Dziewczyny macie jakieś sprawdzone sposoby na krzywa cukrowa?? Wczoraj byłam ale po 30 min było mi tak nie dobrze że zwymiotowałam. Niestety wynik jest nie ważny i musze go powtorzyć e następnym tygodniu…
POMOŻECIE
Witaj na forum #teamLOVI!
Dziewczyny macie jakieś sprawdzone sposoby na krzywa cukrowa?? Wczoraj byłam ale po 30 min było mi tak nie dobrze że zwymiotowałam. Niestety wynik jest nie ważny i musze go powtorzyć e następnym tygodniu…
POMOŻECIE
Marta K podejrzewam że żeby szkodziło czy mocno obciążało organizm to nie robili by. A tak każdy robi choć raz
Marta K to jest badania ,które w zasadzie obciąża trzustkę o ile tego nie robisz co miesiąc to nie masz czym się martwić. Jedyne co po nim może być to nagły skok glukozy we krwi ,a nawet mając cukrzycę masz skoki od jednego nic się nie dzieje dziecku. Dzieje się jak masz takie skoki notorycznie,więc zaszkodzić można dziecku nie robiąc takich badań
No to czekajmy aż ekspert Ci odpisze, bo jak chcesz porady od Nas to zapraszamy do starych wątków. W regulaminie pisze wyraźnie że nie tworzymy nowych wątków :)
Zaraz założę tysiąc takich jak są na forum tylko napisze w każdym, że zakładam nowy bo potrzebuje porady eksperta :)
Nawet jeśli wyszło, że jestem nie miła to przepraszam ale jeśli jesteś nowa to zrozum zasady tego forum.
Tez jestem przed tym badaniem i się zastanawialam nad tym ale to w zasadzie dlatego ze przez 2 godziny trzeba siedzieć w przychodni ze nie można nigdzie sobie wyjść;)
Wolalabym już w samochodzie z mężem posiedzieć niz sama w przychodni
Nie ma wpływu na płód jednak można obciąża organizm po samym badaniu zalecany jest całodzienny odpoczynek i regeneracja z tego co wiem zdarzają się przypadki że badanie trzeba powtórzyć ale jest to wszystko pod kontrolą lekarza specjalisty który się na tym zna
Nie ma wpływu na ciążę i jej przebieg czy dziecko ale zaleca się je robić tylko raz
Monia - każdy ma swoje zdanie :) Ale komentując, podbijasz mój post ;) Tak naprawdę w żadnych we wcześniejszych tematów nie ma opinii eksperta odnośnie wpływu tego badania na ciąże. Są opinie jak sobie radzimy z tym badaniem, jak się czułyśmy, jak przeszłyśmy, co nam pomogło, a co nie. Ale nie ma poruszanego wątku, wpływu badania na ciążę/dziecko. Gdybym tam napisała to pytanie, to ekspert nie byłby powinofmrowany, że czekam na jego opinię. Na forum jestem już kilka ładnych lat (wcześniej pod inną nazwą), więc jego funkcjonowanie znam aż za dobrze :)
Ja nawet nie bralam pod uwage tego ze moze negatywnie wplywac to badanie. Chociaz dlatego ze jest to czeste badanie ktore sie wykonuje w ciazy
Kurcze, totalnie mi to nie przeszkadza ze ktos założy nowy wątek. Myślę, że czasami bez sensu doszukiwać się tylko kto nie stosuje się do regulaminu
Ja po powrocie po krzywej cukrowej przespałam cały dzień maly byl tak aktywny ze aż momentami brzuch mnie pobolewał po telefonie do ginekologa prowadzącego ciążę uspokoiłam się bo powiedzial ze nic się nie dzieje i to normalna reakcja malca
Bo to strasznie zamula organizm, jeszcze siedzisz tam tyle czasu
Mnoe to badanoe ominelo na szczescie
Ja to na szczęście dobrze zniosłam, bez żadnych sensacji i dolegliwości.
Klaudia a jak to możliwe?
Przeoczenie lekarza?
Klaudiamam co Ty gadasz przecież lekarze zawsze to robią i pilnują sobie tego badania bo jest bardzo ważne w ciąży. Przecież Ty miałaś cukrzycę ciążową to musiałaś mieć krzywa ?
Klaudiamama no właśnie jak cie mogło ominąć to badanie nie możliwe
Klaudiamama jakim sposobem przecież to ważne badanie jest w ciąży
Mazia no ja właśnie kiedyś słyszałam, że jak ktoś ma cukrzycę (przed ciążą) to nie zawsze robią takie badanie.
Ja miałam w każdej ciąży robione;)
Ewabrz nawet nie słyszałam o tym
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.