Książka " W oczekiwaniu na dziecko"

Witajcie !!! Ciąża to wspaniały czas w naszym życiu , niekiedy jednak budzi niepokój i wątpliwości, dlatego Chciałam Wam polecić fajny poradnik -" W oczekiwaniu na dziecko" . Sama często do niego zaglądam , szukając odpowiedzi na nurtujące mnie pytania dotyczące min. objawów , rozwoju dzieciaczka itp. W najbliższym czasie planuję też kupić kolejną część- " pierwszy rok życia dziecka"
Polecam wszystkim tą serię- fajnie napisana, wiele tematów i problemów omówionych

Agnieszko ja mam Pierwszy rok z życia dziecka -wydanie z 1998 r, ale muszę Ci przyznać rację że ta książka jest bardzo pomocna. Nie znam pierwszego poradnika- W oczekiwaniu na dziecko ale jeżeli jest tak samo dobry jak kontynuacja to warto je mieć. Ja podczas ciąży dużo czytałam na temat rozwoju, wychowania, pielęgnacji dziecka i taka wiedza bardzo się przydaje a teraz sięgam po tą książkę ilekroć mam jakiś problem lub chcę rozszerzyć swoją wiedzę.

Ja te książkę mam w wersji pdf a pierwszy rok dziecka i drugi rok dziecka mam a wersji książkowej fajne bo można dużo się dowiedzieć ja książki dostałam od sąsiadki

Mnie te książki poleciła koleżanka. Gdy staraliśmy się o dzidziusia kupiłam pierwszą część- w oczekiwaniu na ciążę. Potem nabyłam kolejną i zaglądam do niej bardzo często, śledzę rozwój maluszka itp. Jak się malutka urodzi to mam obiecaną kolejną część. Wiem, że wszystko teraz można w necie znaleźć, ale te książki na prawdę warto mieć.

Bardzo pomocna książka dla oczekujących na maleństwo rodziców. Czytałam i też śmiało mogę polecić. Fajnie się czyta i wiele rzeczy można się dowiedzieć. Książka zresztą jest bardzo popularna, nie bez powodu:)

Też posiadam książkę " w oczekiwaniu na dziecko" bardzo pomocna - zwłaszcza że to pierwsza ciąża :slight_smile: planuję zakup pozostałych 2 części.

Też mam tą książkę w domu:). I także polecam

a ja jej nie mam :frowning: szkoda że nie zakupiła, za to przeczytałam stos gazet :wink:
ale za to jeśli polecacie zakupie 1 rok dziecka :slight_smile:

Oliss jest ta Książka w necie w pdf możesz sobie ściągnąć ja tak.zrobiłam jak nie znajdziesz to Ci.wyślę mailem

już ją mamy :slight_smile: pare groszy zaoszczędzone ;/0
dzięki kum_pela

Nie ma sprawy po to tu jesteśmy żeby sobie pomagać

Hejka :slight_smile:
kum_pela kochana czy wysłała byś mi na maila, bo nie mogę znaleźć tej książki :frowning:
malazaja@interia.eu

Wejde na kompa i wyśle

Ja kupilam na olx te dwie ksiazki razem za 15 zl więc jak za darmo doslownie. Polecam odkupić od kogos? Oczywiście tym osobom, które lubią wersję papierowa. Ja nie nawidze czytać w komputerze :wink:

Tez korzystalam z tych ksiązek, szkoda tylko, ze nie są dostosowane do konca do polskich realiów, no i tez trzeba miec na uwadze, ze kazda ciaza rozwija sie inaczej i dziecko takze, zeby sie nie zamartwiac porównaniami.

Pierwszy rok zycia dziecka tez mamy i jest naprawde fajny i pomocny,to takie kompendium wiedzy… ale wiele rzeczy jednak jest juz nieaktualnych albo takich, z ktorymi sie nie zgadzam. Np. metoda usypiania dziecka w lozeczku i kilka spraw dotyczacych karmienia. Jak zawsze, trzeba tez krytycznie patrzec na to czego sie dowiadujemy :slight_smile:

My mamy tą i tą, zerkam do nich czasem . tak jak pisze Michalina jest tam już troszkę nieaktualnych informacji. Ale jeśli chodzi o zdrowie maluszka, to szukam w nich odpowiedzi.

Też posiadam te książki. Jest w nich zawarte wiele informacji bardzo cennych dla każdej przyszłej mamy. Fajnie wszystko napisane w sposób przejrzysty.
Teraz na necie można kupić czy to na allegro czy Olx książki w dobrym stanie za grosze.