Krzywa cukrowa

Dziewczyny macie jakieś sprawdzone sposoby na krzywa cukrowa?? Wczoraj byłam ale po 30 min było mi tak nie dobrze że zwymiotowałam. Niestety wynik jest nie ważny i musze go powtorzyć e następnym tygodniu…

POMOŻECIE

Marta K podejrzewam że żeby szkodziło czy mocno obciążało organizm to nie robili by. A tak każdy robi choć raz 

Marta K to jest badania ,które w zasadzie obciąża trzustkę o ile tego nie robisz co miesiąc to nie masz czym się martwić.  Jedyne co po nim może być to nagły skok glukozy we krwi ,a nawet mając cukrzycę masz skoki od jednego nic się nie dzieje dziecku. Dzieje się jak masz takie skoki notorycznie,więc zaszkodzić można dziecku nie robiąc takich badań 

No to czekajmy aż ekspert Ci odpisze, bo jak chcesz porady od Nas to zapraszamy do starych wątków. W regulaminie pisze wyraźnie że nie tworzymy nowych wątków :) 

Zaraz założę tysiąc takich jak są na forum tylko napisze w każdym, że zakładam nowy bo potrzebuje porady eksperta :) 

Nawet jeśli wyszło, że jestem nie miła to przepraszam ale jeśli jesteś nowa to zrozum zasady tego forum.

Tez jestem przed tym badaniem i się zastanawialam nad tym ale to w zasadzie dlatego ze przez 2 godziny trzeba siedzieć w przychodni ze nie można nigdzie sobie wyjść;)

Wolalabym już w samochodzie  z mężem posiedzieć niz sama w przychodni

Nie ma wpływu na płód jednak można obciąża organizm po samym badaniu zalecany jest całodzienny  odpoczynek i regeneracja z tego co wiem zdarzają się przypadki że badanie trzeba powtórzyć ale jest to wszystko pod kontrolą lekarza specjalisty który się na tym zna 

Nie ma wpływu na ciążę i  jej przebieg czy dziecko ale zaleca się je robić tylko raz 

Monia - każdy ma swoje zdanie :) Ale komentując, podbijasz mój post ;) Tak naprawdę w żadnych we wcześniejszych tematów nie ma opinii eksperta odnośnie wpływu tego badania na ciąże. Są opinie jak sobie radzimy z tym badaniem, jak się czułyśmy, jak przeszłyśmy, co nam pomogło, a co nie. Ale nie ma poruszanego wątku, wpływu badania na ciążę/dziecko. Gdybym tam napisała to pytanie, to ekspert nie byłby powinofmrowany, że czekam na jego opinię. Na forum jestem już kilka ładnych lat (wcześniej pod inną nazwą), więc jego funkcjonowanie znam aż za dobrze :) 

Ja nawet nie bralam pod uwage tego ze moze negatywnie wplywac to badanie. Chociaz dlatego ze jest to czeste badanie ktore sie wykonuje w ciazy

Kurcze, totalnie mi to nie przeszkadza ze ktos założy nowy wątek. Myślę, że czasami bez sensu doszukiwać się tylko kto nie stosuje się do regulaminu

Ja po powrocie po krzywej cukrowej przespałam cały dzień maly byl tak aktywny ze aż momentami brzuch mnie pobolewał po telefonie do ginekologa prowadzącego ciążę uspokoiłam się bo powiedzial ze nic się nie dzieje i to normalna reakcja malca

Bo to strasznie zamula organizm, jeszcze siedzisz tam tyle czasu 

Mnoe to badanoe ominelo na szczescie 

Ja to na szczęście dobrze zniosłam, bez żadnych sensacji i dolegliwości.

Klaudia a jak to możliwe?

Przeoczenie lekarza?

Klaudiamam co Ty gadasz przecież lekarze zawsze to robią i pilnują sobie tego badania bo jest bardzo ważne w ciąży. Przecież Ty miałaś cukrzycę ciążową to musiałaś mieć krzywa ? 

Klaudiamama no właśnie jak cie mogło ominąć to badanie nie możliwe 

Klaudiamama jakim sposobem przecież to ważne badanie jest w ciąży 

Mazia no ja właśnie kiedyś słyszałam, że jak ktoś ma cukrzycę (przed ciążą) to nie zawsze robią takie badanie.

Ja miałam w każdej ciąży robione;)

Ewabrz nawet nie słyszałam o tym