Krzesełko do karmienia - LIONELO KOEN

Dziewczyny. Co myślicie o tym krzesełku do karmienia?

Ogólnie wydaje mi się fajne, ale martwi mnie to, że mogą zwisać nóżki w powietrzu i Córeczce będzie niewygodnie… No nie wiem, nie znam się na tym za bardzo. Poradźcie!

A może polecacie coś innego, sprawdzonego?

Zapomniałam dodać zdjęcie :stuck_out_tongue:
Oto ono!

1

Mi sie bardzo podoba , świetne jest :slight_smile:

Agnieszko, krzesełko wydaje się być stylowe, eleganckie. Agn wspomina o regulacji podnóżka. To koniecznie, podnózek jest bardzo istotny, dzieci triche czasu spędzają w tym foteliku, wyobraź sobie ze jesz i zwisają Ci nogi- dla mnie krzesełko bez niego odpada. Mnie jeszcze zastanawia czy jest regulacja oparcia, najlepiej gdyby były co najmniej dwie opcje, półsiedząca i siedząca. Czy oparcie nie jest zbyt krótkie? Czy całe plecki (również u starszaka) będą miały stabilne oparcie?
Co powiesz o krzesełkach mamas i papas?

Aaaaa jeszcze jedna bardzo ważna i praktyczna kwestia. Zwróć uwagę (patrząc na zdj nie wydaje mi się), czy jest jakaś wkładka do wyjęcia i szybkiego wytarcia/umycia.

Wkładki do mycia są bardzo przydatne więc dobrze by krzesełko je posiadalo

ja też się waham między tym krzesełkiem, a kinderkraft Fini. Również jestem ciekawa opinii. Dobrze, że piszecie na temat oparcia na nóźki nie zwróciłam wczesniej na to uwagi :slight_smile:
już doczytałam, że żadne z nich nie ma regulacji podnożek :confused:

O wkladka fakna sprawa, choc u nas jest zdejmowana to nigdy nie zdejmowałam zawsze chusteczkami nawilzanymi albo gąbeczką z plynem do naczyń czysciłam zaraz po jedzeniu.
Regulacja pochylenia oparcia dla mnie np nie miala istotnego znaczenia, bo jadamy na siedzaco od początku a i nigdy mi dzieciaki nie spaly w tym krzeselku, dlatego uzywalam funkcji rozłozenia tylko po to, aby doczyscić dokladnie zakamarki :wink:
Ale mojej siostry dzieci np czesto spaly w swoich krzeselkach, mieli takie na kolkach, rozkładane na plasko i nie raz przy mmie nawet w trakcie zabawy jak sie znudzli potrafili przyciać komara haha :wink: moje dzieci niestety tak lekko w sen nie zapadają :wink:

Martq a moze w czeluściach internetów jest jakies z ruchomym podnozkiem? poza kupnymi podnozkami widzialam, ze lidzie do Ikeowych wiazali np chuste do motania zeby dziecko mialo jak oprzeć nozki, zawsze jakis sposob się znajdzie, niekiedy kreatywny

Martq, to z Kinderkraftu tez widziałam. No własnie problem jest z tym podnózkiem. Dziwne, robią te produkty dla dzieci, a tak jakby w ogóle o dzieciach e tym wszystkim nie mysleli tylko zeby to ładnie wyglądało i tyle :frowning:

No nic, poszukam dalej czegoś… Albo się zdecydujé na to i mąż cos wymysli z tym podnóżkiem…
To zeby miało e półlezaca czy leząca to tez mi na tum nie zależy, bo i po co. Jesc to tylko na siedzaco, a spac Mała w tym raczej nie bedzie.

niby nie, ale czasem fajnie jest choć na 5 minut "usadzić’ szkraba i wtedy pozycja półsiedząca i pasy mogą być zbawieniem. Ale ta opcja nie jest przez wszystkich preferowana. Skupiłabym się jednak na podnóżku, opcji montażu i demontażu tacki (czy nie jest problematyczne), czy pasy odpinają się łatwo (dziecko nie może ich odpiąć, ale rodzic nie powinien mieć z tym problemu zwłaszcza w sytuacji gdy nagle trzeba dziecko wyjąć z krzesełka i np udzielić mu pierwszej pomocy)

siostra mężą na temat tego Kinderkraft Fini napisała mi, że minusem jest to, że pasy bardzo ciężko się demontuje do prania, a potem żeby je włożyc to już wgl tragedia. Jednak przy jedzeniu jak się ubrudzą to od razu wyciera bo teraz się już nie podejmuje demontażu. Stopień natomiast przykręcony na stałe i obecnie jej córcia nogami nie dostaje i sobie nimi macha

Agnieszka zamówiłam taki jak Wy macie po Twojej recenzji na blogu!! :slight_smile:

Agnieszka my mamy takie krzesełko w wersji z kolorem zielonym!!! Jest bardo fajne. Wygodne, mała chętnie w nim siedzi, dobrze się czyści. Przede wszystkim fajnie, że późnej może służyć jako normalne krzesełko do siedzenia. No i pasuje nam do pozostałych krzeseł w salonie i może z nami siedzieć przy stole :slight_smile: Co do podnóżka, to faktycznie nawet go jeszcze nie dokręciłam, bo mala nie dostaje, ale ona i tak w tym momencie by na nim nóg nie utrzymala, bo tak nimi wywija :slight_smile: za miesiąc czy dwa już powino być OK i może nogi też będą już okiełznane %-)

Wstawiam zdjęcia :slight_smile:

1

1

Co do krzesła do domu to.mam jeszcze czas by kupić, jest wiele ciekawych modeli więc jest w czym wybierać.
Ogólnie na pewno zainwestuje w taką podróżną dostawkę, zapowiada się obiecująco

https://m.ceneo.pl/19749319

My mamy. Z mężem zdecydowalismy się na Koen z Lionelo. Bardzo funkcjonalne krzesełko 2 w 1, które można pozniej przekształcić w zwykłe krzesełko do siedzenia dla brzdąca :wink:

Witam, interesuje mnie to krzeselko i proszę od użytkownikow owego krzesełka o podanie wymiarów ( wielkości tacy, wysokości tacy od podlogi, glwbokosci i szerokości siedziska, wysokości oparcia) nie mogę nigdzie znaleźć tego. Czy krzeselko jest stabilne przy bujaniu się dziecka? Czy taca wygina się?

ja polecam zainwestowac wczesniej i kupic Leżaczek huśtawka krzesełko Kidwell 5w1