Cześć dziewczyny
jestem w 35 tygodniu ciąży i szukam używanego laktatora elektrycznego lovi za dobre pieniążki, może któraś ma i chciałaby sprzedać?
bo słyszałam, że właśnie ten laktator jest najlepszy i taki bym chciała zakupić
ale niestety nowy bardzo dużo kosztuje…
To prawda, zdecydowanie najlepszy. Ja niestety nie sprzedaję, jeszcze się przyda ![]()
Nie będziesz zawiedziona. Ja również Ci nie pomogę, ale kilka miesięcy temu widziałam kilka ogłoszeń na znanej stronie internetowej gdzie można kupić lub sprzedać taki sprzęt
Dziękuje za opinię.
To żadna z dziewczyn nie chce sprzedać laktatora??
Niekrec16 sądzę ze jak nawet któraś już nie karmi to i tak zostawia sobie laktator w razie kolejnego maluszka
Myślę, że jak ktoś jest zdecydowany żeby sprzedać to wystawia ogłoszenie na jakieś stronie z ogłoszeniami bądź lokalnej grupie na fb.
Wiem znam takie strony ale myślałam, że najlepiej szukać u źródła ![]()
Moim zdaniem, spróbuj dać ogłoszenie na lokalnej grupie mam na FB i w tedy poszukaj kogoś z Twoich okolic, pojedziesz, zobaczysz w jakim stanie jest laktator i ewentualnie kupisz używany od kogoś obcego, ale dokupisz oryginalne i nowe części do laktatora, te które mają bezpośredni kontakt z mlekiem.
Ja też sobie zostawiam laktator dla kolejnego maluszka. Teraz bym sprzedała, a później sama bym miała problem żeby kupić. Na nowy też mnie nie stać.
Na facebooku jest taka strona kupie, sprzedam, oddam za darmo, wymienie. Może tam coś będzie. Można też poszukać na olx albo na allegro też czasami są tam używane rzeczy.
To fakt najlepiej szukać lokalnie bo odchodzi koszt wysyłki.
Ja zapewne gdy synek się odstawić będę sprzedawać/oddawać bo więcej dzieci nie planujemy ale to jeszcze (chyba) dużo czasu ![]()
Niemniej jednak polecam i Prolactis i Expert :)))
Hej! Miałam kiedyś laktator ręczny z Lovi ale teraz zamierzam kupić elektryczny dokładnie Prolactis.
Słyszałam o nim bardzo dużo pozytywnych opinii! ![]()
Fakt że trochę kosztuje ale moim zadaniem jest wart swojej ceny!
Ja mojego też nie sprzedaję, nie używałam jeszcze, ale nigdy nie wiadomo, czy nie trzeba będzie do pracy wrócić, a co najmniej półtora roku karmienia przede mną. Sprawdziłam teraz z ciekawości i na tym znanym portalu używany ten najnowszy nawet o połowę taniej, ale to nadal ponad 300 zł więc trzymam ten skarb.
Dziękuje dziewczyny już zakupiłam używany - tylko teraz mam pytanie czy macie problem z założeniem tych gum na siebie bo ja się męcze i męcze i musze dociskać ręką by ssało coś jest nie tak??
Hej, jakich gum? Wrzuć zdjęcie, postaram się pomóc ![]()
W moim laktatorze wszystko zakłada się gładko i prostu z niczym się nie męczę.
Masz na myśli silikonowego lejka?
u mnie też wszystko chodzi gładko
Hej
ja również z chęcią bym kupiła używany, jednak nie jestem przekonana…jak to wygląda z higieną takiego sprzętu, jak powinien wyglądać używany ale w dobrym stanie ? Czy miał ktoś jakieś nieprzyjemne sytuacje z tym związane? Czy raczej nie ma czego się obawiać? Jest tutaj ktoś kto ma jakieś doświadczenie ? ![]()
Również mam i polecam ale nie sprzedam bo na pewno mi się lada chwila przyda .
Czasami warto dolozyc trochę i kupić nowy . Nie zawiedziesz się Lovi to dobra firma
Co prawda laktatora nie mam, bo (na szczęście) nie był mi potrzebny. Ale z doświadczenia wiem, że w taki sprzęt warto zainwestować w nocy. Jeżeli jesteście pewne, że będziecie chciały lub musiały korzystać z laktatora to najlepiej kupić nowy. Dlaczego? Nie wiadomo ile pożyje używany laktakor, nie wiadomo jak był użytkowany/czyszczony etc i nie wiadomo czy przypadkiem nie będzie Wam jeszcze później potrzebny
Gdy kupicie nowy macie gwarancje i pewność, że wszystko będzie ok. A w przypadku kolejnej ciąży sprzęt będzie już tylko czekał na Was ![]()
Również uważam, że warto kupić nowy sprzęt ponieważ ze względów higienicznych i tak trzeba dokupić elementy tzw osobiste i może okazać się, że niewiele zaoszczędzany. Jestvtez kilka ofert sprzętu nowego, czasem okazał się nieprzydatny młodej mamie, czasem to nieudany prezent. Warto taki towar obejrzeć przed zakupem
Witam,
a czy któraś z dziewczyn się orientuje gdzie albo jak mogę kupić części zamienne do laktatora elektrycznego Lovi prolactis?? może gdzieś tutaj an stronce labo coś? bo na allegro jest bardzo długo okres oczekiwania…