Kubeczki dla dziecka

Myślę, że to świetna decyzja kubek z obciążeniem może naprawdę ułatwić naukę picia! :blush: Dziecko nie musi kombinować z przechylaniem, bo rurka działa w każdej pozycji.

Roczek ma i uznaje tylko ten bidon z Lovi

1 polubienie

Jak szła nauka picia z otwartego kubeczka? :smiling_face_with_three_hearts:

To prawda :raised_hands: :smiling_face_with_three_hearts: :heart:

Bardzo się cieszymy, że korzystacie z kubka LOVI :heart_eyes: :heart:

1 polubienie

Dziękujemy za zaufanie :heart_eyes: :heart:

1 polubienie

U nas na spacer bidon ale w domu probujemy z nowego kubeczka Genius🙂.

No to jeszcze może mieć fazę na rzucanie nie przejmowała bym się tym w cale. Mój też późno zaczął pić sam z otwartego kubka i pije teraz pięknie pięknie

1 polubienie

U nas wraz z rozszerzeniem diety wleciał bidon ze słomką od Lovi. Dodam, że jest on naprawdę solidy. Bo tak jak pisała poprzedniczka dostaliśmy też BBoxa i rozleciał się po pierwszym upadku. Potem kubeczek Lovi 360 na zmianę z tym otwartym.

Bardzo powolutku podawaliśmy małymi łyczkami ale małe kroczki i było coraz lepiej

U nas zdecydowanie przy nauce picia sprawdził sie kubeczek otwarty doidy cup. Na spacery najczesciej zabierane były bidony - otwarte lub te ze słomką :slightly_smiling_face: wygrały słomki z obciążnikiem Canpol.

Na spacerach dluuuuugo korzystalysmy z bidonow bibox, obecnie corka zabrala mezowi bidon do biegania i jest jej ulubionym :smiling_face:
Z kubka otwartego zaczela pic przy rozszerzaniu diety-doidy cup, na poczatku maczany w tej wodzie byl kazdy obiad, palce, a reszta ladowala na ziemii, ale z czasem corcia sie przyzwyczaila:) dzis jest juz “dorosla”(5lat) i pije z normalnych doroslych kubkow😊

U nas najlepiej idzie picie z kubka ze słomką, więc zazwyczaj z niego dziecko pije w domu i na dworze. Na początku korzystaliśmy tylko z kubeczków lovi, teraz lovi mamy na noc, bo jest mniejszy a w dzień korzystamy z kubka ze słomką Canpol.
Kubeczek otwarty był używany od początku, ale tylko do posiłków. Z tym, że dopiero niedawno synek nauczył się z niego pić samodzielnie. Wcześniej sama go poiłam. I oczywiście kubek otwarty również Lovi z kompletu z talerzykami :slight_smile: Z takiego najlepiej mu się pije.

1 polubienie

Kubek ze słomką to wygoda i mniej rozlania, zwłaszcza poza domem, a otwarty uczy samodzielności i wspiera rozwój motoryki

1 polubienie

Ważne, żeby dziecko miało wybór i mogło się uczyć samodzielności w swoim tempie. :wink:

U nas też kubek ze słomką sprawdzał się najlepiej nawet mleko pił z takiego nie chciał z butelki

Kubeczki Lovi są super !

U nas to samo gdzie inne dzieci piły z butelki ze smoczkiem mój mały tylko z bidonami wypił , wgl nie pił z butelki ze smoczkiem

Czasem dzieciaki same wybierają, co im bardziej pasuje, a bidon to chyba wygodniejsza opcja.

Albo nieraz chodzi o przyzwyczajenie i nie chcą się przestawić na nic innego :smiling_face: