Krostki na ramionach

dziewczyny pomocy!
Zbliża się lato a ja mam całe ramiona odsypane jakimiś krostakami, myślałam, że to uczulenie, byłam z tym u dermatologa , a on mi na to, ze to oznaka słabszego teraz trądziku na twarzy i powinnam się cieszyć, ze nie mam na twarzy tylko na ramionach:/ ha ha uśmiałam się po pachy cieszyć się, że mam takie suche szorstkie krosteczki. Polecił mi jedynie po kapieli pocierać szorstką gąbką więc już w ogóle jestem jak łuszczyca jedna wielka:/ Może któraś z Was miała taki problem? ja pierwszy raz mam coś takiego i nie wiem co z tym zrobić, a nie chcę chodzić w długim rękawie żeby to zakryć:/
Pytanie do Pani Ekspert czy istnieje jakiś środek na takie zmiany skórne, przyznam od razu próbowałam emolientami dziecka i niestety jedynie zaczerwienienie znikło.

Kikacu mysle , ze nawet Ekspert bedzie miala problem z ocenieniem sytuacji …zrobisz zdjecie to bedzie jej duzo łatwiej :slight_smile:
Ja radzilabym zmienic dermatologa…a byłas u zwyklego rodzinnego ?

zrobić zrobię jak mąż wróci bo ja jestem połamana dzisiaj tak, ze siedzę jak jakaś mumia i wątpie żebym dała radę sama zrobić. Lekarz rodzinny widział i powiedział idz do dermatologa

no to czekamy , bo są róznego rodzaju takie krosty i kazda tak naprawde ma inne pochodzenie :slight_smile:

takie udało mi się samej jakoś zrobić. Zrobiłam zbliżenie może lepiej będzie widać. Najgorzej jest niestety po kąpieli jak sie ciało rozgrzeje to swędzi po prostu.

1

A może to pokrzywka? Bardzo swędzi?

Najpierw myślalam że pokrzywka uczulenie niestety nic z tych rzeczy, użyłam nawet maści hydrocortisonum i nic, teraz używam mojego dziecka co w szpitalu dostał ale tez nie pomaga. Dermatolog stwierdził, że to taki trądzik jakby i nic mi nie dał:/ Tu na zdjęciu mam czerwone, ale jak posmaruję sudocremem to blednie, niestety nie znika.

Jak pomaga to smaruj dalej sudocremem, ja miałam takie coś przy karmieniu. Położna powiedziała, że to brak witamin, bo dziecko wysysa, ale ty nie karmisz przecież.

witam.
Myślę, że jak skóra przestanie być okrywana swetrami i ciepłymi bluzkami, to jej jakość się poprawi. Faktycznie jest to rodzaj trądziku ale zwykle nie wymaga leczenia. Emolienty mogą być.
Pozdrawiam

Dziękuję Pani Doktor za odpowiedź, w takim razie będę podbierać od dziec emolienty i mam nadzieję, że to minie.
Pozdrawiam również.

Dziękuję zaraz sobie poczytam o tych kremach, bo ja jestem alergikiem i może okazać się, że nie mogę, ale obym mogła:)