Książki czy komputer?

Dużo zależy też od charakteru dziecka, jak jest małym uparfiufhem to nietstey nawet jak staniemy na rzęsach to nic z tego. 

Mazia no tak wszystko jest naturalne to ze czasem opuszczamy tez oczywiście ☺ żaden człowiek nie jest i nie robi idealnie 

Tak dokładnie;))

Dziecko jest mądrzejsze niż nam się wydaje. Ja też nie zawsze trzymam się sztywno swoich zasad. Ale jak raz na jakiś czas ulegnie to nie mam z tym problemu ze mi córka to wykorzystuje. Wie na ile może u mnie pozwolić. Z mężem lub babcmi jest już inaczej szybciej wykorzystuje jak ulegną 

Aneczka zawsze jeden z rodziców jest bardziej ulegliwy ☺

Aneczka Twoja córeczka w ogóle wydaje się być mądra dziewczynka z tego co opisujesz :) bardzo dobrze ja wychowałaś :) 

Oj tak u nas to ja jestem ta uległa :D 

Kverve staram się ale roznientk w życiu bywa. Jak to dziecko ma też swoje humorki i właśnie u innych wymusza bo pozwalają jej na to niestety. 

Aneczka wiadomo jak to dziadki chcą rozpieszczac to normalne ☺

Nati tak wiem ale chcę żeby jakoś to normalnie było. A nie że płaczem wymusza u nich. Nie bronie rozpieszczać ale też wymagan postawienia jakiś granic 

No niestety Płacz to najlepszy wymuszać... U mnie czasami się zdąży ale nie daje się :D

Dziadkowie to zupełnie odrębna kwestia, oni swoje a my aowje przeważnie. 

Każde dziecko wymusza płaczem niestety ☺

Martyna ja też się nie daje więc u mnie to naprawdę sporadycznie się zdarza bo wie że na mnie to nie działa i nie uzyska co chce płaczem 

No z dziadkami to inna bajka. Ja nawet jak ich upomnę to roią dalej to samo 

A znacie to ?

Rodzice są od wychowania A dziadkowie od rozpieszczania;)

Dziadkowie świetnie się  w tym sprawdzają;)

Anita dokładnie dlatego nie ma walczyć z wiatrakami :p

Moja mama twierdzi, że miłość do wnuków jest inna niż do dzieci. 

Anita oj tak mi każdy mówi 

Anita tak słyszałam nie raz 😂

Anita tez to słyszę jak jestem u mamy