Moje krwawienie trwało moim zdaniem wieczność dokładnie ok 6 tyg. Książkowo jak stwierdziła Pani Doktor na kontroli. Bylo uciążliwe i intensywne, jak by tego bylo malo to w upał byl okropny na zewnątrz.
U mnie trwało 2 tygodnie ale czy to krwawieniem nazwać można to wątpię, bardziej plamienie.
U mnie też jakieś 2 tygodnie, nawet się martwiłam że coś za krótko
u mnie trwało do 6 tyg, ale miałam przerwy w miedzy czasie i znów krwawienie żywa krwią i ustępywało tak jak piszą Fajerka i Mała ZOłza
U mnie trwały dość długo bo chyba z 10 tygodni ale takie z przerwami i nie zawsze to było plamienie żywa krwią tylko właśnie takie brązowe albo lekko różowe. Tyle że ja po CC to też inaczej to pewnie wygląda.
Ja po czterech tygodniach miałam przerwę a później na kilka dni powróciło takie plamienie na chwilkę ale zaraz przeszło
A ja jestem teraz prawie 3 miesiące po porodzie i dziś miałam plamienie czerwone. Teraz jest spokój. I nie wiem co o tym myśleć, czy to już na okres może być? Po pierwszym porodzie okres dostałam dopiero po 14 miesiącach.
MałaZołza chyba za szybko bo TY karmisz piersią. Ja po miesiączce miałam dzień przerwy i plamienie, ale u mnie jakieś cuda się dzieją po tym porodzie bo mam intensywne i długie miesiączki
Ja po dwóch miesiącach miałam krwawienie przez kilka dni, wiec myslę, że to był okres...
Różnie to jest.
Ja odciągalam pokarm 2 miesiące i zaraz dostałam okres nie musiałam długo czekać :D
Każda kobieta inaczej przechodzi. Lepiej iść do ginekologa i się dowiedzieć czy wszystko jest w porządku. I nie myśleć a może dobrze a może źle. Jestem zdania że jeśli nie pójdzie to się nie dowie bo gdybać może każdy
Monia na byłam po pologu i było wszystko w porządku. więc jestem spokojna;p
Ja też wizytę u gina od razu po połogu zaliczyłam. Wszystko jest ok i ok marca mam przyjść zrobić cytologię.
MałaZołza może to taki jednorazowy "wybryk" bo jednak karmisz piersią więc nie powinnaś jeszcze dostać miesiączki. Ale gdzieś pisałaś że umówiłaś się już do ginekologa nie? To on pewnie rozwieje Twoje wątpliwości :)
No najlepsza wizyta u gina, bo to roznie moze byc a w ogóle możliwa jest miesiączka jak się karmi piersią ?
U mnie miesiączka 7 miesięcy po porodzie. Poród CC i teraz kolejny okres dostałam, więc wszystko się wyregulowało jak było wcześniej.
Aniska jasne ,że tak . Jak ktoś nie karmi regularnie to może tak być też wiadomo ,że jak się zaczyna wprowadzać stałe posiłki to najczęściej kobiety zaraz dostają okres. Ja jak odstawiłam pierś to zaraz okres dostałam i w sumie tak to bywa.
Mała zołza to pewnie jakiś incydent bo tak się też może zdarzyć
Ja dostałam okres po 3 MSC mimo że karmiłam córke . Nie ma reguły . Często kobiety karmiącej nie mają okresu dłużej ale jak widać nie zawsze tak jest
Xyz no różnie bywa nie wiem od czego to zależy,ale też słyszałam o przypadkach,że ktoś karmił piersią,a okres szybko był
Zawsze myślałam ze jak się przestaje karmić to dopiero okres przychodzi ;) tak bynajmniej było u mnie po 1 porodzie
No właśnie, ja jestem na to dowodem że można mieć okres szybko i karmić długo :d
Ja okres dostałam po 14 miesiącach karmiąc więc miałam to szczęście długo go nie mieć. Zaraz po nim kolejna ciaza więc od 2 lat miałam tylko jeden okres hehe