Zauważyłam u dziecka taką kreskę od pępka w dół. Wyglada jak kreda czarna u ciężarnej. Nie jest zbyt widoczna więc nienwiem od kiedy ja ma ale raczej krótko. Jutro dzwonię do pediatry bo czytałam że to może być objawem problemów endokrynologiczych. Pytanie mam czy ktoras z was tak miala u dziecka? Trochę się martwię
Ja bym się nie martwiła na zapas. Internet kłamie ;). To może być po prostu miejsce zaburzenia pigmentacji skóry
Nie ma co się martwić na zapas, jeśli masz w planach jutro zadzwonić do pediatry to poczekaj na informację od specjalisty. Nie ma co czytać informacji w Internecie bo często to błędne informację. Daj znać co powiedział pediatra:) powodzenia
Najważniejsze żeby sprawdził to pediatra. Ja tak nie miałam ale zawsze jest to coś co by wzbudziło i mój niepokój. Jednak nie ma co się martwić napewno wszystko będzie dobrze.
moja córka też taką miała, ale wydaje mi się ,że nie od urodzenia . Pojawiła się i już znikła. Dzieci do jakiegoś czasu mają podwyższony poziom hormonów więc wydaje mi się , że bez sensu robić teraz badania. Wiadomo kiedyś przy okazji wizyty u pediatry można zapytać:) Nasza pediatra wiele razy oglądała małą bardzo dokładnie i nigdy nic nie mówiła o tej linii:)
Wcześniej jej nie miała. W sumie przypomnialo mi sie ze pediatra jest na zdrowych dzieciach we wtorki. Chyba poczekam i poobserwuje bo na chore dzieci i tak jej nie zabiore
Tak najlepiej poobserwować i do pediatry bez potrzeby to chyba długo się nie wybierzecie :-) u mnie tylko naprawdę poważne przypadki i reszta przez konsultację telefoniczną :-) u córki to znikło po jakimś czasie więc może to były hormony
Wystarczyłaby konsultacja telefoniczna zebym spokojnis spala
Jeśli córcia jest pogodna i nie przejawia jakiś innych dziwnych objawów/zachowań to nie masz co panikować.W obecnej sytuacji wstrzymaj się z wizytą w przychodni.Obserwuj ,być może to nic poważnego tylko jakiś przejściowy incydent.
Zadzwoń, nie narażaj siebie i dziecka niepotrzebnie, lekarz przez telefon powinien udzielić porady a jeśli będzie bardzo chciał to sam zaprosi na wizytę
MamaMalejMajki u mojej nie zauważyłam czegoś takiego. Ale jak będziesz coś wiedzieć napisz od czego
Teraz można przez telefon wszystko załatwić. Może lekarka poprosi o zrobienie zdjęcia tej zmiany i wysłanie jej mmsem
Coś wiadomo w temacie? A ogólnie dzieciątko ma ciemne włoski?