Krem na pupę (jaki?)

Tak jak mówiłam, kupiłam linomag i teraz mogę coś więcej o nim powiedzieć. Skóra jest po nim miękka, elastyczne i nawilżona. Stosuje go od kilku dni i synka nie odparzyło. Podoba mi się to, że szybko się wchłania. Konsystencja też jest bardzo dobra. Więc mogę powiedzieć, że go polecam mamom przyszłym o obecnym :slight_smile:

Ja od początku używam Bepanthen Baby i jestem baaardzo zadowolona. Nie należy do tanich, ale jest naprawdę dobry

Uzywalam musteli i naprawde polecam ale ostatnio kupilam nive na odparzenia bo mam cala game tych kosmetykow dla dzieci i powiem wam super jest bardzo wydajny naprawde i pupa tez ladnie wyglada po nim nie ma uczulen i ladnie pielegnuje naprawde super

A który lepszy linomag zielony czy linomag różowy??

Ja odkryłam coś znacznie lepszego i uniwersalniejszego jak sudocrem - Dermatologiczna baza z tlenkiem cynku Ziaja. Jest naprawdę świetna i o wiele, wiele tańsza niż sudocrem i lepsza w działaniu.

Ja linomag używam i moje siostry także używały i jesteśmy zadowolone moja jak na razie nie miała pupci odparzonej :slight_smile:

Ja polecam bardzo Sudocrem. Jest ze mną od 6 lat i nigdy się na nim nie zawiodłam. Jednak używałam kiedyś takiego kremu na odparzenia z Ziajki i również się sprawdził.

Ja używam Sudocremu, według mnie jest najlepszy.Mieliśmy też Bepanthen i Linomag, ale niestey pupa robiła się po nich częściej czerwona.

Ja używam maści Alantan plus, dziecko nigdy nie miało odparzeń. Nie powinno się profilaktycznie stosować kremu z tlenkiem cynku (jak Sudokrem), bo jak skóra malucha się przyzwyczai to w przypadku odparzenia taki krem nie zadziała.

Ja słyszałam od wielu osób, że sudocrem bardzo wysusza skórę dziecka, więc postanowiłam kupić Bephanten. Mam nadzieję, że się sprawdzi :slight_smile:

My również używamy Bepanthem i jest super a jak mały ma jakieś drobniutkie ranki lub przetarcia np na kolanie to pani w aptece poleciła nam Bepanthem antyseptyczny i również polecam. Fakt ze nie jest tani, ale ja zawsze kupuje ten większy 100g i starcza naprawdę na dość długo a ostatnio nawet był drobny gratisik w postaci zawieszki do smoczka… :slight_smile: Alantanu próbowaliśmy ale nie ,podszedł" młodemu…

Linomag, alantan plus, bephanten

Dla mnie jeszcze dobry krem to Bepanten.

ja jak urodziłam to w szpitalu miałam z nivei i sudocrem i jak mi pomogła położna przebrać synka to dałam jej dwa pytam który a ona wziela wziętej z nivei a synek mial jakiś czas odparzona to z nivei pomagał,ale sudocrem też ale odparzenie zeszło po 3dniach,a doktorka mi przepisała jakoś robiona w aptece i odparzenie zeszło na wieczór.

Ewcia pewnie prepisali ci zwyklą robioną z wit. C i sterydami. Oni to na wszystko przypisują

Mojego synka po tej dermatologicznej bazie z ziaji odparzyło.
Mimo, że różowy linomag nie jest stricte przeciw odparzeniom (bo to krem pielęgnacyjny) smaruję małemu pupę i nie odparzyło go jeszcze ani razu, ponadto, znikły mu zaczerwienienia, które miał po ospie, a których nie mogłam się pozbyć przez kilka tyg (po linomagu zeszły może w niecałe 2tyg).

Po sudocremie pojawiła się wysypka. Polecam penaten lub linomag :slight_smile:

z pewnością najpopularniejszy jest sudocrem, niektórzy zachwycają się zwykłym bambino, ja polecam również bepanthen

A ja z nivea mam ale moja córka nigdy nie miała odparzonej pupci

Ze swoich doświadczeń z ostatnich kilku dni mogę polecić z ziajki maść pośladkową przeciw odparzeniom. Używamy od kilku dni i jest dobrze, żadnych zaczerwień, a przy tym w bardzo dobrej cenie (ja płaciłam4zł z groszami)