Masz dobre wyniki nie ma się czym martwić :) po dwóch godzinach jakby wraca Ci do poziomu wyjściowego : ważne, że nie ma ponad normy i niedocukrzenia
Cześć, bylam dzisiaj na krzywej cukrowej. Dostalam wyniki, ale lekarza mam dopiero za tydzień. Czy one są ok? Czy trzeba się martwić, że jednak za mało rośnie ten cukier i szybko spada?
na czczo - 72
po 1h -98
po 2 h - 75
Ważne, że cukier nie jest za wysoki. Co prawda zbyt niski cukier też nie jest dobry, ale najlepiej żeby lekarz zinterpretował wyniki.
jak jest niedocukrzenie to się martwią, ale wiadomo po takim obciążeniu i taki cukier może być
Wyniki krzywej cukrowej masz prawidłowe, nie masz się czym martwić.
Wydaje mi się, że wyniki masz w porządku;) najlepiej żeby sprawdzil je lekarz ale nie wizyty nie masz czym martwić się;)
Z tego co kojarzę, gdy cukier jest poniżej 70 to jest niedocukrzenie, więc wynik zupełnie ok.
Ja miałam na czczo 94 po 1 h 82 i po 2 chyba 78. I miałam przez to niby cukrzycę a tak naprawdę tylko na czczo miałam problem. Po posiłkach w ciągu dnia szybko się stabilizował s na czczo nigdy nie mogłam wyregulować plus to że w poprzedniej ciąży miałam cukrzycę na insulinie to było wskazanie żebym się wcześniej badała . Tutaj jendkanudalo się na samej diecie . Przede wszystkim musiałam uważać na to co jem wieczorem
U mnie wynik na czczo 92 i też stwierdzona cukrzyca ciążowa. Przez 3 miesiące na diecie a przez kolejne 3 na insulinie nocnej.
moim zdaniem jest okej
Sama chciałabym mieć taki wynik, bo jednak trzymanie diety i godzin posiłków było męczące
Moim zdaniem wyniki są prawidłowe :)
Ja miałam w poprzedniej ciąży 93 i też dieta wjechała bardzo szybko również insulina. Tylko w tedy od 11 tygodnia cukrzyca mnie zlapala. Teraz za tydzień druga krzywa i jakoś złudzeń nie mam co będzie . Jednak jak w ciąży była cukrzyca to przeważnie kolejna też z cukrzyca. Jeszcze nie słyszałam by ktoś tu pisał by kolejna ciąża była już bez cukrzycy
Trzymam kciuki, żeby jednak ta druga krzywa wyszła dobrze! Chociaż tak jak piszesz, prawdopodobieństwo, że cukrzyca się powtórzy jest bardzo duże, to czasami zdarza się, że jednak w drugiej ciąży wyniki są ok.
Moim zdaniem jest ok. Ja miałam 74-140-76 i jest prawidłowa. Ważne jest chyba, by te górnej granicy nie przekroczyła.
Pytałam się lekarza, że może za nisko mi spadła po tych 2godz - odpowiedział, że mam tylko częściej jeść a mniejsze porcję
To zalecenia bardzo podobne jak przy zbyt wysokim cukrze.
A zdążyło się wam niezrobic w ogóle krzywej ?
U mnie w pierwszej jak i drugiej ciąży to był obowiązek. W pierwszej to nawet miałam już w 16tc bo na jakimś badaniu wyszedł mi wysoki cukier i gin chciał to od razu sprawdzić :) Ale całe szczęście ani za pierwszym ani za drugim razem nie wyszła mi cukrzyca :)
2xh ja w pierwszej ciąży miałam dziwnie krzywa robiona bo lekarz powiedział że mam glukozę wypić w domu i zrobić ja po 2 godzinach w przychodni i tak zrobiłam, kilka razy pytałam i tak mi zalecał może dlatego że na początku ciąży miałam robione badanie cukru i był dobry wynik, w drugiej ciąży miałam robiona u tego samego lekarza już normalnie dwa razy drugi raz w sumie tydzień przed porodem ;) bo glukoza w moczu wyszła a w sumie też chyba zbędnie bo zaraz potem już trafiłam na szpital i już zostałam na porod
Aniss jeju co za dziwne zalecenia Ci dał :D skąd on to wziął to ja nie wiem bo tak to nigdy nie było :D
moja mama nie dała rady bo zwymiotowała :D
tego lekarze raczej pilnują by ją wykonać . MI teraz juzż lekarz kazał badać na samym początku ciazy, ale na czczo był zły wynik i już była w poprzedniej ciązy cukrzyca . Krzywa wyszła ok , teraz w piątek kolejny raz czeka mnie przyjemność picia tego smacznego napoju :)