Wczoraj robiłam wyniki na krzywa cukrową w 27 tygodniu. Oto wyniki wyszło na czczo 79.7, po 1h 92.5, po 2h 91.2. zastanawia mnie ten niski cukier po 1h. Wizyta u lekarza dopiero jutro
Niski poziom, jednak lekarz oceni , czy spadek jest odpowiedni. Jeżeli coś będzie go niepokoilo, skieruje dalej. Bądź spokojna. I daj znać co powie na to lekarz
Nie martw się na zapas, lekarz zdecyduje czy wynik jest w granicach normy jeśli nie pokieruje dalej. Na pewno będzie trzeba wykonać dodatkowe badania. Powodzenia i dawaj znać ♥️
kasia123 nie masz niskiego poziomu po godzinie , masz prawidłowy poziom cukru baa nawet super wyniki bo Ci trzustka świetnie zareagowała i nie masz skoków między godziną, a po dwóch tylko masz podobne wyniki.
Niski cukier jest gdy jest poniżej normy i wychodzi hipoglikemia czyli poniżej 70 mg/dl.
Ja miałam około 50 paru po godzinie i to był niski poziom, ale nie miałam się tym przejmować bo po prostu moja trzustka mi tak mocno zareagowała na taką potężną dawkę glukozy. tak mi tłumaczyła to diabetolożka i mój lekarz prowadzący, więc takie same dwie opinie, a nawet trzy bo wynik jeszcze widział lekarz, którego zmieniłam :) także w te krzywej najważniejsze dla lekarzy by wyniki nie były ponad normę , a Ty masz książkowe wyniki więc nie masz się czym naprawdę martwić
Oo widzisz Mazia myślę Cię uspokoiła :):)
Hahah tez tak myśle
Mazia ma rację
Wedlug mnie, wynik jest w normie i nie masz sie czym przejmowac. Warto jednak mimo wszystko skonaultowac go z lekarzem. A jak ty czulas sie w trakcie badania? Dopadla cie sennosc? A moze calkiem normalnie?
przede wsystkim, interpretowanie wynikow na forum nie jest zbyt dobrym i madrym pomyslem :)
Całkiem normalnie się czułam
Ja miałam cukrzycę ciążową a p godzinie miałam 78 .. wyniki źle miałam tylko na czczo tak że ten ;)
Człowiek się źle czuje jedynie gdy jest hipoglikemia,a wynik w tedy jest niższy przed 70. Ja akurat mając ten niższy to czułam się mega senna , ale jak widać lekarze nie widzieli w tym wszystkim problemów
Anabanana my tutaj nie konsultujemy a myślę, że dzielimy się naszymi spostrzeżeniami z własnych doświadczeń;) Kasia pisała, że ma mieć lekarza ,ale to ją trapiło więc tataj się obawą podzieliła:)
Dokladnie , bez Lekarza się nie obejdzie . My tylko podpowiadamy jak to było u nas
tak czy siak nie martw się bo dla lekarzy złe wyniki to tylko te powyżej normy :D
Lekarz kazał się nie martwic, wyniki są dobre. Przy okazji zrobił USG
Dobrze to słyszeć z ust lekarza. Dużo spokoju:)
Kasia , super że jesteś już spokojna i lekarz Cię uspokoił czasem nie warto czytać w internecie czy też się martwić bo normy u kobiet w ciąży są też inne i lepiej czasem poczekać na wizytę niż martwić się na zapas;)
ale tak to jest, że zawsze się szuka dobrego słowa w necie :) akurat co do wyników krzywej to często się one pojawiają na forum i ktoś szuka pomocy :) ja myślę, że każdy ma na uwadze, że jednak to nie musi być tak jak myśli
Ja również miałam taki poziom cukru po godzinie, wyniki były prawidłowe.