum/13/45
Zresztą możesz poczytać opinie o laktatorach w sekcji opinia testerów
Jestem tutaj nowa, dopiero zapoznaje się z tematem. Szukałam po wątkach ale nic takiego nie znalazłam. Nie musi Pani odrazu mnie atakować. Troszkę zrozumienia. Pozdrawiam.
Kasia absolutnie Cie nie atakuje. Ja też kiedyś byłam tu nowa. Próbowałam pomóc się rozeznać żeby nie było bałaganu. Powodzenia w takim razie :)
Bardzo dziękuję za pomoc :)
Mam nadzieję że będzie teraz tylko lepiej :) Pozdrawiam serdecznie
Niektóre dają radę bez oczywiście wiadomo elektryczny jest droższy więc jeśli boisz się ze Ci się nie przyda kup ręczny
Jak urodzilam córce mialam ręczny, strasznie długo trwalk ściąganie mleka, przy drugim dziecku odrazu kupiłam elektryczny i nie raz uratował mi życie więc myślę że warto go posiadać
Oczywiście, że warto mieć. Ja nastawiałam się na poród sn, natomiast wyniknęło cc. Zabrałam ze sobą do szpitala laktator elektryczny i to był strzał w dziesiątkę. Ciężko rozkręcała się laktacja i laktator super się sprawdził. Lepiej mieć i nie użyć, niż nie mieć i potrzebować.
Polecam live na profilu Lovi są zapisane i tam dużo cennych informacji odnośnie laktatorem i karmienia
Ja w pierwszej ciąży miałam ręczny, ale teraz przy drugiej ciąży na pewno zainwestuję w elektryczny ;)
Ja kupilam dopiero przed samym końcem kompletowania wyprawki tak naprawde odrazu elektryczny bo jednak wiele mam polecalo bardziej niż reczny wiec postanowiłam posłuchać dobrych rad mialam z canpol i bylam bardzo zadowolona czy to niezbednik nie wiem w dawniejszych czasach pewnie kazda kobieta nie miala laktatora i jakos wykarmily dzieci i dawaly rade natomiast napewno jest to bardzo dobry pomocnik i ulatwiacz zycia nas młodych mam
Laktator to taki must have przy noworodku. Najlepszy elektryczny ale ręczny też da radę. Bo tak naprawdę nie wiadomo jak u nas z karmieniem będzie, może się okazać,że będzie potrzebny raz na jakiś czas. Mnie nawet ręczny uratował przy poranionych brodawkach.
Ja się wahałam czy brać laktator do szpitala ale na całe szczęście zabrałam go ze sobą. Już w 1 dobie musiałam z niego korzystać a potem prawie przez miesiąc więc wg mnie to jest podstawowe urządzenie do wyprawki
Ja wzięłam do szpitala, jednak mi się tam nie przydał wogóle.
Dodatkowo u nas w szpitalu są i można korzystać.
Także warto zadzwonić i popytać niż brać ze sobą zbędny balastr.
W domu owszem przydał nam się i to bardzo
Dziewczyna, z którą byłam na sali wypożyczała ten szpitalny laktator to tak buczał strasznie, że spać się nie dało i chyba jej nie pasował bo następnego dnia zadzwoniła do rodziców, żeby jej kupili laktator i przywieźli
U nas były te duże madela czy jakoś tak ale nie wiem jaki miało to dźwięk nawet.
Plusem jest to że nie musisz brać do szpitala tylko jest na miejscu