Kulki gejszy

Tzn opisałam jak mi poszło z kulkami przed jeszcze zajściem w ciążę. Po ciąży jeszcze ich nie używałam bo ciągle zapominam je zaaplikować :slight_smile:

Ale to mimo wszystko szybko pojawił się efekt.

Tak, mięśnie szybko reagowały. Także jeśli ktoś by chciał spróbować kulek to szczerze polecam :slight_smile:

Ewa napiszesz jeszcze o jakie efekty chodzi, czy to moc mięśnia się ćwiczy? Nie miałam styczności z kulkami więc tak dopytuję.

Dzięki Ewa wszystko jasne. Ja myślę że mam mięśnie całkiem mocne ale chętnie poćwicze po porodzie. A z tymi kulkami to się normalnie chodzi?

Najlepiej ich używać około 20 minut dziennie, podczas sprzątania, czy tańca. Tak żebyś się ruszała. Bo siedzenie z nimi czy leżenie nic nie da. Gdy kobieta się porusza, to one bardzo delikatnie drgaja ( wewnątrz kulek są mniejsze kulki które podczas ruchu się obijają o ścianki tej wiekszej) pobudzając nasze mięśnie do delikatnego zaciskania. Więc zaaplikować (jeśli z żelem to takim na bazie wody np. Feminum) i iść na spacer z dzieckiem, posprzątać mieszkanie czy potańczyć :wink:

Pełen instruktaż dziękuję

Tych kulek jest kilka rodzai. Więc jak ktoś chcę to może wybrać i wypróbować inny model. Może są tu na forum dziewczyny które mają inne modele i się chętnie podzielą swoimi doświadczeniami.

Żeby ćwiczyć - jak najbardziej, co do odczuwania przyjemności to różnie z tym bywa, całkiem szczerze to te doznania wcale nie są takie intensywne jak to można wyczytać tu i ówdzie. Tak, czy inaczej opinie mają bardzo dobre i korzystnie wpływają na zdrowie kobiety. Co do rodzajów to jest przynajmniej kilka.

Cytując z https://naturalnemetody.pl/kulki-gejszy/ mamy do wyboru kulki „podstawowe” - te klasyczne, później są takie, które trochę przypominają wibratory (zapewniają większe odczucia), aż w końcu takie kulki gejszy z aplikacją, że aktywuje się je na telefonie. Do wyboru to koloru, chociaż ten ostatni rodzaj jest b. drogi i niekoniecznie dobry dla zdrowia.

Chciałabym w najbliższym czasie zacząć ćwiczyć mięśnie kegla, ale nie wiem jakie kulki gejszy wybrać. Mam na oku jeden komplet kulek progresywnych Jak pokonać perfekcjonizm i uwolnić się od samokrytyki?. Czy któraś z Was może ich używała?

Ja miałam od kochajsiebie.pl zwykłe kulki gejszy, ale to wieki temu. Pamiętam, że były bardzo przyjemne w użyciu ;-)Co do ćwiczeń, niestety nie wypowiem wypowiem się o efektach.

Ja używałam takie kulki zamówiłam jakieś pierwsze lepsze z allegro , niestety nie udało mi się ćwiczyć regularnie więc o efektach nie mogę mówić . Moje kulki miały w środku jakieś inne kulki które podczas chodzenia wywoływały drganie , które było przyjemne :slight_smile:
Natomiast czytałam , że przy wyborze trzeba się kierować tym ,że jeśli kobieta nie rodziła to powinna wybrać pojedynczę , a dla kobiety rodzącej są podwojne

Chciałabym sobie kupić ale mam pytanie. Mianowicie czy te kulki w środku wibrują czy może nie? Jeśli o mnie chodzi to gadżety z których najczęściej korzystamy to: zele intymne, przetestowaliśmy chyba wszystkie jakie są wibrator z króliczkiem na łechtaczkę kółko na penisa wibrująceno i hiszpańska mucha (konkretnie sex elixir)

Nawet nie  wiedziałam ze takie kilku istnieją :) 

Mamy chociaż dla mnie o wiele lepszy był libi gel. Może dlatego, że przyzwyczaiłam się do libi gel i dopiero potem kupiliśmy sobie dla porównania droższy durex intense. I mam wrażenie,że libi gel daje o wiele lepsze wrażenia Wystarczy kropelka wielkości grochu i orgazm murowany. Z kolei durex intense daje naprzemiennie odczucia zimna i gorąca ale nie zwiększa wrażliwości łechtaczki tak jak libi gel. Tak wiec oba żele są podobne a jednak w działaniu inne Ja jestem za libi gel. No i jeszcze kwestia pojemności Durex intense jest badziewnie mały.

Haha nie sądziłam ze te kulki mogą pomoc 🤔

Libi gel z tego co wiem to wyłącznie przez internet. Durex o pewnie widziałeś w sklepach, ale nie ogólnie to nie polecam.

ja miałam jakiś pomarańczowy z durexa to też nie polecam 

Zależy jakie sobie kupisz. Bo są wibrujące i są niewibrujące. Ja mam te drugie i za ich pomocą ćwiczy się mięśnie kegla. Mieliście może żel durex intense?

Mam takie kulki w wersji zwykłej i nie polecam. Przyjemności z tego nie czuję żadnej a do ćwiczeń średnio się nadają. Ja dowiedziałam się ostatnio, że u fizjo, że mam problem z rozluźnieniem mięśni Kegla, więc dla mnie takie kulki przynoszą więcej szkody niż pożytku.