Witam. Czy któraś z was miała do czynienia z takimi krostkami ? U 11-miesięcznej córki pojawiły się takie krostki, które wyglądają jak by były wypełnione płynem i jest opuchnięte. Obecnie ma dwa na plecach, dwa na brzuszku i 4 na ręce-w poniedziałek wizyta u lekarza, ale może któraś z was miała z takimi do czynienia?
Na alergię to nie wygląda, nie spotkałam się nigdy z czymś takim. Najlepiej udać się do dermatologa.
Oj a nie doszło do jakiegoś ukąszenia ? Sprawdzałaś też może czy nie złapała jakiegoś kleszcza ? Czy to może byc jakiś odczyn po ukąszeniu. Koniecznie skonsultuj z lekarzem. Nie miałam nigdy styczności z takimi plamkami i krostkami. Może również mieć podłoże infekcyjne lub też alergiczne. Może wystarczy maść ,a może potrzebny jakiś antybiotyk. Nie wystawiaj tych zmian na słońce. Daj znać co powie Ci lekarz. Chyba ,że dostaniesz skierowanie do dermatologa.
Mi to wygląda na ugryzienie może posmaruj czymś na ugryzienia i zobaczysz czy zejdzie a jak nie to spróbuj podac wapno
Na moje tez wyglada jak jakieś ugryzienie
A swędzą? Jeśli tak to myślę, że ugryzienie.
U nas nie było takich krostek. Z tego co piszesz to trochę tego jest. Mi jednak nie wygląda to na ukąszenie. Taka dziwna otoczka czerwona. No najlepiej jednak skonsultować z lekarzem bo na zdjęciu to też tak słabo trochę widać
Mi tez wyglada to na ukąszenie . Spróbuj posmarować czymś na ukąszenia i lepiej faktycznie jak nie zejdzie skonsultować z lekarzem.
Hmm a nie wygląda to na ukąszenia pluskwy?
Właśnie też pomyślałam o pluskwach ale nie chciałam bez 100% pewności straszyć autorki.
Autorko, musisz to na pewno sprawdzić bo jeśli to pluskwy to trzeba będzie się ich pozbyć, a z tym jest trochę zachodu.
O właśnie może to one
Tu nie chodzi o straszenie nie to miałam na celu. Wybaczcie;)
Chodziło mi o ślady właśnie. Takie charakterystyczne.
Może byliście gdzieś na wakacjach, albo wietrzyliscie pościel, materac na dworze np? Warto sprawdzić cała pościel dziecka. Najbardziej miejsca zszyć no i materac. Lepiej od razu wykluczyć.
akk spokojnie, też mi nie chodziło o to, że napisałaś coś złego :D. Po prostu nie jestem pewna ale mocno mi to przypomina ugryzienia plusk, które kiedyś koleżanka mieszkająca w bloku mi pokazywała na sobie.
Właśnie najgorzej z pluskwami jest w mieście bo przechodzą między mieszkaniami i cały blok do dezynsekcji.
Spoko kochana wiem o co chodzi hihi;)
No w bloku najgorzej.. my tak mieliśmy problem z kołami spożywczymi. Potem się okazało że sąsiad lubi zbieractwo i wg.. szkoda gadać. Ale pomogły kratki wentylacyjne z siatką no i milion pulapek.
Z pluskwami nie miałam doczynienia osobiście ale też właśnie widziałam te ugryzienia stąd tak pomyślałam.
Rozumiem w pełni :)
Klaudia951 daj znać proszę w poniedziałek czy lekarz określił przyczynę. 3mamy kciuki
Ja kiedyś miałam pluskwy w pokoju. Jakby co to mogę podzielić się jak udało mi się je zwalczyć. W sumie to jestem bardzo ciekawa co co to takiego
Jak takie pluskwy wyglądają ?
Klaudia daj.znac co lekarz powiedział ;)
Ojej strasznue te krostki wygladaja taki odczyn jak by po ugryzieniu;/
Viekawe co powie lekarz
Jeśli te krostki są blisko siebie - w jednej linii lub tworzą trójkąt - to może oznaczać pluskwy. Jeśli nie, to może ugryzienie innych owadów? Komary, meszki? Mój brat od meszek ma całą dłoń spuchniętą jak buła, tak potrafią alergizować. Daj znać, co powie lekarz, bo jestem ciekawa, czy to faktycznie ugryzienia, czy coś innego, a jeśli ugryzienia, to co to było.